חיפוש מתקדם

מטבח שף, אבל שונה: הכירו את האיט גירל של מסעדות העיר

שני סו שפים יוצאים באישון לילה לטייל עם כלביהם, נפגשים ומחליטים לפתוח מסעדה שתציע משהו שלתחושתם חסר בעיר - תפריט מעניין, יצירתי ואישי במחירים הוגנים. האם "אחוזת בית 3" מקיימת את ההבטחה? ביקרנו וחזרנו עם רשמים
מפגש נועז בין צרפת למידל איסט. רוסט עגל
מפגש נועז בין צרפת למידל איסט. רוסט עגל

שני סו שפים יוצאים באישון לילה לטייל עם כלביהם, נפגשים ומחליטים לפתוח מסעדה שתציע משהו שלתחושתם חסר בעיר – תפריט מעניין, יצירתי ואישי במחירים הגיוניים והוגנים לכיס. דיבורים מעין אלה מתמוססים במקרים רבים מבלי שוב, אך במקרה של השניים התוצאה היא מסעדת שף חדשה שנפתחה השבוע ברחוב אחוזת בית, ממש מאחורי כלבו שלום ופסע מרוטשילד בואכה הרצל. “אחוזת בית 3” מחברת בין ספרד, איטליה ובעיקר צרפת, באמצעות טוויסטים למנות מוכרות. בראשה עומדים הסו שפים דוד סדי (דמבו) שהגיע מסנטה קתרינה ועידן רובין, שבעברו המקצועי סושיאל קלאב, קלארו ופיש שופ. ביחד עם אייל אלגבי, כריש ותיק בתחום והמסעדן חנוך לונדונר הם מתכננים לתת פייט למסעדות השפים בעיר ולהציע אווירה שונה ומשפחתית עם דגש על תקשורת פתוחה עם המטבח וחזון מחייב: לגרום לסועדים לצאת מחויכים. יישום ההבטחה בא לידי ביטוי בתפריט צבעוני ומעניין שמעלה לבטים לא קלים כשבאים לבחור ממנו, אווירה בלתי מעונבת, ומטבח פתוח ופעלתני, כולל סאונד מחבתות, קיצוץ ושיחות ערות בין הטבחים.

> נפתח פארק השעשועים הקולינרי בתל אביב

מכוונים לאווירה מחויכת ובטן מרוצה. אחוזת בית 3
מכוונים לאווירה מחויכת ובטן מרוצה. אחוזת בית 3

כיאה למסעדת שף, התפריט תמציתי, מתחלף על בסיס עונתי וכולל חמש ראשונות (38-48 שקלים), ארבע מנות פסטה (52-78 שקלים), שלוש עיקריות (62-86 שקלים) ושני קינוחים (32 שקלים). כל אחת מהן מדגימה, לדברי השותפים, מה קורה כשה”מידל איסט” פוגש את המטבח הצרפתי הנוקשה. כך למשל חובר הקוק או וין (Coq au vin) הקלאסי לרושטי ותמרים, ורטטוי שורשים ודמי גלאס מלווה כאן בסלסה ורדה עוקצנית. את המנות העונתיות בחרו הסו שפים בהשראת ובהשפעת החורף, עם מוטיבים מחממים דוגמת קרמי שורשים, שימוש ביין אדום ומנות כבדות דוגמת קווטלי מוח ופנצ’טה טלה עם ארטישוק וגם לזניית זנב שור ופטריות. עם בוא האביב התפריט יעבור שינויים הדרגתיים ובקיץ ישתנה לחלוטין.

לא עוד מנת דג נא. פלמידה בארטישוק, קרם סלרי וג'לי יין
לא עוד מנת דג נא. פלמידה בארטישוק, קרם סלרי וג’לי יין

לחייך בפה סגור

לא פשוט, כאמור, לבחור, כי רוב המנות, ובמיוחד הראשונות שמערבות ים, יבשה, צומח וחריף, מדגדגות את החך ברצון להכיר. טעמנו כמה מהן. צלחת פלמידה רכה וכמעט נמסה בפה המגובה בירקות חורפיים כארטישוק וקרם סלרי, יכולה היתה להיות עוד מנת דג נא חביבה, אבל קוביות ג’לי מיין לבן, דבש וגרניום, הובילו אותה לעולם מבושם ומתובל, שהחמיא מאוד לדג העדין. מפגש דומה מתרחש גם במנת רוסט עגל, המורכבת מפרוסות ורדרדות המונחות על כרוב מזן סבוי, שעליו בשרניים ומלאי טעם. על כל אלו משוח “מונייר” קלאסי מחמאה מזוקקת, צלפים, שום ושבבי אגוזי לוז שמעצימים את טעמה של החמאה המזוקקת.

לאכול ולחייך בפה סגור. רביולי סלק בחמאת פרג
לאכול ולחייך בפה סגור. רביולי סלק בחמאת פרג

מצאנו מאפייה שוודית שעושה קסמים עם שמרים ומרציפן

לא הכל מושלם כאן ותקופת ההרצה ניכרת בפרטים הקטנים מסביב, במוזיקה שסבלה מפיצול אישיות ובמנות שזקוקות לפיין טיונינג דוגמת פסטת המוח, ארטישוק ופנצ’טת טלה, ש”סבלה” מרוטב לא מאוזן וחמוץ יתר על המידה. למרות חבלי הלידה, מנת פסטה אחת סומנה על ידנו כווינרית, וסיכוי טוב שתהפוך למנת הדגל של המקום: צלחת רביולי סלק המורכבת מעלי פסטה דקים ועדינים במילוי מתוק של סלק, ריקוטה ופרמז’ן ברוטב חמאה חומה ופרג, מדגימה שילוב מחמיא שכל כולו עדינות ואיזון. חומץ יין שזולף על הכיסונים השמנמנים נותן עקיצה אמיצה. את המנה הזאת מומלץ להזמין עם קיסמי שיניים ולחייך בין כל ביס, אבל בפה סגור.

שיח ער בין הסועדים למטבח. אחוזת בית 3
שיח ער בין הסועדים למטבח. אחוזת בית 3

“אחוזת בית 3” מצטרפת למגמה שהתחזקה מאז “זכאים”,”דוק”, “גריג” ו”סנטה קתרינה”, במסגרתה שפים צעירים פותחים מקומות צנועים ומתרכזים ביצירת מטבח עצמאי שמפיק מנות מוקפדות ואינטימיות, במחירים נמוכים יותר מאלו הנהוגים במסעדות יוקרה. עבור הסועד הממוצע אשר אינו מבלה במסעדות כל יום ומעוניין בהרפתקה קולינרית שלא תכביד על כיסו מדובר בבשורה משמחת. עם קצת כיוונונים, התייצבות וגיבוש אופי מובחן, יכולה המסעדה להביא רוח מעניינת לרחוב הקטן והנסתר.

אחוזת בית 3 [אחוזת בית 3, תל אביב, טלפון:03-9339328]

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *