חיפוש מתקדם

מנות פירות הים הטובות בתל אביב

וגם: מי הגאון שמשתמש בסרטנים כחולים כתבלין?
מינימליזם במיטבו. שרימפס בעשן מרווה ואיולי ציפוטלה בפאסטל | צילום: דניאל לילה
מחווה נהדרת לפיש אנד ציפס. שרימפס בעשן מרווה ואיולי ציפוטלה בפאסטל | צילום: דניאל לילה

מטוגנים בבלילה, משוחים בחמאה או לוקחים חלק מרכזי בתבשיל ריחני – פירות ים לנצח יגרמו למזמינים אותם להרגיש כנסיכים, ואם לא נסיכים – אז לפחות בעלי טעם אנין היודעים דבר או שניים על החיים הטובים. נכון שבעניין מעורב מיתוג מוצלח, אבל משהו בטעם ובמרקם המיוחד של קלמארי שנצרב על מחבת לוהטת או שרימפס שצורף לתועפות שום, מבדיל אותם מחבריהם לשרשרת המזון על הצלחת. הבשורות הטובות הן שכיום, אחרי שהפכו לחומר גלם נגיש כמעט בכל מסעדה שמתעסקת בדגה, לא חייבים לצרוך אותם בליווי הבעה יוקרתית. הם הולכים מצוין לצד בירה, משתתפים מצטיינים בפאייה ומגיעים לשיאם בשידוך לפסטה טובה. יצאנו למסע בעקבות מנות פירות הים הטובות בתל אביב במטרה למצוא צלחות שוברות שגרה, כאלה שמוציאות את הסרטן היוקרתי מאזור הנוחות, מפרידות את השרימפס מהשידוך החמאתי המוכר ומעבירות את הקלמארי מהפך תדמיתי מקיף.

> ובשורה משמחת מכיוון איטליה: מנה שטרום פתח פיצרייה חדשה

ים תיכון חדש: קלמארי יווני בדגים 206

מי שחשב על שילוב בין לאבנה חמצמצה לקלמארי, עשה כנראה דבר אחד טוב בחייו. בשונה מתפקידו הצפוי ככוכב הצלחת, במנת הזוקיני היווני בדגים 206 מתפקד הקלמארי על תקן חלק מצוות הכולל פלפל אדום קלוי, בצל סגול וזוקיני בשרני צרוב המונחים לאבנה סמיכה מטמרה. מעל הכל מפוזרים בנדיבות צנוברים קלויים וסומק חמצמץ, שמעיף את המנה למחוזות בלתי צפויים. כל ביס מגלה לפה טעמים אחרים: אגוזיות צנוברית, חמצמצות של סומק ולאבנה ומתיקות של פלפלים קלויים, שמקבלת טוויסט עוקצני מהבצל הסגול. אם רוצים לקחת את החוויה צעד קדימה, אפשר לשלב את פרוסת הלימון הקלוי שמוסיפות מרירות נעימה.
מחיר: 65 שקלים
דגים 206 [ משה סנה 54, תל אביב ]

סיפור אהבה בין קלמארי ללאבנה וסומק. קלמארי יווני בדגים 206 | צילום: יעל רייף
סיפור אהבה בין קלמארי ללאבנה וסומק. קלמארי יווני בדגים 206 | צילום: יעל רייף

קלאסיקה שנשברה: ריזוטו במיטבו במאנטה ריי

ריזוטו ופירות ים הם חברים טובים והשילוב ביניהם שכיח ומוצדק, אבל במנת הריזוטו הגדולה שתספיק בקלות לזוג רעבים, משחק התפקידים שונה. את האורז הרך והחמאתי מתבלות חתיכות עוף קטנות, גבינת מנצ’גו, צ’יפוטלה ואגוזי מקדמיה שנותנים קראנצ’יות רעננה. פירות הים נצרבים לחוד, מתובלים גם הם בצ’יפוטלה ובאגוזים קצוצים ומוגשים לצד הריזוטו. הרעיון במנה המיוחדת הזאת הוא להרכיב ביס מגוון: קצת אורז על המזלג, שרימפס פריך או קלמארי בשרני והרבה קראנצ’יות אגוזית בפה, שמרחיקה את המנה הפיקנטית ועזת הטעם ממחוזות איטלקיים צפויים.
מחיר: 110 שקלים
מאנטה ריי [ יחזקאל קויפמן 703, תל אביב ]

מוציאים את הריזוטו מהקשרו. מאנטה ריי | צילום: יעל רייף
מוציאים את הריזוטו מהקשרו. מאנטה ריי | צילום: יעל רייף

> אפשר ללכת על האופציה הקלאסית – ריזוטו פירות ים של קופי בר

בשבחי העדינות: טאליאטלה סרטנים כחולים בפרונטו

המראה הרגוע של מנת הפסטה הפשוטה לכאורה הזאת, הוא ההפך המוחלט ממה שמתחולל בפה כשטועמים אותה. במרכז הצלחת מונחת הטאליאטלה הבשרנית והעבה שמכינים במקום עם המון ביצים שהופכות אותה לגמישה ונגיסה. בעודה חמה ממסים לתוכה בשר סרטנים כחולים שטופל ביד מקצועית, שודך ליין לבן, אורגנו וחמאה ומתבל את הצלחת כולה בטעמי ים מלוחים עמוקים. את המנה האינטליגנטית הזאת חותם פלפל סובאז’ שנותן עקצוץ לא צפוי, וזה כל מה שצריך כדי ליצור את הביס המושלם.
מחיר: 75/119 שקלים למנה קטנה או גדולה.
פרונטו [ הרצל 4, תל אביב ]

סרטן כחול על תקן תבלין. טאליאטלה סרטנים כחולים במאנטה ריי | צילום: יעל רייף
סרטן כחול על תקן תבלין. טאליאטלה סרטנים כחולים במאנטה ריי | צילום: יעל רייף

מינימליזם במיטבו: קריסטל אנד צ’יפס בפאסטל

הגרסה של שף הלל תווקולי ממסעדת פאסטל לפיש אנד צ’יפס, מביאה לרמות חדשות של הנאה את השילוב של מליחות, נגיסות ופריכות, שלושת מאפייני מנת הרחוב האנגלית הקלאסית. שרימפס קריסטל גדולים ובשרניים עוברים צריבה מהירה, מתובלים במלח ים אטלנטי, ורגע לפני ההגשה מונחים תחת ענף מרווה בוער שמעשן ומבשם את בשרם. התוצאה היא שרימפס רכים ועדיני מרקם עם ניחוח עשן ומליחות שכל כולה ים. לצידם מוגשים שני רטבים לגיוון וטבילה: איולי צ’יפוטלה רגוע וצ’ימצ’ורי רענן שמוסיף טעם מפתיע למנה העדינה. צ’יפס דק ופריך בסגנון מזללות אמריקאיות, משלים את המנה הכיפית והרעננה.
מחיר: 72/134/178 שקלים ל-100/200/300 גרם שרימפס.
פאסטל [ שאול המלך 27, תל אביב ]

המרווה אחראית על הבישום. שרימפס באיולי צ'יפוטלה בפאסטל | צילום: יעל רייף
המרווה אחראית על הבישום. שרימפס באיולי צ’יפוטלה בפאסטל | צילום: יעל רייף

> רוצים לנסות בבית? הנה המתכון המלא

בלאגן מופלא בפה: קארי פירות ים ופילה בקר בגוצ’ה

שום דבר במנה הזאת לא מעודן, ובכך קסמה הגדול. השרימפס כאן מתובלים בכל הכוח בקארי אדום וחלב קוקוס, מכוסים בנבטים פריכים, תרד מריר ואפונה מתוקה. ואם זה לא מספיק, בראש המחבת מונחת מניפת פילה בקר אדמדמה. זה אולי נשמע כמו שילוב שהומצא על ידי אדם עם הפרעות קשב וריכוז, אבל התוצאה טעימה להפליא, במיוחד כשהיא מונחת על אורז לבן שסופג את כל הטעמים ומכבה קצת את בערת הקארי האדום. פרוסות הפילה שמוגשות כאן בדרגת מדיום רייר מוסיפות מרקם נהדר ורך, והתוצאה הכללית היא סערה נעימה בפה, סוג של ביקור חפוז בתאילנד מינוס מחיר כרטיס הטיסה.
מחיר: 85 שקלים
גוצ’ה [ דיזנגוף 171, תל אביב ]

ביקור מתובל בתאילנד. שרימפס קארי אדום בגוצ'ה | צילום: יעל רייף
ביקור מתובל בתאילנד. שרימפס קארי אדום בגוצ’ה | צילום: יעל רייף

> שרימפס אוהב גם ניוקי. למה שלא תנסו את המתכון הפשוט הזה?

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *