חיפוש מתקדם

מיכל מבשלת לנו ארוחה

ביום החמישי ה1/6 התכנסו חברי מועדון "פודי" לחגיגה קרניבורית קיצית בביתה של מיכל קורן- יזמית גסטרונומית מוכשרת שחייה ונושמת אוכל.

מערכת על השולחן כבר ארגנה עשרות רבות של אירועים גסטרונומיים (היו גם כאלו נועזים). חלקם הצליחו יותר, חלקם פחות, אבל בכולם היה החשש ממשהו שיתפספס או מתלונות לגבי האוכל והשירות (אבל זה שייך לכתבה אחרת). למרות זאת, רק למקום אחד אנחנו הולכים בלי חששות, עם ציפייה לאירוע רגוע, נדיב ורב השראה – וזה אצל מיכל קורן בכפר הס שבשרון.

wine1
מיכל נולדה וחייה עם משפחתה בכפר הס, יזמית בנשמתה, ניהלה כבר אולם שמחות איכותי, הפעילה ומפעילה שירותי קייטרינג, מקיימת בחצרה ירידי מגדלים מהאזור, ואת כל אלה היא מפעילה בעזרת מערכת של מטבחי חוץ, שאותם היא משווקת. מיכל ממעטת באירועים של ארוחות לקבוצות ומתמקדת בעיסוקיה האחרים, אך לכבודנו ולכבוד חברי מועדון “פודי” הסכימה מיכל לקיים ארוחת ערב גדולה במיוחד.

katava3
ואכן, כל מה שתיארנו קרה: “מתכנסים לעת שקיעה בחצר הקסומה של מיכל קורן בכפר הס. הגרילים והטאבון כבר דולקים וריחות צלייה מגרים ממלאים את האוויר ופותחים את התיאבון. במהלך השעות הבאות יכינו מיכל וצוותה לעיני האורחים שלל מנות מקוריות ממגוון נתחים של בשר ישראלי טרי בשילוב ירקות ופירות העונה. האורחים מוזמנים לצפות בהכנה, לשאול שאלות וליהנות משפע אוכל טעים, יין טוב (של יקב רמת הגולן), מוזיקה ובריזה של ראשית הקיץ”.

קטנות:
• פרוסות סינטה כבושות על סלט אנדיב, נקטרינות חרוכות וקליפות הדרים מסוכרות.
• כדורי בשר קטנטנים מהמטבח הפרסי, מבושלים במרק דובדבנים טריים, מוגשים על אורז עשבוני, ראשד, בזיליקום וטרגון.
• שיפודי נתח קצבים במשרה קטלוני.
• כריך קורנדביף – חזה בקר בלחם מחמצת (של שרויטמן) עם איולי חרדל ופלפלים חריפים, בצל אדום ומלפפונים כבושים.

katava2

גדולות:
• ראפ בשר – נתח שפונדרה במשרה קאריבי בצלייה ארוכה בטאבון. מוגש בקרפ כוסברה לצד סלסת צ’ילי בצל ירוק, רוטב סיידר תפוחים ומלפפונים.
• קדירה קיצית – תבשיל לחי בקר במשמשים וזעפרן על קוסקוס עם פיסטוקים ועלי גפן טריים.
• פיקניה (שפיץ צ’אך) בצלייה הפוכה (מתחילים מצלייה בחום נמוך ומסיימים בצלייה בחום גבוה) מוגשת עם תפוחי אדמה מזן ניקולה.

מתוקות:
• קרוסטטה של משמש קיץ.
• קרם שוקולד פטל אפוי.
• מלבי עם רוטב פירות מיובשים וברנדי.

שותים:
יינות אדומים ולבנים באדיבות יקב רמת הגולן.

katava4
לאורך כל האירוע נשבה שלווה על פניהם של המשתתפים שנהנו מערב אביבי קריר. כרגיל היה אוכל בלי הכרה ונשארו עודפים. המנות הוכנו במטבח החוץ מול עיני האורחים שיכלו להסתובב חופשי בתוך המטבח, לשאול שאלות ולפעמים גם לטעום. הבשר הוכן בשיטות שונות של גריל ותנור והיה עסיסי וטעים.

katava1

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *