חיפוש מתקדם

הנתחים הסודיים – פולקה (צלי כתף)

אם נמאס לכם מפילה, סינטה ואנטרקוט, תוכלו לגוון ולמצוא בקצביות נתחי משנה של בשר בקר ישראלי טרי באיכות משובחת. והפעם: הפולקה - נתח הצלי האולטימטיבי.

על הנתח

הפולקה הוא בעצם צלי הכתף, אחד משלושה נתחים המרכיבים את הכתף. הוא קיים בשפע ונחשב לנתח הצלי האולטימטיבי, בזכות הרכות יוצאת הדופן שלו. זהו נתח שרירי נייד ללא הרבה שומן. בארצות הברית הוא משמש כ”איירון סטייק” עבים הנצלים על הפלנצ’ה, רכים במיוחד ובעלי טעמי בשר עזים.

עשו ואל תעשו

הפולקה מתאים מאוד לתבשילים, ופחות לצליות קצרות. על-מנת לצלות אותו יש לדאוג לנתח משויש עם מספיק סיבי שומן.

אצל הקצב

בקשו מהקצב נתח מס’ 5. משקל כל נתח נע סביב 2 ק”ג.

 

מבשלים עם פולקה: צלי כתף עם בצלי פנינה, גזר ופטריות

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *