חיפוש מתקדם

אזעקת B12: גן עדן לקרניבורים נפתח בצפון

300 ק"ג בשר, שתי מעשנות ושלושה מסלולים מאתגרים תמצאו בגן העדן לקרניבורים שנפתח השבוע בקיבוץ כנרת. ואם זה לא מספיק, גם פחמימות מעורבות בעניין
וזה רק הפתיח. אנטרקוט במעשנת הבשרים | צילום: ארז ביטון
וזה רק הפתיח. אנטרקוט במעשנת הבשרים | צילום: ארז ביטון

בגיל 13 הועבר אלעד קורנפיין לחזית המנגל המשפחתי והוכרז כאחראי ניפנוף ראשי. קדמו לכך מיני ניסויים וטעיות וגם לימוד עקבי מבני המשפחה שהתכנסו על בסיס יומי כמעט סביב עמדת ה”על האש”. כבן קיבוץ הוא זוכר שבאו אל פיו ארנבים, יונים, דורבנים ואפילו יען, כך שמגיל צעיר התנסה בטיפול נכון ולעיסה. שלושה עשורים מאוחר יותר מצא את עצמו עומד שוב מאחורי המנגל, כשמסביבו פוד טראק נודד הנושא את השם “שירת הבשר”, שממנו הוציא בכל יום כריכי בשר אימתניים. אבל זהו היה רק הצעד הראשון בכיבוש הבשרי של האזור. ממש השבוע פתח קורנפיין בקיבוץ כנרת את “שירת הבשר – מעשנת בשרים”, מסעדה שלוקחת את את המושג “קרניבוריות” צעד אחד קדימה, וגם אותו מגזימה.

> ואם כך פתאום מתחשק לכם אושפלאו אסאדו – המתכון כאן

300 ק”ג בשר, שתי מעשנות ושלושה מסלולים מאתגרים מרכיבים את הקונספט של המקום החדש, ואלעד מבטיח שזאת רק ההתחלה. “כשראיתי איך אנשים מגיבים לכריכים עמוסי הבשר, הבנתי כמה אוהבים את הנתחים מעושנים והחלטתי לפתוח מקום שמוקדש רק להם”, הוא מסביר. “בכניסה למסעדה ניצבות המעשנות ובתוכן הבשר שעובר עישון חם בן 8-14 שעות, וממנו יוצרים ארוחה שלמה שתלויה שקיבולת וברעב”.

דואג למגר רעב. קורנפיין בפעולה | צילום: ארז ביטון
דואג למגר רעב. קורנפיין בפעולה | צילום: ארז ביטון

כך עובד העסק: המצאי הקבוע של קורנפיין כולל אסאדו כבש, עגל פיקנייה, אנטרקוט חזה אווז צ’וריסוס, פילה בקר ושוק טלה. מגיעים למסעדה, מתרשמים מהמעשנות הגדולות, אומדים את מידת הרעב ובוחרים מסלול אכילה. “צמחוני” מקבל 400 גרם בשר, הכוללים אסאדו עגל, כבש, פיקניה וצ’וריסוס; “קרניבור” ממשיך למסלול של 500-600 גרם בגיבוי אנטרקוט, שוק טלה וגם כוס בירה או יין ישראלי. “קניבל”, שזהו תואר כבוד בגבולות המסעדה, מקבל 700-800 גרם בשר, הכוללים את המסלולים הקודמים וגם חזה אווז, פילה בקר וליטר בירה או כוס יין, כדי שאפשר יהיה לשכוח את מה שזה עתה קרה.

> למה חייבים לבקר באסייתית החדשה בשוק הפשפשים לפחות פעם אחת?

משהו לשזוף בו עיניים כשרעבים | צילום: ארז ביטון
משהו לשזוף בו עיניים כשרעבים | צילום: ארז ביטון

139/169/199 שקלים עולה הארוחה בהתאם למסלול, וכוללת עוד כמה משדרגים: פתיח של מיני חלה ממולאת בבשר צלעות וצוואר טחון ביחד עם צ’ימיצ’ורי, שנעטפת בנייר כסף ושוהה במעשנה עד פריכות. עם הבשר מגיעות תוספות דוגמת אנטיפסטי, תפוחי אדמה, בטטה ובצל במעשנה, אורז עשבי תבלין בפויקה בשיטת “חסל כפי יכולתך”, וגם סיידר עם מקל קינמון כמה שרק רוצים.

> השפים חושפים את מתכוני הבשר הסודיים שלהם

היות שקיבה נפרדת מוקדשת לקינוחים, לאגף המתוקים אחראית שירה, אשתו של קורנפיין, שאחראית על מנת הדגל “צלחת טעימות”, שעולה 40 שקלים וכוללת: פאי לימון, נשיקות, קרם ברולה עם בננה מקורמלת, מקרון שוקולד אספרסו, טארטלט קרם פטיסייר וקוקוס ופירות טריים עם קרם תות וקוביות בראוניז.

זה עבור הקיבה הנפרדת. צלחת טעימות קינוחים | צילום: ארז ביטון
זה עבור הקיבה הנפרדת. צלחת טעימות קינוחים | צילום: ארז ביטון

המקום כשר עם תעודה, פועל בינתיים בימי רביעי וחמישי, והיות שהבשרים מעושנים מעל 10 שעות יש להזמין מקומות מראש, כדי שקורנפיין יערך בהתאם. בהמשך מתכנן איש הבשרים לקיים בימי שישי פרלמנט כריכים מעושנים על בסיס מיני חלה במילוי בבריסקט ואסאדו, כך שגם התאווה הפחמימתית מטופלת כאן ביד רחומה.

שירת הבשר – מעשנת הבשרים [ קיבוץ כנרת עמק הירדן 04-6759222 ]

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *