חיפוש מתקדם

הפלישה ההודית

3 דברים שנרצה לטעום ולחוות החודש - טעימה מתוך מדור "שוק" בגיליון יוני 2016
לאושר יש טעם של קארי
לאושר יש טעם של קארי

הגיע הזמן לטיול בהודו: סדנה, מסעדה וספר שיעזרו לכם לחגוג את המטבח הכי צבעוני ומתובל

הפלישה ההודית 1 – דפים של השראה
על אף שיש בו מתכונים הספר לאושר יש טעם של קארי הוא לא ספר בישול אלא ספר אישי, שאוכל וכל מה שהוא מעורר הם המנוע שלו. המחברת אפרת דביר עברה להודו לפני 15 שנה והקימה עם בחיר ליבה מסעדה ואחריה עוד אחת. מתכונים וסיפורים נפרשים בשני פרקים, המתחקים אחר המסלול של דביר בתת-היבשת. הפרק הראשון מביא מתכונים מהעיירה טירוונאמלאי וכולל הסבר על תבלינים, מתכונים בסיסיים לרטבים, תבשילי אורז, ראיטה, צ’אטני ועוד. הפרק השני, שהמוקד שלו הוא אורוויל – ישוב סמוך לים – כולל המון מתכוני דגים, פירות ים ותבשילי ירקות. תצלומי האוכל והנוף והתיאורים של דביר עושים חשק עצום למלא את הבית בניחוחות רחוקים או פשוט לארוז מוצ’ילה ולהזמין טיסה להודו.
‏108 שקל בחנויות הספרים או באתר ההוצאה lunch-box.co.il

הפלישה ההודית 2 – מזמינים את בומביי הביתה
כשרואים אותה בפעולה קצת קשה להאמין שאליזבת כץ, שנולדה וגדלה בבומביי, החלה לבשל רק אחרי שמלאו לה 40 שנה. זה קרה כשאמה נפטרה והיא חששה שהטעמים שעליהם גדלה ייעלמו מחייה. בעזרת דודתה ואחותה הגדולה היא למדה לשחזר את המטבח של אמה ומאז היא לא מפסיקה. בוער לה להעביר הלאה את המורשת הקולינרית המשפחתית, בסדנאות שהיא עורכת יחד עם בתה גל.
במהלך שלוש שעות דחוסות במטבחן שבתלמי אלעזר (או אצלכם בבית לקבוצות של עד 10 אנשים) לומדים, מתנסים בהכנה ובעיקר טועמים המון. המתכונים מחכים בחוברת קטנה ואת הטיפים ושפע הפרטים שלא מפסיקים לזרום כדאי לרשום. כורכום למשל, מסבירה אליזבת, עוצר את הבישול של קטניות, לכן מוסיפים אותו רק בסוף. מפאנץ’ פורן – תערובת חמשת התבלינים ההודית (כמון, קצח, זרעי חרדל, אניס וכוסברה) – תוכלו לצאת להמון תבשילים, כך ששווה להחזיק אותה במקפיא; ואם תצרבו את הצ’פאטי אחרי הטיגון מעל להבת הגז, ייווצר בה כיס שמחכה למילוי. בסוף הסדנה יושבים לאכול את כל המנות שמכינים (סמוסות, פלאק פניר, אורז ביריאני, דאל, מלאי כופתה ועוד) ואת מה שנשאר לוקחים הביתה.
‏[300 שקל למשתתף, פרטים בקבוצת הפייסבוק “אמא הודית” או בטל’ 054-2209053, גל כץ עמרי]

מא פאו
מא פאו

הפלישה ההודית 3 – ההודית השכונתית
‏”מא פאו” (“אמא לחם” בהודית) היא מסעדה הודית חדשה שנפתחה בתל אביב ומרגע שיצאנו ממנה אנחנו מתים לחזור. זהו פרוייקט של שלושה אחים ממוצא הודי: נוח, רונית וישראל יצחקי. למעט האחרון, שעבד במטבחים של מסעדות רבות בתל אביב, לאחים יצחק אין רקע מסעדני, רק שורשים של תרבות אירוח הודית וזכרונות מאמא בשלנית, שנפטרה לפני שנה וחצי ומותה עורר בילדיה את הרצון לחגוג את המורשת הקולינרית שהותירה. על קיר המסעדה מוקרנים סרטי בוליווד, העיצוב נעים ומזמין והאוכל מעולה ועדין. המטבח של מומביי, שעליו מושתת התפריט, עשיר בתבלינים, אולם הטעמים מתונים והרמוניים והחריפות היא רק נוכחות שקטה. אכלנו ואהבנו פאו – לחמניית שמרים אוורירית ומתוקה, ממולאת בטלה או בתפו”א (18 שקל); סמוסות ממולאות בעוף או בתפו”א (25 שקל), פלאק פניר – גבינה (שעושים במקום) במחית תרד וגהי (35 שקל); מלאי כופתה מופתיות – כופתאות גבינה, בטטה ותפו”א ברוטב קשיו עשיר (39 שקל) וגם תבשילי טאלי, טנדורי, אורז וקארי (59-42 שקל). המגוון עצום והמחירים קטנים, כך שאפשר להיכנע לרצון להמשיך לטעום הרבה אחרי ששבעים.
מא פאו [נחלת בנימין 59 תל אביב, טל’ 03-7739797, א-ה’ מ-11:00 עד 1:00 לפנות בוקר, שישי 17:00-12:00]

מתוך גיליון 304, יוני 2016: שבועות להזמנת הגיליון
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *