חיפוש מתקדם

למה לא כל יום שישי?

מלצריות שרוקדות עם קובנה, בולגרי שנעלב אם לא מרימים איתו זופה, פרלמנט תלת דורי באור עקיבא ושכנות ירושלמיות עליזות - את כולם תפגשו בקבלות שבת, המנהג הישראלי הכי מקסים שיש. המלצות מאיתנו שיכניסו אתכם לאווירת סופשבוע.

לאיטלקים יש אפריטיבו, לאמריקאים האפי האוואר, ואצלנו התפתח מנהג של קבלת שבת, לא כזאת עם דודות וטונות של פאסיב-אגרסיב, אלא התכנסות שמחה שמתחילה בצהריים וגולשת לערב — מלאה באוכל, יין ודרינקים ולפעמים גם מוזיקה ושירה. מקבץ מקומות ברחבי הארץ, לקבל את פני השכינה בראש טוב.

אור עקיבא – הפרלמנט מתפרע

חברים לשולחן: בחנות המשקאות של גדי, מוסד שכל אחד בעיר מכיר, קבלת השבת היא אירוע השיא של השבוע. החנות עשתה את צעדיה הראשונים בנתניה לפני כ-25 שנה, וכבר אז נוסד בה פרלמנט קבוע של לקוחות חובבי יין ואלכוהול, שגדי פתח להם שולחן. מה שהתחיל כאחר צהריים רוגע הפך לשעות של שתייה, ריקודים וחגיגות. הפרלמנט נדד עם החנות לאור עקיבא והמסורת ממשיכה. כיום חברי הפרלמנט הוותיקים (רובם כבר פנסיונרים) מגיעים ב-12:00, לקראת 17:00 מתכנס הפרלמנט הצעיר (שחבריו בני 50), וגם הילדים והנכדים כבר מתחילים לפקוד את המקום בהתכנסויות עצמאיות.
מה שומעים? בהתחלה אולדיז כמוזיקת רקע, וכשהשמש שוקעת הווליום מתגבר וממש לא נדיר לפגוש כאן זוגות מפזזים.
אוכלים שותים: לגדי אין מטבח, אבל הוא מציע פלטת גבינות והלקוחות הקבועים באים עם נשנושים מהבית, החל בפיצוחים או חומוס וכלה בסירים של תבשילים ביתיים, וכולם מציעים טעימה לשכנים לשולחן. יש בירות מהחבית (גמברינוס, גינס), קצת וויסקי ויין שאפשר לחלוץ תמורת 30 שקל.
איך תחזרו הביתה? סביר להניח שכבר לא תרצו לחזור. אחרי האווירה הטובה והשמחה מתחשק בעיקר להמשיך לשתות, לרקוד ולאכול.
חנות המשקאות של גדי [קופלוביץ’ 2 אור עקיבא, טל’ 04-6260532, שישי 21:00-12:00]

טיפים לבחירת יין לארוחה שלכם

תל אביב – זופה קטנה וכופתיקא

חברים לשולחן: כל שישי בצהריים הרחבה שמאחורי בית הכנסת הגדול ברחוב אלנבי בתל אביב צוהלת, ולא מדובר בחסידים שסיימו להתפלל ערבית. “שישקו”, שמגדיר את עצמו כחמארה בולגרית, מגיע לשיאו בשישי אחר הצהריים, כששולחנות עמוסים נשפכים לרחבה המקורה. כל מי שהוא משהו בתעשיית היין והאלכוהול פוקד את המקום, לצד אנשי תקשורת, חיילים צעירים, שולחנות משפחתיים ומה לא – “שישקו” חוצה גבולות.
מה שומעים? מוזיקה ישראלית ובלקנית או בקיצור: כל מה ששמח, מקפיץ ועושה חשק לשבור צלחת.
אוכלים שותים: מגשים עמוסי ראקיה (הגראפה הבולגרית), ולפעמים גם פורטו וודקה, יוצאים בלי הרף מהבר לרווחת החוגגים, ואבוי אם מישהו יסרב להרים “זופה” קטנה. יש מבחר בירות מהחבית ובבקבוקים במחירים נוחים (החל מ-23 ש”ח) ותפריט של אוכל בולגרי ביתי וטעים כמו לוטיניצה (סלט פלפלים קלויים, 23 ש”ח למאזט), קבב בולגרי חריף (40 ש”ח) או כדורי קצ’קבל מטוגנים (32 ש”ח).
איך תחזרו הביתה? עם כמויות כאלה של אוכל ואלכוהול לארוחה המשפחתית כנראה כבר לא תגיעו.
שישקו [הר סיני 2 תל אביב, טל’ 03-5606406. קבלת שבת: 19:00-12:00]

shishi6_650
אמנם ליד בית כנסת אבל לא תמצאו פה חסידים מרקדים | צילום: אילן גור
shishi4_650
צילום: אילן גור

תל אביב – חוגגים בתימנית

חברים לשולחן: במשך השבוע ה”סאלוף”, בכניסה לשוק התקווה, היא מאפייה תימנית — מקום להצטייד בו במיני בצקים (אל תחמיצו את הלחוח שבעל הבית מטגן בו זמנית על תריסר מחבתות). אבל בשישי בצהריים המאפייה הופכת למועדון זמר מאולתר שמארח חאפלה צוהלת. החוגגים הם סוחרי השוק, תושבי השכונה וגם אוהבי כפיים שבאים מרחוק. כולם יושבים אל שולחנות משותפים, עד הרגע בו מישהו מחליט שמספיק לשבת ואפשר להתחיל לרקוד.
מה שומעים? מהרמקולים בוקעת מוזיקה תימנית וים-תיכונית מגוונת, וגם כשזה נשמע עצוב זה עושה שמח וכולם מצטרפים — אם לא בשירה אז בכפיים. לפעמים יש הופעות חיות ספונטניות.
אוכלים ושותים: עראק, בירות מהחבית (גולדסטאר והייניקן) ולצידן סאלוף — אותו לחם תימני שמגיע עם שלל תוספות, לחוח (הגרסה עם הביצה מוצלחת), ג’חנון, קובנה רכה ואוורירית (שזוכה לפעמים לסיבוב בין הסועדים על ראשה של מלצרית מענטזת) ויש גם חומוס ושאר נשנושים, שמעוררים את התהייה איך זה שהתימנים נשארים כל כך רזים.
איך תחזרו הביתה? אין הרבה סיכוי שתצליחו לאכול משהו נוסף בהמשך הערב, אבל אפילו הפרצוף של אמא לנוכח הסירוב לעוד מנה לא ימחוק לכם את החיוך מהפנים.
הסאלוף [התקווה 1 תל אביב, טל’ 03-6886324. שישי מ:12:00 עד שעה לפני כניסת השבת]

גם לנו יש מתכון ללחוח
מתכננים לארח בשישי? קבלו את המדריך המלא

shishi1_650
צילום: אילן גור
shishi3_650
לפעמים שבת היא המלכה, לפעמים האורחות | צילום: אילן גור

ירושלים – שכנות טובה

חברים לשולחן: “השכנה” הוא בר תוסס ועולץ, שנפתח לפני 5 שנים בפאתי שוק מחנה יהודה, חולק את המתחם האופנתי עם “מחניודה”, “יוד’לה” ובר “הטיפה”. בקיצור לאן שלא מסובבים את הראש יש מה לאכול ולשתות וכולם מתערבבים עם כולם. ב”שכנה” בשישי בצהריים תמצאו רוב סטודנטיאלי לצד משפחות צעירות, ירושלמים לשעבר שבאים לסופ”ש אצל ההורים וכל מי שסיים את הקניות לשבת ועוצר לדרינק על הדרך (במקום יש אפילו חנייה לעגלות שוק!)
מה שומעים? לעיתים מפציעות הופעות חיות, ותמיד מתנגן ברקע פלייליסט באווירת שוק שמחה במיוחד.
אוכלים ושותים: תפריט האוכל מצומצם וצמחוני ברובו והמנות קיבלו שמות של “שכנות”, כך למשל כוכבה היא חציל שרוף עם יוגורטחינה וסילאן. בשישי בצהריים יש גם ג’חנון וחומוס תוצרת הבית — הכל פשוט, טעים וזול. את הגרון מרטיבים עם קוקטיילים כמו “בזיל דאקירי” המכיל רום, בזיליקום ותותים; “גרין גובלין” עם ג’ין, מלפפון וקיווי, ואפשר גם לקבל את הקוקטיילים בטייק-אוויי — בצנצנת יפה ועם מתכון להכנה ביתית.
איך תחזרו הביתה? במצב רוב סופר חברותי (אחרי שביליתם שעות בשיחות נפש עם זרים זה לא מפתיע). רק אל תשכחו את עגלת הקניות.
השכנה [בית יעקב 11 ירושלים, טל’ 02-537-5916 , שישי מ-11:00 עד כניסת השבת (המקום כשר)]

קוקטיילים שאתם יכולים להכין בבית

shishi7_650
אווירת שוק שמחה | צילום: אילו גור
shishi5_650
אפשר גם לקחת את הקוקטיילים בטייק-אווי | צילום: אילן גור.

אילת – בדרום מתחילים מוקדם

חברים לשולחן: “יינות אילת” הוקמה ב-2001 על ידי בני הזוג דולי וערן לס. מדובר בחנות עם מבחר נאה וסטנדרטים גבוהים ולא רק במונחי פריפריה. בימי שישי מתקבצים סביב השולחנות כל אלה שאוהבים לשתות יין ומאמינים שאין שום פסול לשתות כבר בעשר בבוקר.
מה שומעים? מתחילים עם ג’אז רגוע בבוקר, וככל שהשעות נוקפות הווליום עולה והקצב איתו.
אוכלים ושותים: יש מנות טאפאס (אנשובי של אורטיז ב-19 שקל, בוראטה 32 שקל), מגשים של גבינות צאן ממחלבת הבוטיק “גדות” לצד גבינות מיובאות (20 שקל ל-100 גרם) ולחמים לנשנש. בגזרת השתייה פשוט ניגשים למדף, בוחרים איזה בקבוק שרוצים ושותים בלי לשלם תוספת מחיר. המבחר גדול וחובק עולם והמחירים הוגנים.
איך תחזרו הביתה? מה זאת אומרת? מצוידים בעוד כמה בקבוקים לארוחת שבת ולכל הסופ”ש!
יינות אילת [בורסקאי 17 אילת, טל’ 08-6330155, שישי 16:00-10:00]

עוד מקומות לקבל בהם את השבת:

בסרווסריה בתל-אביב מתקיים מדי יום שישי (בין 12:00-18:00) ושבת (בין 11:00-17:00) בראנץ’ שיכורים ספרדי מושחת עם המון אלכוהול ומנות קטנות ובינוניות מתוך תפריט משתנה, המחולק לפי קטגוריות: צומח ים ויבשה באדיבות השף עינב אזגורי. בין המנות ערימת פנקייקס עם בייקון חמאה ומייפל, קלאמרי עם ביצת עין, טרטר בקר טוניסאי שתובל באריסה ולימון על יוגורט (48 ₪), בטן חזיר קריספית עם סלרי ובצל ירוק צלויים (68 ₪) וכל זה כמובן בלי לוותר על טעימות אלכוהול ושוטים של ג’ין קפוא.
סרווסריה [בן יהודה 48 תל אביב, טל’ 03-6477751]

כל המתכונים של עינב אזגורי מחכים לכם כאן

shishi_8
סרווסריה, בראנץ’ ספרדי אמיתי לא רק לשיכורים.

במנזר התל-אביבי, אחד הברים הוותיקים בתל אביב, מנצלים את ימי שישי למסיבה אחת גדולה עם מנות ספיישל, בירות זולות מהחבית ובלאגן אחד גדול. המנזר עובד 24/7 ולא תמיד ברור מתי תצאו ממנו אחרי שכבר נכנסתם.
מנזר [אלנבי 60, טל’ 03-5173015]

הברים עם האוכל הכי טוב בת”א (גם המנזר בפנים!)

shishi_9
המנזר, מסיבה אחת גדולה | מתוך עמוד הפייסבוק.

בקזינו סן רמו במתחם נגה ביפו משקיעים במיוחד ומקיימים בכל יום שישי מכירת “פופ-אפ” שונה: דוכן שזירת פרחים, כלי קרמיקה, תיקוני אופניים ואפילו סטודיו קעקועים ליום אחד. יחד עם די-ג’י מתחלף, תפריט קוקטיילים מכובד ומנות מקוריות במחירים נוחים, מדובר באווירת שישי ייחודית ושמחה במיוחד, ואם על הדרך אתם יכולים לקנות פרחים לשבת או לתקן את האופניים שלכם, מה טוב.
קזינו סן רמו [נחמה 2, יפו, טל’ 03-5042003, שישי 07:30 עד אחרון הלקוחות]

shishi_11
בכל שישי מכירה שונה | מתוך עמוד הפייסבוק.

בקזינו דה פריז הירושלמי, שממוקם בלב שוק מחנה יהודה ממש בתחילת שדרת הבסטות, יש מוזיקה משובחת (ככה זה כשאחד מבעלי הבית המפזז בין השולחנות הוא שאנן סטריט, סולן להקת “הדג נחש”) ואוכל פשוט וטוב. תמצאו כאן למשל ברוסקטות עם טופינג מגוונים, פיצות טובות כמו פיצה לבנה עם כמהין ואספרגוס, שאוהבת ששותים לצידה בירה קרה, וצלחת דגים מעושנים מצוינים.
קזינו דה פריז [מחנה יהודה 3, טל’ 02-6504235, שישי 16:00-11:00]

גיליון השבועות שלנו כבר כאן!

ועכשיו מתחיל הסופ”ש! בנינו עבורכם ארוחות מלאות לכל אירוע:

מתוך גיליון 284, אוקטובר 2014: גיליון מקומי להזמנת הגיליון
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *