חיפוש מתקדם

הפיתות של אייל שני

אין חנייה, השירות בעייתי, המחיר בשמיים ובכל זאת הפיתות של אייל שני שוות כל שקל. לרגל פתיחת הסניף השני של “המזנון” ופתיחתו של סניף בפריז(!) יצאנו להשוות בין הוותיק לחדש.  
פיתה נגד פיתה
פיתה נגד פיתה
המקום המזנון של אייל שני נפתח באבן גבירול ב-2011 והגדיר מחדש את המושג “לחטוף משהו בפיתה” המזנון בקינג ג’ורג’ נפתח רק לפני חודשיים ממש מול גן מאיר
הפיתה רכה וממכרת, מקבלת באהבה כל מה שמכניסים לתוכה אותה ליגת על של הפיתה המקורית
השירות נחמד ושמח, לפעמים שמח מדי — בין הצעקות והכפיים לפעמים שוכחים מה הזמנת ומתי אותה אווירת כאוס כמו בסניף המקורי, רק שהיא מתפזרת על פני שטח גדול יותר, מה שמקל מאוד על ההמתנה בתור
מה בפיתה? סטייק אנד אגס, שפונדרה וסטייק מינוט, אבל דווקא הפיתות הצמחוניות הן השוס: “פיתה לבנה” עם כרובית, “שיפוד אדום” של ירקות על הפלאנצ’ה ו”רטטוי” — מעין גרסה פולנית מודרנית ומוצלחת לסביח אותו תפריט כמו באבן גבירול, רק עם חיזוק מהים — חריימה, קלמארי על הפלאנצ’ה עם עגבניות וחריף, סרדינים מטוגנים עם איולי ובצל ירוק ושאר פיוטי דגים
מה מומלץ? פיתה עם תפוח אדמה ושמנת חמוצה — כמה פשוט, לא להאמין כמה שזה טעים “ורוד בפיתה” — שרימפס חלוטים באיכות מצוינת עם שמנת חמוצה וחריף. מדויק ומקורי
מה בצד? בטטה אפויה (בתמחור שערורייתי של 21 שקל), כרובית מוזהבת בין עליה (שהיא בעצם כרובית אפויה) ובופה בהגשה עצמית ועליו שורות של פיתות, חמוצים, טחינה, חריף ועגבניות מרוסקות אותה ערכת סלטים, אותן בטטה וכרובית וגם “תירס על מקל” — מחווה לגן מאיר של פעם; “תפוח אדמה דרוס” עם שמנת חמוצה; ותפריט אלכוהול שכולל קמפארי סודה ומיני ערבובים של עראק
מדד המפיות פונקציונליות היא הדבר האחרון שמטריד את משוררי הפיתה. צפו לשלל טפטופים של טחינה ועגבנייה ואל תבנו על מגבונים לחים השולחנות מנוקים תדיר, ואפילו נדמה לי שתפסתי מלצרית עוברת ומחלקת מפיות. אם בכל זאת נזל עליכם, יש שירותים נוחים ומרווחים בקומה למעלה
מה לקינוח? שורה (כלומר כובע של פיתה) ובה בננות מקורמלות עם שוקולד השחר — מתוק (מדי) ומעלה נשכחות מהקייטנה “בוז’ה” — גלידת מסטיק בשורה של פיתה עם בננות מקורמלות. לא מתוקה מדי והשילוב עם הפיתה דווקא עובד
כמה זה עולה? עד לא מזמן נראה לנו מוגזם לשלם 40 שקל על פיתה 60 זה ה-40 החדש
השורה התחתונה עד לא מזמן נראה לנו מוגזם לשלם 40 שקל על פיתה 60 זה ה-40 החדש
המזנון [אבן גבירול 23 תל אביב, טל’ 03-7168977, א’-ה’ מ-12:00 עד 2:00, שישי 17:00-12:00, שבת מ-13:00 עד 1:00] המזנון [קינג ג’ורג’ 30 תל אביב, טל’ 03-6317688, א’-ה’ מ-12:00 עד 2:00, שישי 18:00-12:00, שבת מ-13:00 עד 1:00]

 

 

מתוך גיליון 273, נובמבר 2013: גיליון הדגים להזמנת הגיליון
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *