חיפוש מתקדם

זהב חורפי: אופים עם תפוזים

לרובנו תפוזים מזכירים ילדות, אבל אלה שיין ממש גדלה בין עצי תפוז, שמהלכים עליה קסם עד היום. היא מכינה מהם מרמלדת תפוז עטופה בשוקולד וקוקוס ומחביאה לב של מרמלדה זהובה בתוך עוגת שוקולד חגיגית. לצד אלה אספנו את עוגות התפוזים הכי חורפיות וכיפיות שלנו, לסופ"ש של אפייה חמימה.

“סבא שלי עומד ליד השיש עם הגב אלי וסוחט בשבילי מיץ תפוזים. התמונה הזאת, הציפייה הזאת למיץ הקר והחמצמץ, מקפלת בשבילי את כל הפינוק של הילדות,” נזכרת אלה שיין, אשר גדלה מאחורי הפרדס של קיבוץ שריג, שבו עבד אביה הפרדסן. “התפוזים היו חלק מהנוף ומהיומיום, והריח שיש בידיים אחרי שמקלפים תפוז הוא עדיין אחד הריחות האהובים עלי.”
כאשר אלה הקימה עם אורנה אגמון את המסעדה, שהפכה במרוצת השנים לאחד המוסדות הקולינריים האהובים בעיר, היה ברור לה שהפירות הכתומים והעסיסיים יישארו חברים צמודים. “אבל רק בחורף,” היא מסייגת. “כל המשחקים המודרניים, שמותחים את עונות הפירות והירקות כך שהם זמינים כל השנה, לא עובדים על התפוזים. אף אחד לא הצליח לאלף אותם והם עדיין טעימים רק בעונה הקרה. תפוזים מקירור שנמכרים בקיץ מוציאים מאנשים פרצופים מאוכזבים במיוחד.”

תעשו משהו טוב עם התפוזים שלכם:

בונוס: איך מפלטים תפוז?

פילטים של תפוז הם בעצם פלחים שהוסרו מהן הממברנות השקופות. מקורה של הטכניקה במטבח הצרפתי הקלאסי, שם קוראים לה supreme d’orange. ההכנה פשוטה מאוד — ניסיון אחד ואתם מומחים.
מסירים את שתי כיפות התפוז בעזרת סכין קטן. מעמידים את התפוז על קרש חיתוך ומסירים את הקליפה הכתומה עם כל הקרום הלבן שעוטף את הפרי. המטרה היא לחשוף את ציפת הפרי. בדרך מסירים קצת ציפה, אבל אין ברירה. מחזיקים את התפוז מעל קערה שתקלוט את עודפי המיץ. כל פילה תפוז מחובר לאחרים משני צידיו במחיצות שקופות. חותכים בצמוד למחיצות ושולפים את הפילה. חוזרים על הפעולה עם יתר הפלחים.
עדיין זקוקים להבהרות? חפשו ביוטיוב את הסרטון “how to supreme an orange”.

אולי יעניין אתכם גם: 
ברונטיות נהנות יותר: מדריך הבראוניז השלם
ערמונים להמונים
איך מכינים טארט טטן?

מתוך גיליון 311, ינואר 2017: חורף מקומי להזמנת הגיליון
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *