חיפוש מתקדם

החגיגה האנדלוסית של מיכל קורן ועירית בירן

קשה היה לפספס את כתבת הבראנץ' האנדלוסי של מיכל קורן ועירית בירן שכיכב בגיליון אוקטובר: ארוחה רומנטית ויוצאת דופן בהשראת תור הזהב של יהדות ספרד. עכשיו, המנות שקרצו אליכם מבין דפי המגזין יוצאות החוצה לערב אחד חגיגי בפייסטה אנדלוסית-סתווית-רומנטית וכל-כך טעימה בניצוחן של מיכל ועירית, בשלניות סקרניות ומארחות בחסד. כל הפרטים בפנים.

בגיליון החודש שלנו, שמוקדש כל כולו לארוחות בראנץ’ דשנות, כיכבה כתבה יוצאת דופן על בראנץ’ אנדלוסי, מעשה ידיהן של מיכל קורן, בעלת מותג מטבחי החוץ myoutdoors ועירית בירן, בעלת סטודיו nowpottery לקדרות – פודיות ומארחות נלהבות. במהלך הכנת הכתבה, יצאו השתיים למסע חיפוש מעמיק על תקופת “תור הזהב” של יהדות ספרד ונחשפו לספרד המוסלמית “אל-אנדלוס”, שהיתה ציווליזציה מתקדמת ומשגשגת- החל בפילוסופיה, מדעים, אדריכלות, חקלאות וכמובן, גסטרונומיה. תקופה המאופיינת בסובלנות ונאורות בין נצרות, איסלאם ויהדות. כחלק מהרנסנס התרבותי באותה תקופה, נוצר המטבח האנדלוסי, מטבח עשיר וקוסמופוליטי שעודד עיסוק באוכל כחלק מתרבות, שהפגיש בין חומרי גלם מגוונים בעקבות מסחר אינטנסיבי והשכיל לאפשר הרמוניה מופלאה של מטבחים שונים ומרוחקים.

עירית בירן (מימין) ומיכך קורן בהכנות.

מיכל ועירית נשבו בקסם הרב תרבותיות שמייצג המטבח האנדלוסי ושאת השפעותיו אנחנו חווים במטבח הים תיכוני בסביבת חיינו המיידית ומכיוון שהן לא זקוקות ליותר מידי תירוצים כדי ליצור ארוחה מפוארת, הן החליטו לחגוג את הסובלנות והעושר הזה בארוחת ערב חגיגית, שתערך לצד מטבח החוץ של My outdoors בחצר ביתה של עירית בירן ובשילוב כלים שהכינה עירית במיוחד לארוחה זו: ערב שהוא חוייה רב חושית של טעם, תבלינים, צבעים, אש, אוויר פתוח ומוזיקה מעולה.

תור הזהב הקולינרי. חלק קטן מהבראנץ’ האנדלוסי של מיכל ועירית

 

תפריט ארוחת הערב עשיר ומגוון וכולל, בין היתר מנות יוצאות דופן, כמו למשל: אמפנדילס, פיתה אפויה על אפר גחלים, תבשיל תרד חומוס מהפתיליה, דג ים טרי בכבישה ביתית, כדורי בשר בקרם שקדים וזעפרן, דג ים בטאבון עצים, ירקות עונה בטאבון קינוח אקזוטי מפתיע וכמובן – יין וסנגריה.

הארוחה תתקיים ביום חמישי 26/10/17 בשעה 20:00 בשדה ורבורג | מחיר לאדם: 380 ש״ח

להזמנת מקום ופרטים נוספים:
עירית 054-4297900 | לאתר האינטרנט
מיכל 0546543287 | לאתר האינטרנט

פיתה אפויה על אפר גחלים.
וככה שולחן הארוחה עתיד להראות. יש למה לחכות!

אולי יעניין אתכם גם: 
למה כולם מפחדים ממרנג?
לא רק מרק כתום: מכניסים את הדלעת למטבח
ארוחה כובשת: המדריך המלא לכבישת בשר ביתית

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *