חיפוש מתקדם

כמו סומלייה: טיפים לבחירת יין לארוחה שלכם

איך שומרים על הארומה של היין? איך מדגישים את הטעמים? ולכמה אנשים מספיק בכלל בקבוק יין אחד? גם אם אתם לא מבינים גדולים ביין, אתם יכולים לדאוג שהאורחים שלכם יהנו מיין מתאים בארוחה, בעזרת רשימה של כמה טיפים פשוטים שאספנו לכם בכתבה הבאה. לגזור, לשמור וללגום.

לפעמים מרגישים שלבחור יין לארוחה שבה תשקיעו את כל המאמצים וחומרי גלם הטובים ביותר היא סוג של הרפתקה. אז איך מחליטים מה להגיש? הכי חשוב ללכת לפי הטעם, כמובן, אבל צורת ההגשה של היין והטמפרטורה שלו לא פחות חשובים, ולכן, תנו לנו להדריך אתכם קצת בבניית תפריט יין נינוח.

עניין של שמפניירה
יין שאינו אדום צריך להיות קר ככל האפשר. והאפשרויות להגשה מגוונות. החל משמפניירה קלאסית מאקריל ונירוסטה, דרך ואזות רחבות, וגם שמפניירות ‘יבשות – שמצננים בפריזר כמה שעות לפני שהאירוח מתחיל.
טיפ – אם תוסיפו מלח למים עם הקרח, הטמפ’ תצנח במהירות רבה יותר בעוד כמה מעלות.
ועוד טיפ קטן: אם זה יין ורוד – מותר להוסיף גם קוביית קרח (רב פעמית). יינות ורודים לרוב קרובים יותר בחווייה שלהם ליינות לבנים ולכן מוגשים קרים. ויש משהו בצבע ורוד צונן בכוס, שמסוגל להפוך את האווירה כולה לקלילה הרבה יותר.

wine1_650_650

הכוסות של היין
יין יש לשאוף לשתות בכוס זכוכית דקה ככל הניתן. כוס עבה “בולעת” חלק גדול מהניחוחות והטעמים של היין, וחבל שתפספסו אותם.

wine_650_650
מה בא לנו?
בחירה של יין תלויה גם בסיטואציה. בכל מקרה דעו כי יש יין שיתאים לכל סיטואציה ולכל מצב רוח. אם אתם לא בטוחים לאיזה כיוון ללכת, הקליל והנעים הוא לרוב הדרך הבטוחה – יינות מזנים כמו שרדונה, קברנה סוביניון או ריזלינג (לחובבי המתקתק) בדרך כלל יתאימו בול לכולם.
ועוד טיפ קטן: יין מבעבע איכותי הולך טוב עם כל מנה (כמעט). הבועות העדינות שמרעננות את החך, הקרירות הנעימה שמרווה את הצמא והנגיעה המתקתקה העדינה יכולות לשדרג כל חגיגה – ובעיקר חגיגה קולינרית!

wine3_650_650
כוס, בקבוק או אפילו קראף?
אם האורחים מאוד מגוונים בהעדפת היין שלהם, לא חייבים להציע להם יין מסוג אחד למנה המוגשת. אם כל אחד מהם אוהב את היין שלו קצת אחרת, מומלץ לבחון אופציה של כמה סוגי יינות על השולחן. נכון, זה אולי טיפה מסבך, אבל זה יכול להפוך את האירוח למתוחכם יותר. אם יישאר יין בבקבוק – אפשר לשמור אותו עם פקק ואקום כ-3 ימים במקרר. אגב, יש גם אופציה של להפוך את היין שאתם מעדיפים ל’יין הבית’ ולהגיש אותו בקראפים (קנקנים). זה יכול להיות מסקרן וטוב עבור כל הצדדים.

wine2_650_650
וההתלבטות שתמיד חוזרת – כמה יין להגיש?
הנה התשובה שתעשה לכם סדר בעניינים: בקבוק יין סטנדרטי (750 מ”ל) מספיק ל-4-5 כוסות יין. יש יינות שניתן להשיג גם בבקבוק מגנום, שמכיל 1.5 ליטר. אגב, ככל שהבקבוק גדול יותר, כך היין מתיישן טוב יותר.

אולי יעניין אתכם גם:

יין, בירה ומה שביניהם: אירוע פודי בבר הז’אז’ו וינו
לא בידיים ריקות: 3 מארזי חג מפנקים למארחים

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *