חיפוש מתקדם

לא עוצרים בשוקו-וניל: הגלידות החדשות של הקיץ

אם בדרך כלל יוצא לכם להתלבט שעות מול ויטרינת הגלידות, השנה, עם קולקציות גלידה חדשות מלאות ביצירתיות ודמיון, אתם עומדים מול אתגר כפול ומכופל. עומד להיות לוהט!

גלידה שמכינים במכונת איטלקית שיובאה לארץ במיוחד, גלידות שחורות שצובעות את הפה ואת הפיד באינסטגרם, מהדורת גלידות מיוחדת למבוגרים בלבד ושלל גלידות בשילוב פרחים – העונה לא תסתפקו בשוקו-וניל, אלא תפתיעו את החך במגוון גלידות יוצאות דופן.

אין קץ לילדות

גלידריית גולדה, רשת הבת של רשת הגלידות ‘ANITA’ המוערכת בתל אביב משיקה בימים אלו קולקציה מתוקה במיוחד במהדורה מוגבלת שכל כולה בהשראת ממתקי ילדות אהובים. כך למשל תוכלו להמתיק את החום הכבד והחופש הגדול המעייף עם גלידה בטעמים נוסטלגיים של במבה אדומה, שומשומית, ממתק קוקוס ורוד, שוקולד פרה ועדשים צבעוניים ואפילו גלידה בטעם של שערות סבתא! יכול להיות שהילדים יהנו כמעט כמוכם.
(מחיר לגביע 16 ₪ | מנה בינונית 21 ₪ | מנת ג’מבו 25 ₪ | חצי קילו 45 ₪ | קילו 90 ₪).

גלידריית גולדה | לרשימת הסניפים המלאה הקליקו כאן.

golda_650
צילום: דני גולן

המנות שיעשו לכם את הקיץ
מה מכינים עם דובדבנים?

שוקומאניה, גרסת הקיץ

“תשבי, היבואנים של ולרונה, יצרו בקיץ שעבר (בשיתוף רשת “וניליה”) גלידה המבוססת על השוקולדים של ולרונה. השנה זה קורה שוב. הפעם גולן תשבי והשוקולטייר גל קזס פיתחו את הטעמים, והייצור מתבמע במתחם היקב שהפך בשנים האחרונות לסוג של לונה פארק קולינרי עם מאפייה מצטיינת (שעוגת הגבינה שלה כיכבה אצלנו), מעשנת בשרים ועוד. לצורך הייצור גולן תשבי חובב המיכון הביא ארצה את “בראוו” – מכונת גלידה איטלקית נחשבת, וגם מקרר איטלקי איכותי ו”פוצטי” – כלי מתכת לאחסון וטיפול בגלידה, שאמורים לשמור בצורה המיטבית על מרקמה. בין הטעמים שיחכו במקרר המיוחס תמצאו סורבה ג’יווארה משוקולד חלב עדין, עשיר וקטיפתי וגלידת קארייב קוואר דה גוואנחה המשלבת שוקולד המיוצר מפולי טריניטאריו ומתאפיין בטעם פירותי, ניחוח קפה קלוי ושקדים. יש גם גלידת פרלינה פקאן מצוינת עם טעמי קרמל עדינים ועוד. שימו לב, טיילים, בשבת סגור. בשישי לעומת זאת פתוח עד כניסת השבת ותוסס במיוחד.

מתחם יקב תשבי [כביש 652, בין זכרון לבנימינה, טל’ 04-6288195]

ice2_650
מחכה לכם במקרר המיוחס | צילום: אפיק גבאי

מילאתם כבר את שאלון השניצל הגדול שלנו?
לעולם בעקבות המשמש

אמריקה זה כאן

כיאה לשמה, מסעדת “אמריקה” מתהדרת בימים קיציים אלה בתוספת פופ-אפית מרעננת וקיצית במיוחד. דוכן הגלידה America ice cream Pop up נפתח בימים אלו בחצר המסעדה ופונה, כמה נוח, לעוברים ושבים ברחוב אבן גבירול. הדוכן מתאפיין בווייב נוסטלגי (אם גדלתם באמריקה) ומציע מגוון רחב של טעמי גלידה לצד מילשייקים וכריכי גלידה מוגזמים, כמו שהאמריקאים אוהבים.
הדוכן יציע שישה טעמים מדי יום, כמו למשל פנקייק ומייפל, קורנפלקס, עוגת גבינה עשירה, בננה ובוטנים, סורבה קוקוס או סורבה פאי תפוחים (במחירים למנה: 16/20/26 ₪ ובמשקל 48/68/88 ₪) .
מלבד האופציות המסורתיות של גביע או כוס, יוגשו הגלידות לחובבי המתוק גם בסטיקי באן חמאה וקינמון (28 ₪) או בלחמניית המבורגר מתוקה (32 ₪) אותה ממלאים בשלל טעמי הגלידה. לצד אלה יוגשו גם מילקשייקים מוגזמים בטעמים של וניל מאצ׳ה, וניל עם קורנפלקס וקרמל, וניל וריבת ענבים, שוקולד עם עוגיות חמאה וציפס קוקוס, פאי תפוחים וחלב סויה, שוקו וניל קרמל ועוגיות אוראו. עלינו שלושה ק”ג רק מהתיאור.

הדוכן יפעל בן התאריכים 3/8 ועד לסוף חודש ספטמבר בין השעות 16:00- 24:00 | אבן גבירול 26 תל אביב

america_650
מוגזם! וטעים | צילום: אנטולי מיכאלו

שחורה אני ונאווה

זה התחיל ברשת הגלידריות “מורגנסטיינ’ס” האמריקאית שרקחה גלידה מקליפת קוקוס מפוחמת שצובעת את הפה ואת הפיד באינסטגרם בשחור, והגיע די מהר גם הנה. ברשת “בוז’ה” אדם זיו מייצר כבר דור שני של גלידה שחורה. הראשונה נקראה בלק במבה והיה לה טעם בוטנים, והחדשה נקראת איירוניק והיא מושחרת בעזרת ברזל. ריבת חלב קלויה מעניקה לה טעמי טופי עמוקים וקוקוס קלוי מדגיש את טעמי הקלייה ומיסף את הניחוח האופייני לו. המרקם שלה קטיפתי ונהדר והמתיקות מתונה. גם גביעי השוקולד הכהים (שפיתחה מיכל בוטון) אשר משודכים לגלידה טעימים להפליא (12-20 ש”ח). הגלידה השחורה של “אייסברג” משתמשת בקליפות הקוקוס, כמו בגרסת המקור, ומשלבת אותן עם בשר קוקוס. הקוקוס לא מתקיף את הפה, נוכחותו עדינה והמרקם שמנתי ונהדר (16 ש”ח לגביע).

ice1_650
הטרנד השחור הגיע גם אלינו.

המשחקים של Anita

לקראת הקיץ משיקה רשת הגלידריות “אניטה” (האחראית גם על רשת “גולדה”) שורה של גלידות מרתקות למבוגרים בלבד: גלידת שומשום שחור שמזכירה חלבה (אבל מעודנת ולא מתוקה מידי) ומעלה באוב – או בעצם בחך – זיכרונות יפנים; סורבה למונצ’לו העמוס בנענע ובקליפות לימון הוא תמצית הרעננות וגלידת קרמל מלוח היא גרסה מושלמת של סוכריית טופי קפואה. עוד אהבנו את סורבה הערק מנטה, סורבה קפרינייה עמוס בניחוח לימוני ובטעם אלכוהולי עדין, גלידת קינמון עם מרקחת אגסים ביין וגלידת תאנים וטקילה שמצליחה לשמור על טעמיו העדינים של הפרי המצטיין של הקיץ (16-26 ש”ח למנה, תלוי בגודל).

ice_650
כי גם למבוגרים מגיע | צילום: בן יוסטר

הוויטרינה פורחת

מפגן נוסף של עדינותו המרשימה של עמיר האוז, הקונדיטור הראשי של “אייסברג”, תמאו בגלידות הפרחים שהגיעו לסניפים לפני כשבועיים. גלידת מי זהר (מפרחי חושחש) בשילוב תפוזים קצת מרתיעה, אבל הארומה האופיינית למי הזהר וטעמי ההדרים רק מהדהדת ניחוח וחמיצות המדגישים את טעמי השמנת. גם גלידת שמנת עם מי ורדים, שברי פיסטוקים ורחת לקום מעודנת וטובה, אבל מצטיינת הסדרה היא גלידת סיגליות ופירות יער שצבעה לילך מקסים. גלידת פריחת הדובדבן מפלגת את הטועמים לאוהבים וסולדים: פרחי הדובדבן מיובאים מיפן, נחלטים בנוזל הבסיס של הגלידה ומעניקים לה טעם דובדבני קלוש ואיכות מעט מרציפנית. יש גם גלידת רוזמרין עזת ניחוח לנועזים במיוחד (16 ש”ח לגביע).

אולי יעניין אתכם גם:
ככה תשמרו על הפירות והירקות שלכם
עושים רושם בקלות
עדיין לא קיבלתם את הגיליון החדש שלנו? הזמינו אותו כאן

מתוך גליון 315, יוני 2017: גיליון הסלט להזמנת הגיליון
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *