300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

לא על הדרינק לבדו: הברים עם האוכל הכי טוב בת"א - על השולחן
חיפוש מתקדם

לא על הדרינק לבדו: הברים עם האוכל הכי טוב בת”א

ארוחה במסעדה או דרינק בבר? למה לא שניהם? אספנו עבורכם ברים שמצליחים ליצור שילוב מוצלח של אלכוהול ואוכל באופן שמתעלה גם על המסעדות הטובות ביותר.

עם פריחתם של ברי הקוקטיילים בתל אביב, תרבות השתייה המקומית הלכה והשתכללה. יותר ויותר מסעדות הבינו את הצורך בשידרוג מחלקת האלכוהול שלהן אל מעבר לתפריט יינות עשיר וכמה בירות סטנדרטיות מהחבית, עד שלפתע, כבר לא היה צריך לצאת לברים כדי ליהנות מחוויה אלכוהולית איכותית, רק שבמסעדות הצטרף לאלכוהול גם אוכל טוב, מקצועי ומוקפד.
הברים, מצידם, השיבו מלחמה במטרה להעניק ללקוחותיהם חוויה קולינארית משלימה שמשתווה ברמתה לדרינקים המוקפדים וגייסו לשורותיהם את מיטב השפים (כמו יאיר יוספי שייעץ בבניית התפריט של “פרנץ’ 57”). המסעדות לא נשארו חייבות והגיבו בפתיחת ברים צמודים שמציעים את האוכל המוכר שלהן בגרסה ידידותית לשתיינים (למשל “אוזריה נקסט דור” או “קאב קם”). המנצחים בקרב הם גרגרנים חובבי אלכוהול (או שתיינים חובבי אוכל) שזכו לקבל כמה וכמה ברים, שכבר לא ברור אם באים אליהם יותר בשביל לשתות או יותר בשביל לאכול. מה שכן ברור הוא שבמבחן התוצאה הסופית, הברים הללו מצליחים ליצור שילוב מוצלח של אלכוהול ואוכל באופן שנותן פייט אפילו למסעדות הטובות ביותר.
אספנו עבורכם חמישה ברים שעושים את זה נכון, אליהם מומלץ להגיע רעבים:

לה אוטרה

‘לה אוטרה’ היא האחות הצעירה והקאריבית של ה’אימפרייאל’, ה-קוקטייל בר שהתחיל את מהפכת הקוקטיילים המקומית. רק עשרה צעדים מפרידים בין שני הברים, אך בעוד האימפרייאל מציע תפריט קוקטיילים יותר נועז ומגוון, לה אוטרה מתפארת בתפריט אוכל מקסיקני בועט, שמתעלה גם על כל מתחריו המקסיקניים בישראל, לצד קוקטיילים אקזוטיים או כאלו שמבוססים בעיקרם על רום או טאקילה. התפריט כולל מנות קלאסיות כמו נאצ’וס וטאקוס, אבל גם מנות נועזות יותר כמו חלקי פנים שבושלו ביין אדום ומגיעים בליווי צ’יפוטלה חריף ושמנת חמוצה. בביקור הראשון שלכם, נסו את קוקטייל ה-Amaze the maize, קוקטייל מעט מופרע, שמבוסס על רום ושרטרז וכולל בין השאר תירס, חלמון ביצה ואפילו זעתר, שנותן את הטון בטעם ונותן לו טוויסט מקפיץ. הקוקטייל מוגש עם עם כוס קטנה של פופקורן, אבל רצוי שתזמינו לצידו את טרטר הבקר, שחולק איתו כמה מרכיבים מקבילים, כמו תירס קונפי שנותן קצת פציחות נחוצה וחלמון ביצה מעושן במסקל, שבין השאר הופך את הטרטר הזה למעושן וקרמי.
מתאים במיוחד למי שבקרייב לאוכל מקסיקני טוב
לא מתאים לשעות הקטנות של הלילה
אל תפספסו את הקוקטיילים תחת הקטגוריה Wild.

כתובת: הירקון 66 | טלפון: 073-2649464 | שעות פתיחה: א’ – ש’ : 18:00 – 00:00 | Happy Hour: א’ – ה’ : 18:00 – 20:00 (50% על כל הקוקטיילים)

oren7_650_650
מעושן, קרמי ופציח. צילום: אורן אסיף
oren_6_650
Amaze the maize, שווה לנסות. צילום: אורן אסיף

פרנץ’ 57

בלי הרבה רעש וצלצולים, פרנץ’ 57 ביסס את עצמו כאחד מברי הקוקטיילים הטובים והמקצועיים ביותר בארץ, אם לא הטוב שבהם. הבר, שהביא לכאן קצת מהרוח והאופי של ניו-אורלינס, מציע מעבר למבחר מרשים של קוקטיילים, גם תפריט אוכל מסקרן. כך למשל תוכלו למצוא כאן “פו-בוי” – סנדוויץ’ המזוהה עם ניו אורלינס – שמגיע כאן בכמה גרסאות שונות (שרימפס /בקר/ טבעוני), אוייסטרים אפויים והפייבוריטית שלי – בייבי בק ריבס מקורמלות ברוטב קייג’ן, מתוקות-חרפרפות שנושרות מהעצם. זו מנה כל-כך טובה, עד שבאחת הפעמים האחרונות שפקדתי את המקום, הזמנתי אותה פעמיים. הכי טוב לשתות איתה את אחד הקוקטיילים המרירים מהתפריט השחור. טבעונים ישמחו לשמוע שבימי ראשון מונהג במקום תפריט טבעוני מלא, של השפית שיראל ברגר (מיס קפלן לשעבר).
מתאים במיוחד למי שמתגעגע לניו אורלינס ומי שלא היה עדיין בניו אורלינס ולא יודע שהוא מתגעגע
לא מתאים למי שאוהב רק קוקטיילים מתוקים
אל תפספסו את ה – Happy Hour

כתובת: ברנר 2, ת”א | טלפון: 050-7347452 | שעות פתיחה: א’-ש’ 18:00 – 02:00 | Happy Hour: א’ – ש’ : 18:00 – 21:00 (קוקטיילים ב-30 שקלים)

oren_1_650
דרינקים ומנות ברוח של ניו-אורלינס. צילום: תומר יפת
oren_3_650
גם לטבעונים יש ערב משלהם. צילום: אנטולי מיכאלו

קאב קם

הבר התאילנדי של הבית התאילנדי, נפתח ממש לאחרונה וכבר מסתמן כהצלחה ענקית. במבט ראשון על תפריט האוכל הארוך, אפשר היה לטעות ולחשוב שהגעתם למסעדה, אבל האווירה הצפופה והמוזיקה החזקה לא משאירות מקום לספק שמדובר בבר. כבר בביס הראשון של כל מנה שתנסו מהתפריט, בין אם היא חריפה, מטוגנת או מלוחה, תרגישו כאילו הונדסה כך שתלווה על ידי משהו אלכוהולי לצידה, עם עדיפות לאחד הקוקטיילים בעלי האופי התאילנדי. מומלץ לפתוח כאן את הארוחה עם “קונג טוט” – מנת טעימות שכוללת לביבות לברק בקארי אדום, כנפיי עוף מטוגנות, ושלושה כיסונים מטוגנים פריכים, במילוי שרימפס, עוף וחזיר. זו גם אחת המנות היחידות בתפריט שאינה חריפה והיא תהיה מושלמת במיוחד לצד קוקטייל ה’קפאו’ המרענן והחמצמץ שמכיל בין השאר גם בזיליקום ורמז דק לחריפות של צ’ילי.
מתאים במיוחד לצעירים בנפשם
לא מתאים לאוכלי כשר
אל תפספסו את המדרגה כשאתם מתנדנדים החוצה שיכורים ושבעים

כתובת: לינקולן 11 ת”א | טלפון: 03-6889960 | שעות פתיחה: ב’ – ש’: 18:00 – 02:00

זו לא הפעם הראשונה שלנו בקאב קם

ואפשר גם בבית:

מתכון לפאד קפאו מו של בית תאילנדי

מתכון ללאב גאי של בית תאילנדי

oren_5_650
תדאגו לקוקטייל תאילנדי מרענן לצד ה-“קונג טוט” שלכם. צילום: אורן אסיף

 

המנזר

מה שהיה פעם הפאב השכונתי והבוהמי בפאתי שוק הכרמל, הפך לאחרונה לגסטרו-פאב שעושה הרבה כבוד לאוכל. מעבר למבחר נאה של בירות מהחבית במחירים שלצערנו כבר נדיר למצוא (בכמה מקומות תוכלו להזמין היום חצי ליטר גולדסטאר ב-21 שקלים?), מציע המנזר מבחר יפה של מנות שמתחלפות על בסיס כמעט יומי, כשהקו המנחה הוא שהן תמיד הולכות ממש טוב עם בירה. תוכלו למצוא כאן למשל מטיאס ואיקרה של מזרח אירופה; מנות בשריות שונות – שיפודי נתח קצבים ושקדי עגל, או כריכי בשר – שיוגשו בדרך כלל לצד פלחי תפוחי אדמה מטוגנים; ומנות ברוח אסייאתית, כמו קלמארי מטוגן ברוטב סויה ומיונז סריראצ’ה. השיא הקולינארי מגיע בסופ”שים, עם מבחר מנות מושחתות שקשה לבחור ביניהן. בכל פעם יצא לי לאכול מנה מיוחדת ומקורית אחרת – כמו קרואסון ענק שמתפצח בכל ביס ובתוכו כדורי מוח מטוגנים ונימוחים טובלים ברוטב הולנדייז, ריזוטו תאילנדי עם בטן חזיר צלויה או שרימפס שלמים על גספאצ’ו שעשוי מירקות בגריל. הדבר הבטוח היחידי, הוא שאשתה לצידן חצי ליטר גינס מהחבית.

מתאים במיוחד לחובבי האוכל המושחת
לא מתאים לטבעונים
אל תפספסו את תפריט הסופ”ש

כתובת: אלנבי 60, ת”א | טלפון: 03-5173015 | שעות פתיחה: פתוח 24/7

oren_8_650
כל המנות מתאימות לליווי צמוד של בירה מהחבית. צילום: אורן אסיף
oren_7_650
המנזר, גסטרו-פאב שעושה הרבה כבוד לאוכל. צילום: אורן אסיף

אוזריה נקסט דור

מאת לי גיל

אם האוזריה היא מעין יצור כלאיים, כזה שיכול לתפקד כמסעדה בצהריים וחצי-בר בערב, התפריט של הנקסט דור הוא תפריט ברים באופן מובהק – העיקריות והסלטים פינו את מקומם לטפאסים חמודים שאפשר (ומומלץ) לאכול בידיים, לחסל בכמה ביסים בודדים ולשטוף בלגימה של יין או קוקטייל. שמחנו לגלות כאן את המנות האהובות ממסעדת האם – חלקן בגרסה מוקטנת ההולמת את הקונספט – טבעות קלמארי פריכות עם איולי; ארטישוק בגריל על קרם תירס; וברוסקטה שעליה תלולית נדיבה של טולום וריבת שרי שנדבקה לאצבעות וגרמה לנו להסיר עכבות וללקק אותן ללא בושה. אליהן הצטרפו מנות חדשות: ברוסקטות עם כבד קצוץ וערימת בצל מטוגן ומתפצח או גרבדלקס וקרם פרש; בצל ספרדי צלוי על רוטב רומסקו; וחצי כדור בוראטה על סלמורחו – קרם עגבניות ושמן זית קר, חמצמץ ורענן.
התפריט האלכוהולי כולל מבחר בסיסי וטוב של יינות לבנים ואדומים, וגימיק חמוד ביותר של קוקטיילים מבוקבקים מהבר “Cocktails & Dreams” – בלאדי מרי עם תבלינים וציר ים אסיאתי, “הילארי” עם אוזו, קינמון ותפוח מקורמל ו-illuminati על בסיס ג’ין, ליים ופפריקה מעושנת.
מתאים במיוחד לחובבי אוזריה, האחות הגדולה
לא מתאים למי שמתבייש לנגב את הצלחת
אל תפספסו את ערבי הסביצ’ה מדי יום שני

כתובת: זבולון 25, ת”א | שעות פתיחה: ראשון-שבת החל מ-18:30 | Happy Hour: ראשון-חמישי בין 19:00-20:00

אפשר גם בבית:

טרטר שייטל של אוזריה

סופלקי פרגיות של אוזריה

drink_650_650
השולחן השמח של הנקסט דור. צילום: דן לב מתוך עמוד הפייסבוק של אוזריה
nextdoor_650
ליקקנו את האצבעות, פשוטו כמשמעו. צילום: לי גיל

מתחשק לכם עוד?

← שינויים בהרגלי הספיגה: Happy Hour הכי שווים בעיר

← לא בידיים ריקות: 3 מארזי חג מפנקים למארחים

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים