חיפוש מתקדם

בין פוגאס לפטאייר: פופ אפ המאפים של ארז קומרובסקי

מה קורה כשמאפה צרפתי עילאי פוגש את מוחו היצירתי של ארז קומרובסקי? את התשובה הצבעונית, האמורפית והפריכה תוכלו לטעום בפופ אפ קולינרי יצירתי ומלא תעוזה
מפגש תרבויות בבצק. פוגאס פרובנסאלי-ארצישראלי
מפגש תרבויות בבצק. פוגאס פרובנסאלי-ארצישראלי

ארז קומרובסקי אוהב לשחק עם בצק. לפעמים הבצק שלו מצפה ארוחה שלמה, לפעמים שזור במנה עיקרית (ראו מתכון לעוגת עוף או אוזני המן במילוי טלה) ובפעמים אחרות משמש בכלל כמילוי (כמו במתכון לחמניות השניצל). מספר פעמים בשנה הוא טס לחו”ל, מתאהב בטכניקות מ”שם”, מתמחה בהן וחוזר לארץ עתיר השראה ורעיונות שמועלים לאינסטגרם ולפייסבוק ומוציאים לעוקבים את העיניים ללא רחם. הפרויקט הנוכחי שלו הוא פופ אפ פחמימתי ומסקרן הנושא את השם “פרובאנס פינת צומת פוריידיס”, ומחבר בין מאפים האופייניים לדרום צרפת לחומרי גלם מקומיים.

מאזרחים מאפים צרפתיים. קומרובסקי ואלחדף
מאזרחים מאפים צרפתיים. קומרובסקי ואלחדף

> החשק הבצקי קשה מנשוא? הנה מתכון של ארז קומרובסקי ללחם מיסו ושיבולת שועל

על הרעיון והביצוע אחראיים קומרובסקי והאופה יובל אלחדף ממאפיית “תשבי”, שיפעילו במהלך פברואר את דוכן הפופ אפ ויאפו יחדיו בתנור האבן שבמקום מיני פוגאס ופיסאלדייה בגרסאות ובמילויים שונים. הפוגאס, אם טרם הספקתם להתמכר, הוא גרסת פרובאנס לבאגט המסורתי, ומזכיר במראהו לחם שטוח שעוצב לצורת שיבולת. תהליך הכנתו סזיפי ומתחיל יום לפני האפייה, ושמן זית שמעורב בבצק וגם נמשח עליו רגע לפני האפייה, יוצר קראסט ייחודי – פריך אך בה בעת מעט אלסטי.

אופציה שוברת שגרה לארוחת הבוקר של שישי
אופציה שוברת שגרה לארוחת הבוקר של שישי

את פוגאס הזיתים האופייני לדרום צרפת יחליף צמד האופים ב”פוגאס פטאייר” עם תרד בלאדי ושום ירוק; פוגאס שום קונפי וטימין עם גבינת עזים מיושנת; פוגאס עלי מנגולד וגבינת קשקבל ופוגאס עלי זעתר עם נגיעות אנשובי  (25-34 שקלים). לצידו יאזרחו השניים את הפיסאלדייה, מאפה שמרים מבצק המזכיר מעט בריוש, המוגש בדומה לפיצה עם תוספות משתנות מעליו, המסורתית שבהן מורכבת מבצלים מאודים או מבושלים, שום ודגי אנשובי שלמים או בצורת ממרח. הפיסאלדייה מוגשת כמאפה בוקר או מתאבן ושכיחה בערים ניס, מרסיי וגם באזור ליגוריה שבצפון מערב איטליה.

> הפיסאלדייה של רות אוליבר

כך נראה השבוע האינסטגרם של קומרובסקי:

 

> ואם כבר בצק, קבלו השראה לדור הבא של אוזני המן

בגרסת הפופ אפ ישודך המאפה לזעתר, שמן זית, סומק, תרד, תימין, מנגולד, תפוחי אדמה וחצילים בלאדי, ויגובה ברוטב בשאמל ופרמג’יאנו (25 שקלים). כחלק מההכנות למאפי שישי ניפק בימים האחרונים האינסטגרם של קומרובסקי תמונות של מאפים אמורפיים ולחמים אקספרימנטליים לצד פוסטים נרגשים. אם אתם מחפשים מפלט מארוחות הבוקר של שישי המורכבת מהשילוש הקדוש והשחוק חביתה+לחם+מאזטים, נראה שיש כאן יופי של הזדמנות להתרעננות פריכה.

[הפופ אפ “פרובאנס פינת צומת פוריידיס” יפעל בשישי הקרוב (10.2) ויתקיים מדי שישי במהלך חודש פברואר בין השעות 08:00-14:00 במתחם מרכז המבקרים של היקב הצמוד למאפייה]

ארז קומרובסקי, אורי שפט ויובל אלחדף נכנסים בבוקר חורפי אחד למאפייה. לא, זאת לא התחלה של בדיחה, על אף שהמפגש בהחלט הוליד הרבה סיבות לחייך, תשע אם לדייק. בגיליון האפייה הקרוב (312, פברואר 2017) תחכה לכם הפקה פחמימתית במיוחד ובה תשעה מאפי ארוחה יצירתיים וטעימים, שמחברים בין מזרח ומערב, מפצחים את הסימביוזה המופלאה בין בצק למלית ומעניקים אוצר של ארוחות ביתיות מרשימות וטעימות. סקרנים? לכל הפרטים הפרטים ולרכישת הגיליון הקרוב לחצו כאן.

תגובות

תגובות (1)

  • אביגיל 12 בפברואר 2017 7:38 השב

    אם אפשר אנא המנעו מלכלול תמונות אינסגרם בתוכן שלכם.
    התמונות הנ”ל מזוהות כלא בטוחות ונחסמות ע”י רבים מהארגונים.
    תודה!

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *