חיפוש מתקדם

בין אסיה לאירופה: יובל בן נריה פותח מסעדה חדשה

ויש גם בשורה משמחת לאוהבי החמוצים

שיו ראמן, תחנת ראמן מספר 23. מהמוצלחים ביותר עד כה. #japanfoodtour2016

A photo posted by Yuval Ben Neriah, Taizu (@yuvalbn) on


אחרי שלימד את הישראלים איך נראית ומרגישה בפה אטריית אורז אמיתית והפך את הראמן היפני לפניצילין לגיטימי בימי החורף הקרים, השף יובל נריה מתפנה לחלום הבא ופותח בלב תל אביב ביסטרו יפני. המסעדה החדשה ששמה טרם נקבע, צפויה להיפתח במהלך האביב ברחוב נחמני, מקום משכנן הקודם של מסעדות “אויסטר בר” ו”גוצ’ה”, ולהציע מנות רחוב יפניות בשילוב אלמנטים מהביסטרו הצרפתי.

> ואם בא לכם להכין בבית, הנה כמה מתכונים של השף המוכשר

יובל בן נריה
יפגיש בין אירופה לאסיה על ידי פרשנות אישית. צילום: רונן מנגן

את ההשראה למקום החדש ליקט בן נריה בטיולים שערך השנה ברחבי אסיה, שניים מהם ביפן, שם התאהב באוכל הרחוב, בישל עם טבחים מקומיים וסייר בשווקי אוכל והתוודע לחומרי גלם מקומיים הזרים למטבח המערבי. בביסטרו החדש יגיש מנות החורגות מגזרת הראמן והסושי, סממניו הבולטים של המטבח היפני, ויבקש להכיר לחך מנות מסורתיות דוגמת קארי אודון (מרק סמיך על בסיס תבשיל הקארי היפני, ובתוכו אטריות חיטה עבות), קאטסו קארי (אורז לבן מכוסה בתלולית תבשיל קארי יפני ועליו חזה עוף בציפוי פנקו, המזכיר שניצל) וגם דונבה מסוגים שונים (תבשיל אורז עם בשר או דגים, המבושל ומוגש בכלי חימר מסורתי, על שמו קרויה המנה). לצד מנות מהמטבח היפני יוגשו קלסיקות מהביסטרו הצרפתי, שיעברו אדפטציה יפנית על ידי השף, שגם נבחר החודש לאחד מאנשי השנה המשפיעים של “על השולחן”.

חלק לגיטימי מתהליך המחקר. בן נריה וצוות המסעדה במסעותיהם הקולינריים ביפן:

התלבשנו חגיגי לארוחת הערב. #japanfoodtour2016

A photo posted by Yuval Ben Neriah, Taizu (@yuvalbn) on

בשונה מטאיזו האלגנטית וממיאזקי הק’זואלית, הביסטרו החדש שיעוצב על ידי האדריכל פיצו קדם צפוי להיות קליל ובלתי פורמלי אך עדכני ומכובד – מעין יציר כלאיים של שתי המסעדות הקודמות. החלל יחולק לאזור ישיבה פנימי וחיצוני, ממש על הרחוב, ויכיל כ-70 מקומות. בימים אלה מפעיל בן נריה מעבדת התססות וכבישות, שם הוא מרכיב רטבים ורוקח צירים שונים כחלק מבניית תפריט הביסטרו, ואם אפשר להסתמך על שתי האחיות הבוגרות, נראה ששנת 2017 עומדת להיות נועזת וטעימה במיוחד.

> שף יובל בן נריה הוא אחד מאנשי השנה של “על השולחן”. בואו להכיר אותו מקרוב

הביסטרו החדש של יובל נריה [ נחמני 26, תל אביב ]

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *