חיפוש מתקדם

השקית הכל יכולה: מבשלים עם קוקי

מכניסים את העוף והתבלינים לשקית קוקי, נותנים ניעור קטן - ולתנור. אחרי שעה וקצת מתקבל עוף שחום, פריך ועסיסי במינימום התעסקות ולכלוך. את שקית הקוקי אגב, אפשר לנצל גם לדגים, ירקות ועוד מנות שהפלא הקולינרי הזה יעשה להן הרבה טוב.

עם כל נפלאות המטבח המולקולרי ושיטות הבישול העתידניות שמקיפות אותנו, שקית הקוקי הותיקה והנהדרת קצת נשכחה בצד. מדובר בגרסה המוקדמת והפשוטה של הסבתות לגאדג’ט מטבח: זמינה, נוחה, לא מלכלכת, מפיקה טעמים וניחוחות ביתיים בלתי ניתנים לחיקוי והכי חשוב: פשוט אי אפשר לפשל איתה. ומה מכניסים פנימה? הקלאסיקה היא כמובן עוף (וחמין קומפלט, בסופי שבוע), אבל תרגישו בנוח להתנסות גם עם פילה סלמון עסיסי ואפילו עם ירקות, שבוודאי ישמחו לפגוש מקרוב את הפלא הקולינרי של שנות השמונים.

איך צולים בקוקי?

  1. מניחים את הנתחים בשקית עם חומרי התיבול, סוגרים בעזרת החבקים שבאריזה או קושרים בחוט ומנערים היטב לפיזור אחיד.
  2. מניחים בתבנית ומחוררים את השקית בכמה מקומות.
  3. אופים כשעה ורבע ב-180 מעלות או במשך 45 דקות בלבד ב-220 מעלות.
  4. רוטב-פטנט יוצקים את נוזלי הצלייה שנותרו למחבת, מוסיפים יין ומצמצמים בחצי.

אולי יעניין אתכם גם: 
← גומרים הכל מהצלחת: ארוחת צהרים שהילדים יאהבו
מהי עוגת השוקולד הנצחית שלכם? 

מתוך גיליון 243, גיליון האירועים החגיגי, מאי 2011 להזמנת הגיליון
תגובות

תגובות (1)

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *