חיפוש מתקדם

לאכול טוב: הצצה ראשונה לספר המתכונים של זהר לוסטיגר בשן

חודש לפני שספרה החדש יראה אור זהר לוסטיגר בשן נותנת הצצה ל-3 מתכונים שהיא אוהבת במיוחד

זהר לוסטיגר בשן
במתכונים של זהר לוסטיגר בשן התאהבנו עם קריאת “סיפור בריא”, ספר הבישול הראשון שלה: “ספר מלא בשמחת מטבח ויצירתיות ומציע מתכונים שגם מי שלא מתעניין בבישול בריא ישמח לנסותם”, כתבה עליו יונית נפתלי קו-אל בגיליון הבריאות של 2013.
בשנים שחלפו מאז עשינו כמה הפקות קולינריות עם זהר: היא אירחה אותנו במסגרת מדור “אוכלים בבית” וגרמה לנו להתאהב בטופו; לימדה אותנו איך מכינים קרטיבים, ביסקוויטים ועוד חטיפים בריאים לילדים; ובין לבין פרסמה מתכונים הלקוחים מספרה הראשון באתר “על השולחן”.

בימים אלה נמצא בהפקה ספרה החדש “לאכול טוב” שיכיל כ-140 מתכונים. לצד טכניקות בישול חדשות והסברים על חומרי גלם שעד כה לא ידעתם מה לעשות איתם, תמצאו בו גם מתכונים מחומרי גלם שאפשר למצוא בכל סופר, גרסאות שפויות למנות מושחתות וגם עוגות וקינוחים טבעוניים. כמו כל דבר שיוצא מהמטבח של זהר, גם המתכונים בספר החדש הם קודם כל טעימים ושמחים, כאלו שתוך כדי קריאתם כדאי שתכינו לכם רשימת קניות. כולם גם בריאים, ידידותיים לטבעונים ולצמחונים, וחלק ניכר מהם נטול גלוטן.

זהר מגייסת את המימון הדרוש לספר דרך פלטפורמה למימון המונים. אם תצליח, הוא יראה אור לקראת ראש השנה. הקליקו כאן לתמיכה בפרויקט והזמנה מראש של הספר

לבקשתנו, היא הסכימה לפרסם 3 מתכונים מתוך הספר החדש רק לגולשי “על השולחן”:

קינואה עם גרגרי חומוס וקייל אפוי בשבבי קוקוס “כשהחיים מזמנים לכם קייל הכינו ממנו כמה שיותר מאכלים. זה אחד הסלטים האהובים עלי – הוא מצריך מעט מאוד עבודה ויש לו טעם נפלא וטיפה מתקתק בזכות שבבי הקוקוס הממותקים. אם רוצים, אפשר להשתמש בשבבי קוקוס לא ממותקים.”

הקליקו כאן למתכון לקינואה עם גרגרי חומוס וקייל אפוי בשבבי קוקוסקינואה עם גרגרי חומוס וקייל אפוי בשבבי קוקוס

אורז, קינואה וירקות צלויים ברוטב מיסו-טחינה “אצלי זה עובד ככה: בתחילת השבוע אני מכינה סיר ענק של אורז וכל יום משחקת עם תוספות אחרות. כאן לקחתי את התבשיל לכיוון האסיאתי עם רוטב מיסו-טחינה סמיך, מלא בטעמי אוממי, והוספתי המון ירקות צלויים וקינואה. התבשיל הזה יצטיין גם לאירוח – אני מכינה אותו תמיד כשאני רוצה להעמיד קערה גדולה מלאה בגודיז במרכז השולחן.”

הקליקו כאן למתכון לאורז, קינואה וירקות צלויים ברוטב מיסו-טחינהאורז, קינואה וירקות צלויים ברוטב מיסו-טחינה

עוגת לימון וקוקוס טבעונית “העוגה הזו מזכירה בטעמיה את הבסבוסה ההדרית, רק שהיא הרבה יותר קלילה ואוורירית ממנה.”

הקליקו כאן למתכון לעוגת לימון וקוקוס טבעוניתעוגת לימון וקוקוס טבעונית

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *