300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

מה לעשות החודש: 7 דברים שתרצו לטעום באוגוסט - על השולחן
חיפוש מתקדם

מה לעשות החודש: 7 דברים שתרצו לטעום באוגוסט

הגלידה של "בוזה" נפגשת עם המאפים של "לחמים", שי גולן פותח דוכן פופ אפ של קרמבואים ב"שרונה", מסעדה תאילנדית מעולה בחיפה ועוד דברים שכדאי לכם לטעום החודש
אולהלה | צילום: טל חבר
אולהלה | צילום: טל חבר

1. חם מהתנור, קר מהמכונה
עלעלי בצק פריכים ועתירי חמאה הופכים לבסיס של כריך גלידה מושחת; מיני קרואסון פתוח שבתוכו גבעות קפואות ורכות; בראוניז נימוחים שמצוותים לגלידות טריות-טריות – את השידוכים האלה טעמנו ב”אולהלה”, המקום החדש של “מאפיית לחמים” וגלידריית “בוזה”, שנפתח בחודש יולי בתל אביב. הגלידות מיוצרות על המקום מחומרי גלם איכותיים, במכונות מיוחדות עם ברזי מזיגה. כרגע יש ארבעה טעמים: קרמל מלוח, שוקולד חלב, מסקרפונה ותות. אתם בוחרים מאפה ואת טעמי הגלידה שאתם רוצים לשדך לו. המתיקות מתונה, המנות בגודל שפוי ויש תוספות כיפיות – מפטל מיובש ורטבים איטלקיים של פירות יער או שוקולד ועד סוכריות קופצות מוזהבות (חביבות הילדים).
אולהלה [26-18 שקל; אבן גבירול 125 תל אביב]

דוכן פופ אפ ביקב "תשבי" | צילום: אפיק גבאי
דוכן פופ אפ ביקב “תשבי” | צילום: אפיק גבאי

2. שווה נסיעה
גלידת שוקולד טובה היא אחד התענוגות הגדולים בקיץ. בימי שישי של אוגוסט תוכלו ליהנות ממפגש פסגה שוקו-גלידאי בדוכן פופ-אפ ביקב “תשבי”. איתי רוגוזינסקי מרשת “וניליה” פיתח גלידות על בסיס הסוגים השונים של שוקולד ולרונה (שאותם היקב מייבא). תמצאו פה סורבה שוקולד מנג’רי (שוקולד ממדגסקר עם 64% קקאו ורמז של שמן ברגמוט), גלידת אופליס קראנץ’ (שוקולד לבן עם שברי פייטה), גלידת ביסקלה (שוקולד לבן וקרמלי) ועוד.
תשבי [ מתחם יקב תשבי – כביש 652 בין זכרון לבנימינה, טל’ 04-6288195]

מנו וינו | צילום: נועם סרנה
מנו וינו | צילום: נועם סרנה

3. יין רחוב
“מנו וינו” התל אביבית היא חנות יין חדשה עם גישה קצת אחרת. מאחוריה עומדים עדי קייזרמן ומנו אמינוף, אנשי אלכוהול עתירי ניסיון בתחום האירוח. השניים אינם אנשי יין אלא אנשים שאוהבים לשתות וכאן דווקא טמון היתרון שלהם. בחנות מבחר מצומצם של יינות שנבחרו בקפידה – בלי התחכמויות ובלי בקבוקים יומרניים באלפי שקלים. כל מי שנכנס וצריך קצת הכוונה מקבל הסברים בגובה העיניים. זה הופך את “מנו וינו” למקום הכי נכון לעצור בו בדרך הביתה כדי לקנות בקבוק שישדרג את ארוחת הערב. עוד הברקה של המקום, שממוקם מרחק פסיעה משדרות רוטשילד, היא האפשרות לקבל את היין בערכת פיקניק. בוחרים בקבוק ומקבלים איתו צמד כוסות, שמפניירה לקירור ופותחן תמורת 40 שקל (דמי פיקדון, שמקבלים חזרה אם מחזירים את הציוד). כל מי שמטייל בתל אביב ורוצה לשבת בחוץ וללגום משהו – ייהנה.
מנו וינו [שינקין 53 תל אביב, טל’ 054-8007423]
| אבירם כץ |

דוכן פופ אפ של קרמבואים | צילום: דניאל לילה
דוכן פופ אפ של קרמבואים | צילום: דניאל לילה

4. לא חייבים לעשות הכל לבד
מאפה מרהיב, טרי-טרי ונטול תוספים מיותרים, שטרחו עליו ביד אוהבת, הוא מסוג הדברים שממש קשה למצוא. או שמא כן? שי גולן, זוכה תחרות “בייק אוף ישראל”, מכין כאלה בכל סופשבוע ולא אכפת לו לחלוק. בקבוצת הפייסבוק “כי אני במילא כבר מכין לעצמי”, שכל אחד יכול לבקש להצטרף אליה כחבר, גולן מפרסם מה יכין בסופשבוע ומי שרוצה יכול להזמין. לרוב הוא מכין קלאסיקות צרפתיות – למשל פארי-ברס יפהפה, פאי לימון עם כתר של קצפת פירות יער, טארטלטים מבצק שקדים עם קרם שוקולד חלב ואגוזי לוז מקורמלים ופחזניות עם קראסט פריך. מחירי המאפים דומים לאלה של קונדיטוריות עילית ובזכות הרקע של גולן בעיצוב – המראה תמיד עוצר נשימה. מזמינים עד יום רביעי ואוספים מכפר הס בימי שישי בין 16:00 ל-18:00.
אם כפר הס רחוק לכם, עד אמצע אוגוסט תוכלו למצוא את גולן במתחם שרונה, בדוכן פופ-אפ שיוקדש לקרמבואים איכותיים. הם ממולאים במוס וניל, קרם קפה, קרם לימון וסוכריות קופצות, מוס פטל או מנתה ועוטים גנאשים משוקולד (לבן, חלב או מריר) ותוספות מעניינות.
[א’-שישי 22:00-18:00, שבת 22:00-12:00 במתחם “ליטל איטלי”]
| עופרי זוטא |

מקום משלה, סאני דרעי | צילום: טל חבר
מקום משלה, סאני דרעי | צילום: טל חבר

5. סאני פותחת את הדלת
הקונדיטורית המוכשרת סאני דרעי (“טוטו”, “אריה”) השיקה היכל מתוק וקטן בחצר האחורית של מסעדת “ניטאן תאי” בתל אביב. אין פה ממש מקום לשבת, אבל יש הרבה במה לחטוא. שולחן ענק במרכז עמוס בריושים נהדרים (12 שקל), כולל אחד עם משמשים מיובשים וגרעיני חמנייה ואחר עם לב קטן של שוקולד; גבינייה משובחת מבצק שמרים במילוי ריקוטה לימונית ובמעטה של פירורי בצק מסוכרים (12 שקל); בננה רוטי — מאפה של בצק עלים דקיק עם חלב מרוכז, שוקולד השחר ובננות מקורמלות (16 שקל) או פאפא רוטי נהדר, שהוא מעין כיס בצק מפודר בגרגרי קפה וממולא בקקאו (18 שקל). יש גם קינוחי ראווה יפהפיים כמו קרם מנגו קוקוס מצוין ומחלקה מלוחה שכוללת פוקאצ’ות, כריכים וקישים. גם הם כוללים כמעט תמיד איזה רכיב מתוק.
Back door by Sunny [רח’ הארבעה 21 תל אביב, טל’ 03-5600555]

רעמסס | צילום: יוגב קופרמן
רעמסס | צילום: יוגב קופרמן

6. פתאום רעמסס
למתחמי בילוי דוגמת רחוב הר סיני בתל אביב או שוק הפשפשים ביפו לוקח לרוב כמה שנים להתגבש ולפתח את אופיים המיוחד. במקרה של “רעמסס”, המתחם החדש של קבוצת יזמים מתחום חיי הלילה בתל אביב, האופי כאילו נבנה מראש והונחת לרחוב הגימנסיה העברית ביפו העתיקה (השוק היווני בואך ד”ר שקשוקה). במתחם, המורכב מ-3 חללים שנשפכים אל הרחוב, יש כ-220 מקומות ישיבה (תכף ייפתח גם חלל לאירועים) והוא מגיע קומפלט עם שיק זרוק, מוזיקה עדכנית, מזגני רצפה שמעמעמים את הסאונד האנושי ואוכל שמתכתב עם מיטב הטרנדים הקולינריים – לא משהו שלא ראינו קודם, אבל עשוי היטב וקולע. על האוכל מופקד אלי שטיין (שהיה סו-שף ב”טאיזו” ו”טוטו” והוביל לתקופה קצרה את המטבח של “אדורה” המחודשת). התפריט כולו אש וגחלים, כשהטעמים החרוכים מעצימים את הטעמים הטבעיים של חומרי הגלם. כל מה שהזמנו היה פשוט, טעים ועוצמתי. כרוב בלאדי, שתובל בהמון זעתר טרי, הוגש ברוטב עגבניות עדין ופיסות של גבינת עיזים מותכת; קלחי תירס מתוקים להפליא צופו בפפריקה מתוקה, פרמזן ואיולי (24 שקל) וטיקה מסאלה – שיפוד סלמון מצוין עם טעמי עשן – השתכשך ברוטב קארי חריף (68 שקל). לקינוח קיבלנו חצי אננס מזוגג בגריל עם קצפת לא ממותקת, שספגה מהמתיקות הנהדרת של הפרי (32 שקל). בתפריט האלכוהול גם קוקטיילים יצירתיים והמון כוסות יין שמתומחרות עד 40 שקל. בקיצור: בדיוק מה שצריך בלילות הקיץ החמים.
רעמסס [הגימנסיה העברית 7 יפו, טל’ 6810628־03]
| יעל כלב |

צ'אנג בה | צילום: עופרי זוטא
עידן ליפשיץ (משמאל) וליאור גולן מ”צ’אנג בה” | צילום: עופרי זוטא

7. תאילנד של מטה
לפני יותר משנה נפתחה בעיר התחתית בחיפה “צ’אנג בה” – מסעדת פועלים תאילנדית זעירה ומפתיעה, ששינתה את הנוף הפחמימתי של בתי האוכל באזור. ההורים שלה, השף עידן ליפשיץ (מסעדות “טוטו” ו”בלה”) וליאור גולן (שותפו של ליפשיץ ב”בלה”), מספרים שהרעיון נולד אחרי שנקלעו כמה פעמים לעיר התחתית בשעות הצהריים, חיפשו משהו מהיר, בריא וזול לאכול ובכל פעם מצאו את עצמם מצטופפים עם אנשי המשרדים מהסביבה בתור לבורקס או לשווארמה.
התפריט שבנה ליפשיץ אחרי טיולים רבים לתאילנד כולל מנות דגים כמו היאם פלה הנהדרת – פיסות דג ים צלוי, המון עשבים טריים, קוביות מלפפון, צ’ילי ורוטב שום מתקתק (38 שקל) או פלה נן סאייו – דג ים מאודה עם לימון, סלרי, שימג’י ולמון גראס, שמגיע עם אורז ושברי בוטנים פריכים (92 שקל). יש פאד תאי משובח, הרבה סלטים, מרקים ופירות ים וטווח המחירים נע בין 25 ל-95 שקל. לפני כמה שבועות המסעדה מצאה משכן מרווח יותר, הכולל גם בר ספון במבוק, והיא פתוחה מהצהריים (יש עסקיות משתלמות) ועד הלילה.
‏Chang ba [הנמל 23 חיפה, טל’ 04-6722891]
| עופרי זוטא |

מתוך גיליון 306, אוגוסט 2016: משחקים עם אוכל להזמנת הגיליון
תגובות

תגובות (1)

  • נחמן 15 באוגוסט 2016 17:39 השב

    לגבי הפוסט על הפופאפ גלידה במתחם תישבי בין זכרון לבנימינה.אז זהו שהוא נגמר ביום שישי12\8 עברתי משם במיוחד היום והוא לא קיים כבר. חבל תבדקו לפני פרסום!

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים