חיפוש מתקדם

הקטנים והמוטרפים של ישראל

כשייצור היין הוא בסך הכל טריפ, אפשר להקים שאטו גם בככר המדינה בתל אביב

יום אחד, לפני למעלה מ-20 שנה, בנסיבות כאלה או אחרות, נפגשו היינן ברי ססלוב ואיש הביטוח יוסי שחם, שגר במושב טל שחר. נמנו וגמרו השניים והסכימו להקים יקב במושב, וכך היה. לימים פרש ססלוב מן היקב, אבל משפחת שחם המשיכה לייצר יין. וכך, קבעה אותה פגישה את גורלו של ניר שחם, בנו של יוסי והוא מצא את עצמו בעלים של יקב. יקב קטן להתפרנס ממנו – זה לא עניין פשוט בישראל. ושחם הצעיר החל לקיים קורסים להכנת יין אליהם נהרו רבים לקבל ממנו ידע ותמיכה. לפני כמה שנים עקר היקב לקיבוץ נחשון למקום שפינה יקב הבוטיק של הקיבוץ, מאז חיים היקב והקיבוץ בשכנות מאושרת וקהל התלמידים ממשיך להגיע. פעם בשנה מקיים היקב מחווה לתלמידיו ומארגן את “יריד יקבי הבוטיק”– היצרנים ברובם הגדול הם אפילו לא בוטיקים אלא לפעמים מיזמים של חבית אחת או שתיים. ומכיוון שמדובר בתחביב נטו – אפשר גם להשתולל עם יינות ייחודיים ואפילו מוזרים, הכל כרוחו הטובה של היצרן. האירוע הבא מתקיים בסוף החודש (26-27/5). במרחק של 40 דקות מתל אביב ו-30 דקות מירושלים תוכלו לפגוש את האנשים עצמם ולטעום יינות שנעשו באהבה. לרגל האירוע, הבאנו לכם ארבעה סיפורים על ארבעה יצרני יין יוצאי דופן, יקבים בעלי סיפורים מרתקים נוספים תזכו לפגוש באירוע:

מהנדס החשמל

חבית אמרנו? יש אפילו פחות. קחו למשל את יקב מי-טל. הוא נוסד בשנת 2000, בישוב עומר, ע”י יגאל מי-טל, מהנדס חשמל באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. היקב הקטנטן המפיק כ-100 בקבוקים (כן, מאה!!) לשנה מתמחה ביינות לא שגרתיים כקברנה פרנק, קריניאן, פטיט סירה, ברברה וגם שיראז. לאחרונה הפיק האיש יינות בסגנון אמרונה והטעמים מפתיעים. מקור הענבים הוא בכרמי יוסף ועוזרים במלאכה כעוזרי יינן בעיקר גיא מנור החתן ומעין הבת הצעירה. בנוסף הקים יגאל “חוג יין ” – קבוצה בת כ-15 אנשים שרובם עובדי או בוגרי האוניברסיטה, שנפגשת לטעימות וחילופי דעה על יינות שונים ומדי פעם מתארחים ביקב אחר בארץ להיכרות וטעימות מקיפות.

יקב ככר המדינה

בבית דירות בככר המדינה בתל אביב שכן לו במשך 10 שנים “שאטו שני”. היינן דוד שני, הוא בוגר בית הספר ליין – “שורק”. “מאז שאני זוכר את עצמי אהבתי והתעניינתי ביין ובתהליכי היצור שלו” מספר דוד שני, “באביב 2005 עצרנו לתדלק בצומת מחניים לאחר סופ”ש בצפון, ובחנות הנוחות של התחנה מצאתי את הספר “סוד-היין” למכירה. קניתי אותו… And the rest is history”.

wine_3_650

“שאטו שני”, מייצר סדרות מוגבלות של יינות איכותיים. הענבים נבצרים ידנית מכרמים מובחרים בגליל ממספר אזורים שונים. “השימוש בענבים מאזורי טרואר שונים נותן חופש רב יותר ביצירת בלנדים מיוחדים ומעניינים”, מספר שני. בנוסף למאות בקבוקי היין המיוצרים בו בשנה, היקב מזקק כמות מוגבלת של תזקיקים מיוחדים כגון ברנדי בסגנון קוניאק, גראפה ועוד לצד יין קינוח מחוזק בסגנון פורט. בחיי היום יום, דוד שני הוא סמנכ”ל שיווק ופתוח עסקי בחברות הייטק המסתובב הרבה מעבר לים. וכמובן שהוא מנצל כל הזדמנות לבקר ביקב או מזקקה מקומיים כדי למוד ולקבל השראה. לפני שנתיים עבר היקב למשכנו החדש במגדל הגפן (ממש כך) ברמת גן.

wine_4_650
דויד שני, יינן מכיכר המדינה.

הרופא היינן

לפני כשלוש שנים פרש שמעון וינר מעבודתו כרופא בשב”ס ופנה לחלומו הגדול. “אחרי הרבה שנים של עיסוק ביין – טעימות, מפגשים, סדנאות, טיולי יין בארץ ובעולם וכמובן לאחר שלמדתי בקורסים שונים בביה”ס ליין ביקב שורק – החלטתי שהגיע זמן לנסות דרך עצמאית. בשנת 2015 הקמתי יקב קטן בחצר ביתי במכבים. אני מייצר יינות אדומים בכמות של כ-800 בקבוקים. הענבים נבצרים באזורים שונים, ממצפה רמון עד רמת הגולן ומתבגרים בחביות עץ. אני מאוד אוהב ממסכים (בלנדים), אבל גם מייצר יינות זניים כמו קברנה סוביניון ומלבק.”

טיפים להתאמת יין לארוחה שלכם.

המקצועי

יקב גלאי – זה כבר סיפור אחר לגמרי. הוא הוקם לפני 15 שנה על ידי סיגלית ואסף גלאי במושב ניר עקיבא, בצפון הנגב. מדי שנה מייצרים השניים כמה אלפים בודדים בלבד של בקבוקי יין איכותי. הכל נעשה תחת פיקוח אישי החל מטיפול בגפנים בכרם, בציר ידני וכלה בכל התהליכים והשלבים. הענבים מגיעים בחלקת כרם אחת: “כרם יחידני” הסמוכה ליקב, עם אדמת לס מעט גיר. האקלים יבש יחסית – קר מאוד בחורף. בקיץ, בתקופת ההבשלה, ישנם הבדלי טמפרטורה גבוהים בין היום והלילה. כל אלה תורמים לאיכות הענבים ולהבשלה אופטימאלית המביאה לידי ביטוי באמצעות היין את האופי הייחודי של החלקה והאזור.

wine_1_650

אסף עשה בשנת 1999 קורס יין מעשי במשך שנה ביקב שורק בהדרכתו של ניר שחם, ועבד כמתנדב ביקב שורק בבצירים 1999 עד 2001. סיגלית עשתה קורס מעשי ביקב שורק בשנת 2002 – במקביל לבציר הראשון ביקב גלאי. הקשר עם יקב שורק הדוק עד היום. התווית נושאת איור אחיד לכל היינות ובו נראה דמות המציצה מבין אשכולות ענבים. זהו עיבוד גרפי מצילום של ריקוע מתכת שיצר הסבא-רבא של אסף, שהיה אומן ותכשיטן בחצר המלוכה אצל הצאר ניקולאי ה-2 ברוסיה לפני 100 שנים עד שעלה ארצה ב-1914.
היקב מייצר בין היתר, יינות לבנים (מקברנה סוביניון), יינות רוזה ובלנדים של יינות תחת המותג יין “Negev”.

אספנו עבורכם את הברים עם האוכל הכי טוב בת”א

wine_2_650
חלקת הכרם הסמוכה ליקב.

עוד סיפורים ועוד יינות מיוחדים – ביריד, שיתקיים ביקב שורק-קיבוץ נחשון במועדים הבאים:

יום שישי | 26.05.17 | בין השעות 15:00-10:00
יום שבת | 27.05.17 | בין השעות 17:00-10:00

מחיר כרטיס כניסה המקנה כוס יין במתנה ומאפשר לטעום מכל היינות ביריד:
ברכישה מוקדמת דרך האתר או טלפונית במשרדי היקב – 55 ₪ לאדם. לרכישה לחצו כאן. 
בקופות היריד ביום האירוע – 65 ₪ לאדם.

אולי יעניין אתכם גם:

מסע של יום שישי בין יקבים
זהו כנראה המנהג הישראלי הכי מקסים שיש

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *