חיפוש מתקדם

הקצביות הטובות בארץ

אחרי תחקיר מקיף וסינון מוקפד, אספנו בעזרת חברי הפייסבוק של "על השולחן" את הקצביות המומלצות ביותר בארץ, כאלה שיהפכו את החוויה הבשרית לתענוג מושלם. הנה הרשימה המלאה:

איזה חלק סודי מעשיר תבשילים, מהו הטיפ לחמין המושלם ולמה כדאי לשמור בצד כמה עצמות? הקצב הוא הרבה יותר מהאיש שעומד מאחורי הדלפק וחותך נתחים. למעשה, בחירתו חשובה כמו בחירת הנתח עצמו, ואם נתקלתם באחד מוצלח – יש סיכוי טוב שמדובר ברומן שנמשך כבר שנים.  קצב טוב הוא כזה שמבין בטיב הבשר, יודע להתאים נתח לכל טעם או דרישה ובעיקר מצויד בחוכמת בשרים שעושה את כל השינוי: החל מהתיבול הנכון, דרך זמן הבישול ועד לצורת החיתוך המתאימה.
אחרי תחקיר מקיף וסינון מוקפד, אספנו בעזרת חברי הפייסבוק של “על השולחן” את הקצביות המומלצות ביותר בארץ, כאלה שיהפכו את החוויה הבשרית לתענוג מושלם. הנה הרשימה המלאה:

אזור צפון:

samir650
אטליז סמיר, בסמת טבעון | צילום: אילן גור

אטליז סמיר, בסמת טבעון
בקצביית סמיר בבשמת טבעון עובדים סמיר וארבעת בניו ומספקים בשר ללקוחות מכל הארץ. סמיר גם מפטם ומטפח עדר של בקר ועל כן תוכלו למצוא אצלו גם בשר בקר ישראלי טרי.
https://goo.gl/RiWO1G

קצביית גיליס, מושב נוב
יוסי וראובן גיליס מגדלים בקר משובח במיוחד במושב נוב שברמת הגולן. גידול הבקר בעצמם מאפשר להם למכור גם בשר בקר ישראלי טרי. בנוסף, הם מפעילים מסעדה וכן קצביה המוכרת בשר לכל חלקי הארץ.
http://www.gillis.co.il/ 

אטליז לימוזין , רמת ישי
אמיר טלמור ורמי גינת הם מגדלי בקר ותיקים שחלמו על הקמת אטליז שיוכל לספק בשר בקר איכותי – מהעדר לצלחת. האטליז האיכותי מתמחה ביישון בשר בקר מייצור מקומי וניתן לרכוש שם נתחים טריים. לצד האטליז ישנה גם מסעדת לימוזין המצויינת.
http://www.limousine98.co.il/

קצביות מומלצות נוספות:

אבו שקארה, ואדי ניסנס – חיפה
http://www.abushkara.co.il/

אטליז הצלע האדום, כפר תבור
https://goo.gl/2ALYxn

אטליז שמחה, חיפה
http://www.etlizsimha.co.il

> מסעדות הבשר המומלצות – מצפון לדרום

אזור דרום:

A photo posted by Tamir Levi (@moovmoomeat) on

 

אטליז פרה פרה, צומת כנות
אלעד זלמנוביץ הקים במושב כנות פינה קטנה וחמודה לכל מה שהוא אוהב באמת. באטליז “פרה פרה” ניתן למצוא מגוון רחב של בשרים מתוצרת מקומית, טריים ואיכותיים שאפילו ניתנים למשלוח עד בית הלקוח
http://www.para-para.co.il/

אטליז מו ומו, רחובות
לפני כ-30 שנה, פתח חיים לוי אטליז המתמחה בבשר בקר טרי. לאורך השנים והדורות האטליז התפתח והיום הוא מתמחה במגוון רחב של בשרים, פירוק ויישון נתחים וכמובן לצידו של האטליז ישנה את מסעדת מו ומו המצויינת
http://moovmoo.co.il/

אטליז שירי, באר שבע
האטליז נוסד לפני כמעט 60 שנה, על ידי משפחת שירי שחרטה על דגלה לעסוק אך ורק בבשרים האיכותיים ביותר. באטליז ניתן למצוא מגוון סוגי בשר כגון בקר, טלה וכבש וכן את כל המוצרים הנלווים ל”על האש”.
http://shiri-butchery.co.il/

קצביות מומלצות נוספות:

סרוסי, באר שבע
http://www.sarusimeat.co.il/

אטליז צורי, אופקים
https://goo.gl/UJ76zr

> נתחי הבקר – מראש עד זנב: למדריך הנתחים השלם

אזור השרון:

הבשר של ניר
הבשר של ניר, כפר חיים | צילום: יח”צ

הבשר של ניר, כפר חיים
ניר סיויק, בן למשפחה ארגנטינאית, נודע כבר מגיל קטן כמחונן בכל הקשור לבשרים משובחים. ניר בוחר בקפידה נתחי בשר איכותיים בלבד ובכך שומר על רמה גבוהה ומקצועית מאוד וחנות הבוטיק שלו בכפר חיים זכתה לשבחים רבים מפי גולשי “על השולחן”.
http://www.nir-meat.co.il/

מיט-ארט, כפר סבא
מזה כשנתיים קיים אטליז אומנות הבשר (מיט-ארט) בהנהלת עסיד עוסמן – שעבד כשף במספר מסעדות בעבר. הבשר הינו בשר ישראלי שנשחט כאן בארץ וניתן למצוא מגוון רחב של נתחים משובחים כמו גם מוצרים נוספים להשלמת החוויה הקולינרית.
http://meatart.co.il/

אטליז אלדייעה, בכניסה לג׳לג׳וליה
בצמוד למחלף חורשים שבאזור השרון, ישנה פנינה קולינרית המחזיקה בשרים איכותיים במחירים הוגנים מזה כ-6 שנים. האטליז מתמחה בנתחים המיושנים בשיטה בלעדית, כאשר בכל יום שישי מתקיים הפנינג במיוחד לכבוד הבשרים האלו.
https://goo.gl/1fGZ1m

קצביות מומלצות נוספות:

א.אוחיון, שוק נתניה

פליאו פלייס, כפר סבא
https://goo.gl/J7EpYR

אזור המרכז:

שישי באטליז, לכבוד הגשם הוצאנו את הנתחים השווים!

A photo posted by חליל אבו חלווה (@khalil.abuhilweh) on

סוד הבשר, ראשון לציון
כבר 4 דורות שמשפחת ליפשיץ מחזיקה את קצביית “סוד הבשר”, שלאחר שנים רבות של ניסיון בגידול ושיווק בשר התפתחה לרשת קצביות מצליחה. בכל אחד מהסניפים תוכלו למצוא גם נתחי בקר ישראלי טרי וכן קצבים מיומנים שישמחו להתאים עבורכם את הנתח לכל צורך.
http://www.sodhabasar.co.il/

האטליז של יענקלה, הדר יוסף
מזה כ35 שנה יעקב (יענקל’ה) מור עובד כקצב והאטליז הוא עסק משפחתי שעובר מדור לדור ומוכר בשר ממרעה גולן. אחד היתרונות של אטליז שכונתי ומקצועי הוא היחס האישי – תוכלו להתייעץ לגבי נתחים המתאימים לתפריט, לקבל כמה טיפים, ואפילו להזמין נתחים על פי בקשה.
http://www.yankale.co.il/

אבו חילווה, יפו
בשנת 1995 הקימו האחים סאלח וחליל אבו חילווה את האטליז היפואי, שבזמנו היה ידוע רק לחובבי בשר מקצועיים ומביני עניין. עם השנים השמועה התפשטה והיום אטליז אבו חילווה ,שלו 2 סניפים ביפו, הוא אחד האטליזים המוכרים והאיכותיים באזור המרכז. שם תוכלו למצוא גם מבחר רחב של נתחי טלה ובקר עסיסיים שמיושנים במקום.
http://www.abuhilue.com/

קצביות מומלצות נוספות:

חוות צוק, תל אביב
http://www.zuk-farm.co.il/

הבשרים של זלמן, יפו
http://zalman-meat.co.il/

ידע הבשרים, תל אביב
https://goo.gl/7dOf0d

> המסע בעקבות האנשים שמביאים לנו את הבשר לצלחת

אזור ירושלים:

nir650
הקצבייה של עופר, מבשרת ציון | צילום: יח”צ

הקצבייה של עופר, מבשרת ציון
עופר הוא שף ירושלמי ותיק, מתמחה גדול בבשר שהחליט לממש את היכולות שלו ולפתוח קצביית עלית מקצועית. כל צוות המקום כולל שפים וטבחים כך שתמיד תוכלו לקבל טיפים ועצות לשימוש נכון, רעיונות חדשים, מתכונים וכמובן את הבשר הישראלי הטרי והאיכותי ביותר. האטליז נקי, אסתטי ומסודר ומשרה אווירה של בוטיק בשרים מקצועי.
https://goo.gl/7mdFq6

איטליז איוו
כבר 30 שנה שאיטליז איוו מהווה מוסד קולינרי בירושלים. אבי בן דוד, השם שמאחורי המותג, רכש את הכשרתו כמומחה בשר במינכן, גרמניה. ביקור אצל איטליז איוו יבטיח שלא רק תרכשו בשר משובח ומוקפד המגיע ממשקים שבצפון הארץ, אלא גם תקבלו הסברים לגבי טיפול נכון בכל נתח, וטיפים להשלמת הארוחה ממקום שבאמת מבין בשר.
https://goo.gl/etEOmD

הקצבייה של שגב
ניסים שגב, קצב מומחה שעבר התמחויות ברחבי העולם, נמצא בתחום כבר מעל 15 שנה. התשוקה למקצוע הביאה אותו לפתוח קצביית גורמה כשרה, שתוכיח כי גם בשר כשר יכול להיות איכותי. אצל שגב עובדים עם בשר טרי בלבד והם מייחסים חשיבות רבה לבשר החל משיטת גידול העדר.
http://www.segevbutchers.co.il/

אסתי ובן בקרית יובל

שכונת קרית יובל בירושלים מסתירה אצלה את אחד האטליזים הכשרים, אך המודרנים ביותר שיש לירושלים להציע. מבחר של בשרים טריים ואיכותיים ותשומת לב אישית לכל לקוח מבטיחים חווית קנייה מוצלחת.
https://goo.gl/IUap1s

קצביות מומלצות נוספות:

איטליז רפאל, מחנה יהודה, ירושלים

תגובות

תגובות (5)

  • רעיה 28 בדצמבר 2016 0:34 השב

    ברמלה הבשר של סמי רחוב הגנה 2

  • liz 31 בדצמבר 2016 15:10 השב

    כנסו לאתר של משרד הבריאות
    לפחות בחיפה- אצל אבו שאקרה נתפס והושמד בשר לא ראוי למאכל
    לתשומת לבכם !

  • ליאור 1 בינואר 2017 8:46 השב

    האם זה אומר שצפונה מחיפה בכל הגליל המערבי אין קצביות טובות ? או שלא בדקתם ?

    • לי גיל - על השולחן 1 בינואר 2017 9:57 השב

      הרשימה מבוססת על המלצות גולשי “על השולחן”, לצערנו לא קיבלנו המלצות על אזור הגליל המערבי – אבל אתה מוזמן להוסיף כאלה.

  • זמבוש 3 בינואר 2017 19:57 השב

    מה עם אטליז רופא בירושלים??

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *