חיפוש מתקדם

יין, בירה ומה שביניהם: אירוע פודי בבר הז’אז’ו וינו

ביום שישי האחרון נפגשו חברי מועדון "פודי" לסדנת טעימות בבר היין ז'אז'ו וינו שסבבה סביב השילוב הנפלא שבין אוכל, יין ובירה.

 

156 (1)
צילום: ליאת לדרפיין

יום שישי האחרון סבב כולו סביב השילוב הנפלא שבין אוכל לאלכוהול.
מנהל תחום היין בIBBLS, דיוויד מונטיפיורי ומנהל תחום הקולינריה במבשלות קרלסברג ישראל, אלעד חורש, הנחו קרב ענקים של טעמים, ניחוחות והרמוניה.
במהלך הסדנה הוגשו מנות שף קלילות, שלכל אחת מהן שודכו בקפידה יין ובירה מתאימים שאיפשרו למשתתפים לבחון כיצד האוכל מושפע מהמשקה המלווה אותו.

51
צילום: ליאת לדרפיין

בין המנות שבתפריט הוגשו: מנת כרישה צלויה בליווי קרם פרמז’ן ויין שרי שהוגשה לצד יין אלביריניו בציר 2015 מיקב אטלנטיס ובירת הוגרדן רוזה שהושקה לראשונה ממש בינואר האחרון.
מנת בוראטה מפורקת ותותים צלויים השתלבה מצוין עם בירת ויינשטפן ויטוס ויין ריוחה 2014 מיקב לופז דה הארו ומנה של ברוסקטה נתחי פילה, איולי חזרת וביצת שליו, שהייתה נהדרת לכשעצמה, השתדרגה בטעמים נוספים בזכות יין Aix 2015 מפרובנס ובירת קרלסברג Re-Brew.
ההפתעה הגדולה הייתה בגזרת הקינוחים. מקובל לחשוב, כי יין לבן הוא המלווה האוליטימטיבי לקינוח, אך בסדנה הוכח אחרת. מוס שוקולד עם קראמבל קקאו מלוח וקינוח של קרם גבינה עם סבלה ברטן הוגשו בליווי בירה גינס וקברנה סובניון 2013. חווית טעמים אחרת לחלוטין כאשר מחברים בין 2 המשקאות הללו ולקינוחים ה”מסורתיים” יחסית.

256
צילום: ליאת לדרפיין

מדהים היה להרגיש איך משקאות שונים יוצרים טעמים חדשים בפה, אף שמדובר באותה המנה. דיוויד ואלעד הצליחו לרענן את החך והמחשבה של המשתתפים בכל הנוגע לשילוב נכון בין יין, בירה ואוכל. כל החוויה לא הייתה מושלמת אלמלא האירוח הנפלא של הז’אז’ו וינו שסיפקו אווירה נינוחה, טעימה, אינטימית ויוקרתית.

ז’אז’ו בר יין, אלוף אלעזר 27, מתחם שרונה תל אביב.

321
צילום: ליאת לדרפיין
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *