חיפוש מתקדם

הכי מתוק שיש: קינוחי החג הטובים של הקונדיטוריות

אנחנו מתארים לנו שיש לכם מספיק עבודה והכנות לקראת ראש השנה, אז עשינו עבורכם את העבודה השחורה וטעמנו עשרות קינוחים לחג הכי מתוק בשנה. הנה הקינוחים שאהבנו במיוחד, לגזור ולשמור.

נגלה לכם סוד קטן: לקראת חנוכה, פורים או שבועות, ההתרגשות במערכת לא יודעת גבול – סופגניות, אוזני המן או עוגות גבינה מתקבלות כאן תמיד בהתלהבות גדולה. אבל דווקא לפני ראש השנה, אחד החגים השמחים שיש, אף אחד לא סימן ביומן את ימי הטעימות. דבש הוא לא הבחירה הראשונה (או השנייה או השלישית) של רובנו בכל מה שנוגע למנות אחרונות, ולכן קינוחי החג מראש מצויים בעמדת נחיתות. בעוד שגם קינוח שוקולד בינוני יסחוט מחמאות, עוגת דבש צריכה להיות מושלמת מכל ההיבטים כדי שנסכים לאכול אותה, על אחת כמה וכמה להמליץ עליה. ובכל זאת, סיימנו את שבוע הטעימות עם נבחרת של עוגות שהיינו שמחים לארח על שולחן החג שלנו וכמה צלקות מקטטות על הביס האחרון.
אז מה הופך את העוגות האלה לטובות כל-כך? קודם כל – המרקם: תוספת דבש למוסים או קרמים יוצרת מרקם משיי וחלק במיוחד, אבל גם בגזרת הבחושות – אם מטפלים בהן נכון, עוגות דבש יכולות להיות עסיסיות הרבה יותר מכל עוגה בחושה; ובניגוד לשוקולד הדעתן או לפירות עזי הטעם, הדבש משאיר מקום לשיתופי פעולה מוצלחים עם תבלינים, חמאה חומה, בירה שחורה ועוד שותפים עדיני טעם.
מספר הקינוחים שצלחו את המחסומים שלנו בקלילות הפתיע אפילו אותנו: עוגות רושם עדינות, אסתטיות ומשמחות, עוגות שמרים רכות ומנחמות ומצעד ראוי במיוחד של עוגות דבש נימוחות, אווריריות ופשוט טובות.
שנה טובה ומתוקה!

מתכוננים לערב החג:
מהמנה הראשונה ועד הקינוח: בואו להרכיב את ארוחת החג שלכם
טיפים ומדריכים לאירוח בערב החג

כמו של אמא

קוגלהוף הדבש והשקדים של שמו המרקם שלה הוא כל מה שחלמנו עליו בעוגת דבש – עסיסית בטירוף ורכה-רכה – אבל בניגוד לרוב העוגות הבחושות, היא גבוהה ומרשימה, עם “חצאית” של שקדים פרוסים (שמוסיפים גם פריכות מבורכת בכל ביס), כך שאפשר להניח אותה בגאווה על שולחן החג מבלי שהאורחים יחששו שהבאתם עוגה מהסופר. טעמי הדבש מורגשים, אבל הם עדינים מאוד והמתיקות של העוגה מאוזנת היטב. עוגה של אמא, אם אמא שלכם היא מרתה סטיוארט.
מחיר: 45 ש”ח

קוגלהוף קלאסית, עדינה ואלגנטית של קונדיטוריית שמו | צילום: דניאל לילה

הלוק של עוגת הדבש של יקב תשבי מטעה – במבט ראשון היא עלולה לעשות רושם של עוגה סתמית, אבל מספיק להרים אותה ולחוש את כובד המשקל שלה כדי להבין שהיא הכל – רק לא סתמית. מדובר בעצם בפיננסייר-ענק: דחוסה מאוד, לחה, עשירה וחמאתית הודות לשימוש בקמח כוסמין, תפוחים מקורמלים, דבש מפרחי חוף הכרמל וחמאה שרופה. זו עוגת דבש נהדרת למי שלא אוהב עוגות דבש – שכן הוא מורגש מאוד בעדינות רק בסוף הביס. לא הצלחנו להפסיק לאכול!
מחיר: 49 ש”ח לפס של 700 גרם.

היא רק נראת תמימה | צילום: דני גולן

עוד עוגות דבש שיחסכו לכם מקום בתנור:
עוגת הדבש המסורתית של דלאל הייתה לנו טעימה, אוורירית ומאוזנת מבחינת מתיקות (44 ש”ח לעוגה עגולה); עוגת דבש-תפוח של Buy the way הייתה עסיסית ועם תוספת נדיבה של תפוחים, קינמון ושקדים (48 ש”ח לפס); עוגת הדבש של Sweet Box הייתה אוורירית כמו ענן, עסיסית ומתובלת במידה (40 ש”ח לפס); ועוגת הדבש של Arcaffe אולי לא תקטוף פרסים בתחרות יופי, אבל היא הכי קלאסית שיש, במובן הטוב של המילה: רכה, לא מפונפנת ופשוט טעימה (45 ש”ח)

עוגת הדבש של By the way | צילום: שי בן אפרים

קינוחי רושם

במילון, ליד ההגדרה “עקיצת הדבורה” יש תמונה של העוגה של לחמים: פסגות מושלמות של קרם פטיסייר צחור נחות בין שתי פרוסות בריוש אווריריות, ועל הכל רעפי שקדים מקורמלים שזועקים “קראנץ!” עוד לפני הביס הראשון. אחרי שסיימנו להתפעל מהמראה שלה ולצלם מכל זווית אפשרית, טעמנו. ובכן, היא מושלמת בדיוק כמו שהיא נראית: הבריוש אוורירי וחמאתי, הפטיסייר חלק-חלק ועם טעם ונילי נפלא והשקדים המקורמלים סחטו מאיתנו אנחות עונג. לא, לא ניקינו את הקופסה – אבל זה רק בגלל שאיריס, מנהלת המגזין, גוננה על השאריות בגופה תוך כדי חשיפת שיניים מאיימת.
בניגוד לעוגות בחושות, אגב, מדובר בעוגה מורכבת להכנה שדורשת סבלנות וקצת ניסיון, כך שאם יש עוגה שמצדיקה קנייה – זו היפהפייה הזו.
מחיר: 95 ש”ח

אנחנו מעריצות שלה. “עקיצת הדבורה” של לחמים | צילום: דניאל לילה

לא משנה אם הוא מופיע באוזני המן, בטארט גבינה או בטארט תפוחים – לבצק הפריך של דלאל אין מתחרים. הוא מחזיק יפה את המלית אבל מתמוסס ברגע שהוא פוגש את הלשון, מעט מתקתק, אבל לא במידה שמאפילה על המלית. בטארט הנורמנדי שהקונדיטוריה מציעה לחג המלית היא תפוחי עץ שבושלו בחמאה ועשו אותנו ממש שמחות. עד שההטארט נגמר.
מחיר: 29 ש”ח לפס | 120 ש”ח לטארט עגול

טארט נורמנדי של דלאל | צילום: מאיר כהן

אתם יושבים? מצאנו קינוח רושם פרווה שהוא באמת טעים – לא “ביחס לעוגות פרווה” או בהתחשב בנסיבות – קינוח נפלא בפני עצמו!
מדובר בפלז’יר סוכרה הנהדר של רולדין: שכבות של דקואז אגוזי לוז מתפורר, פייטה פריך ודפי שוקולד דקיקים וביניהם פסים של קרם שוקולד קטיפתי. רק אחרי שטעמנו והיללנו אותו כמה דקות רצופות הבחנו במדבקה הקטנה “פרווה” על גבי האריזה ואנחנו עדיין מתקשות להאמין.
מחיר: 59.90 ש”ח לפס | 139 ש”ח לעוגה עגולה בקוטר 21 ס”מ

בקונדיטוריית שמו לקחו את הפלז’יר סוכרה הקלאסי והטוב ובצעד אמיץ העניקו לו טוויסט חגיגי: במקום שוקולד מריר – דפי שוקולד דולצ’ה קרמלי של “ולרונה” ובמקום מוס שוקולד – פסים של מוס דבש. הלוק – מהוקצע, הטעם – מדויק, ממכר, ומושחת; השילוב בין הקרמיות של המוס (דיברנו כבר על הסגולות של דבש במוסים, נכון?) והקראנצ’יות המתפצפצת הבסיס – פרייסלס. ואם נראה לכם שאנחנו מגזימים – תטעמו ונדבר אחר כך.
מחיר: 69 ש”ח לפס

אתם מרגישים את הקראנץ’? | צילום: דניאל לילה

לגבי טארט הדבש של הבייקרי הדעות היו חלוקות – הטארט הזה לא יהיה לטעמם של כל האורחים, אבל חובבי הז’אנר ירצו לצלול לתוך המלית המתוקה שלו. מדובר במלית לחה מאוד, כמעט פודינגית ומתוקה בטירוף של דבש וריקוטה עם טופינג של צנוברים קלויים. אם קופצים לכם לראש קראק פאי או פאי דלעת אמריקאי – אתם לא רחוקים משם.
מחיר: 62 ש”ח לקוטר 18 ס”מ

הדעות חלוקות לגביו, אבל מי שאהבה אותו – הגנה עליו בחירוף נפש | צילום: עידית בן עוליאל

סוגרת את פינת הרושם – השחיתות הפציחה והפריכה שנקראת גם פס הפיצוחים של לחמנינה. קלתית בצק פריך גדושה באגוזים מקורמלים בטופי מלוח. להגיש עם קפה שחור חזק ותור לשיננית.
מחיר: 52 ש”ח לפס

תנסו להסתפק במנה קטנה, לטובתכם. פס הפיצוחים של לחמנינה | צילום מעמוד הפייסבוק

הבוקר שאחרי

הבבקה של לחמים מאגדת את כל מה שמתוק בחג (מינוס הגפילטע) בבצק רך ומנחם אחד: דבש, תפוחים, קינמון, הדרים וקרם שקדים שמחבר את כל הטוב הזה יחד ונותן לעוגה רכות של שמיכת פוך שלא רוצים לצאת ממנה בבוקר. כל ביס מילא אותנו בתחושה חגיגית ואנחנו לגמרי מדמיינות את עצמנו יושבות עם פרוסה כזו (או שתיים) לצד כוס הקפה בבוקר החג, ומבטיחות לעצמנו שאחרי החגים נתחיל דיאטה.
מחיר: 44 ש”ח לפס

לכל המתכונים של אורי שפט באתר הקליקו כאן

את חלת הבריוש של הבייקרי חיסלנו בעמידה, עוד לפני שהבחנו בעוגות שהגיעו ביחד איתה. לכם נמליץ להתאפק עוד כמה שניות ולהוציא מהמקרר גם חמאה וריבה.
מחיר: 28 ש”ח

אפשר לנשנש אותה בבוקר עם חמאה וריבה, אפשר גם בלי | צילום: עידית בן עוליאל

בהמשך ישיר לחלת הבריוש, הקראנץ של הבייקרי ממכר גם הוא. המראה הפראי שלו מזמין אתכן לבצוע ממנו חתיכות גסות בידיים (וללקק את האצבעות אחר כל בלי בושה). מדובר בעוגת שמרים עדינה, במרקם שמזכיר סופגניה עם ניחוח של קליפות הדרים, קוביות תפוחי עץ, קינמון וקרם שקדים נהדר.
מחיר: 44 ש”ח לפס.

קשה להתחרות בקראנץ של הבייקרי | צילום: עידית בן עוליאל

לצד כל העוגות התחבאה לה קופסאת פלסטיק תמימה למראה, בתוכה המתינו לנו בסבלנות עוגיות הפלורנטין המפורסמות של קונדיטוריית שמו. מזל גדול שהן מגיעות במנות קטנות, כי אי אפשר להפסיק לאכול אותן, ולו בגלל שכבת הקונפי הדרים הגאונית ששוכנת בין הבצק הפריך לבין השקדים המקורמלים והופכת כל ביס לחלום.
מחיר: 35 ש”ח לקופסה

אצבעות פלורנטין ממכרות. תחביאו את הקופסא טוב-טוב | צילום: דניאל לילה

כל המתכונים של מיקי שמו באתר מחכים לכם כאן

אולי יעניין אתכם גם:
← ארזתם לבד? 15 רעיונות למתנות חג מקוריות שתכינו בעצמכם
← 10 בסולם הרושם: כך תפיקו שולחן מתוקים מרהיב לחג
← בול קליעה: עשר החלות החגיגיות שלנו לראש השנה

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *