חיפוש מתקדם

ג’מה סשן: היפואית המשפחתית שתשמחו להכיר

לא בכל יום אנחנו מתרגשים מאיטלקית, אבל מצאנו אחת שמשלבת בין כל הסיבות הנכונות
| צילום: יח"צ
משפחתית שתשמח גם פודיז גבוהי חך. ג’מה | צילום: יח”צ

לפני כחודש, בגיליון סיכום השנה, התלוננו על הקושי למצוא מסעדות ידידותיות למשפחות – כאלה המגישות אוכל שגם ילדים, גם סבתות וגם פודיז יכולים ליהנות ממנו – ובטווח מחירים שפוי. ובכן מצאנו: “ג’מה”, שנמצאת במתחם נגה ביפו כבר למעלה משנתיים אבל קצת נחבאת אל הכלים. היא שוכנת בחלל גבוה, שבו פעלו בעבר מסעדות “פויקה” ו”זיגל הגדול”.

| צילום: יח"צ
טופינגס שוברי שגרה. פיצה יפואית עם טלה מפורק | צילום: יח”צ

> המקומות הכי מגניבים (וטעימים) בשוק לוינסקי

הרצפות מאוירות, שולחנות העץ מזמינים ואור רך נשפך מקיר שכולו זכוכית ויש מרחב להתרוצץ. השף והבעלים רמי אמינוב (שהקים את המטבח של “אוליברי” ועבד במסעדות רבות בעולם) בנה תפריט לפי סדר הארוחה האיטלקי המסורתי (אנטיפסטי, פסטה, עיקריות ומתוקים), הכולל גם מחלקת פיצות נפוליטניות שנאפות בתנור אבן איטלקי. הבצק של הפיצות הדקיקות מצוין ועליו מניחים טופינגס קלאסיים (אנשובי, פפרוני, מרגריטה) או שוברי שגרה כמו מוצרלה וגבינה כחולה, רוטב קרבונרה או פיצה יפואית (66 שקל) עם בשר טלה מפורק, טחינה ובצל סגול על רוטב עגבניות עדין טעים.

> מצאנו בשרון פרדס סודי שאפשר להשיג בו יוזו ולימון מתוק 

| צילום: יח"צ
מזור לכל תשוקה. טליאלה תרד בג’מה | צילום: יח”צ

היפואית זכתה להערכה (שלא לומר נטרפה) גם בידי הפודיז גבוהי המצח וגם בידי הילדים (שמחשיבים סוכריות גומי כפסגת הקולינריה). מאותו תנור אבן יוצאים גם ירקות צלויים נהדרים, ואנחנו מהמרים שגם מנת הבוקטיני קלמארי שלנו (79 שקל) בילתה בו כמה דקות, היה לה גוון טעם של אש. הבוקטיני, כמו יתר הפסטות העשירות והנגיסות, נעשית במקום. יש גם אפשרויות לטבעונים ולנמנעים מגלוטן (למשל פסטת קמח תירס מסקרנת). כאמור כל המשפחה, על כל מוזרויותיה הקולינריות, תמצא פה משהו ליהנות ממנו. ג’מה [ תרצה 14 יפו]

סקרנים? סודות טעימים נוספים תמצאו במדור “שוק” בגיליון החורף (311, ינואר 2017). עוד במדור: הסנדוויץ’ המושלם שנולד למאפיית הבוטיק, ארוחות פופ סודיות בנמל תל אביב, פרדס מרחף בשרון, וגם צעצוע בריא למטבח שישכנע את הקטנים לאכול ירוקים. לכל הפרטים ולהזמנת הגיליון במבצע לחצו כאן.

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *