לימונים בכבישה ביתית

לימונים בכבישה ביתית. צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו
לימונים בכבישה ביתית. צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו

הלימון הכבוש הפך לאחד המרכיבים שהכי מזוהים עם המטבח המקומי. אפשר להכין ממנו מחית עדינה, מרינדה או מטבל

21 בדצמבר 2015

כך מכינים: מצטיידים בצנצנת או בקופסת פלסטיק, בעלת מכסה אטום, שהלימונים ימלאו אותה עד סופה. הם צריכים להיות דחוסים במהלך הכבישה, רווח ביניהם למכסה יפגום בתהליך. פורסים 5 לימונים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ונפטרים מהגרעינים. מערבבים בקערית 200 גרם מלח גס, 40 גרם סוכר, כפית פפריקה מתוקה וכפית זרעי כוסברה קלויים ושלמים. מרפדים את תחתית הצנצנת או הקופסה בשכבה בגובה 1 ס"מ של המלח המתובל ועליה מניחים שכבה של פרוסות לימונים. חוזרים על השכבות עד גמר פרוסות הלימון, מסיימים עם שכבת מלח מתובל וסוחטים 2 לימונים נוספים מעל. סוגרים את המכסה, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקום מוצל מחוץ למקרר. מדי יום הופכים את הצנצנת (כך שביום השני, הרביעי והשישי היא עומדת על ראשה). תהליך הכבישה לוקח כשבוע ולאחריו הלימונים יישמרו במקרר עד שנה.

מחית לימון כבוש ועשבי תיבול: שוטפים 10 פרוסות לימון כבוש וטוחנים אותן במעבד מזון עם חופן עלי נענע, חופן עלי כוסברה וחופן עלי פטרוזיליה. תוך כדי הטחינה מזלפים פנימה 100 מ"ל שמן זית. שומרים עד שבוע במקרר.