חיפוש מתקדם

אסייתית, אבל שונה: הבשורה הקולינרית של שוק הפשפשים

שפים נחשבים עם קשר לכתית ז"ל, מטבח שלא מפחד לאתגר את בלוטות הטעם (או מתכוון לרכך מנות עבור החך הישראלי) ומיקום מנצח - הכירו את אסיה, הבשורה הקולינרית המבטיחה לחורף הקרוב
טעמים חדשים לבלוטות. פנקייק שרימפס באסיה | צילום: גילה פז
טעמים חדשים לבלוטות. פנקייק שרימפס באסיה | צילום: גילה פז
קפה ויאטנמי, קרם מוצרלה באפלו, סבלה שיבולת שועל, גלידת קורנפלקס וטוויל פאייטה ושוקולד לבן – השילוב האוונגרדי הזה מרכיב את הקינוח המסקרן ב”אסיה”, אחד המקומות החמים של החורף, שנפתח להרצה במתחם שוק הפשפשים. נכון שאסייתיות יש לא מעט בתל אביב, אבל המצטרפת החדשה מחזיקה בשלושה טייטלים מבטיחים: שפים נחשבים, מיקום מנצח ותפריט שגורם לבלוטות הטעם להסתקרן עוד לפני שהצלחת המצולחתת מגיעה לשולחן.
על הקלוריות המוצדקות: סופגניות במילוי וקרם שומשום | צילום: גילה פז
על הקלוריות המוצדקות: סופגניות במילוי קרם שקדים לימוני ושומשום | צילום: גילה פז

> ויש גם מסעדה סורית-לבנונית חדשה בעיר

מאחורי אסיה החדש עומדת חבורת השאפה, שמרחיבה את ההשתלטות הקולינרית על המתחם וחברה לצורך הקמת המקום לשני שפים מובילים: עומרי זקהיים בעל הרזומה המכובד, הכולל עבודה אצל מאיר אדוני בכתית, יונתן רושפלד בעלמה ורפי כהן ברפאל, ולצידו לילך רווה שבשנים האחרונות בישלה במטבחי יוקרה באסיה דוגמת “נאם” הבנקוקית שגם שזכתה בתואר המסעדה הכי טובה באסיה לשנת 2014, שם עשתה סטאז’ אצל השף דיויד תומפסון.

משתלבת היטב באווירת השוק. אסיה | צילום: גילה פז
משתלבת היטב באווירת השוק. אסיה | צילום: גילה פז
כדי להתמקצע במטבח הססגוני, השתלמה רווה גם בדוכני הרחוב העממיים, שם צברה ניסיון בטכניקות מהמטבח המתובל. בבייבי החדשה שלהם הם שואפים להגיש מנות שטרם נטעמו כאן בארץ, ולאתגר את בלוטות הטעם עם שילובים מופרעים. “התחלתי בתפריט שעבר ריכוך והתאמה לחך הישראלי”, מסבירה רווה על הקו הקולינרי, “אבל בהדרגה אני הולכת להפתיע עם מנות יותר הארד קור ופחות מתחשבות. האוכל שלנו מייצג מטבחים שונים מיבשת אסיה והמנות בינוניות בגודלן, כך שהרעיון הוא לחלוק, לטעום הכל ולהגדיל את מנעד הטעמים בארוחה”, היא מסבירה.
מוצרלה וקפה תחת אותה קורת גג | קינוח ויאטנמי באסיה | צילום: גילה פז
מוצרלה וקפה תחת קורת גג אחת | קינוח ויאטנמי באסיה | צילום: גילה פז
את הקשר ההדוק למטבח האסייתי החלה אחרי שסיימה את עבודתה כסו שף בכתית היוקרתית, מאז היא על קו ישראל-אסיה. בשנים האחרונות היא בישלה בתאילנד, ויאטנם, סין, הונג קונג, ובחודש האחרון נסגר מעגל כששף תומפסון שאצלו השתלמה, הגיע לישראל  במסגרת אירועי “ראונד טייבלס” ובישל לצד רווה במסעדת בית תאילנדי, בה התארח לשלושה ימים. “הקליק המיידי עם קבוצת השאפה נוצר לפני יותר משנה, כשהתארחתי כאן לערב חד פעמי שהציע אוכל תאילנדי טבעוני”, היא נזכרת. מאז גם החלה בנייתו הקונספטואלית של המקום המיוחד – יציר כלאיים בין בית אוכל רחוב אסייתי למסעדה עם תפריט רחב ולא מעט מקומות ישיבה. רווה אחראית לבניית התפריט והמנות המיוחדות וזקהיים מתפקד על תקן השף התפעולי.
גם הטבעונים לא יחושו מקופחים. מנת פטריות | צילום: גילה פז
גם הטבעונים לא יחושו מקופחים. מנת פטריות | צילום: גילה פז
כך למשל, מהמטבח הסיני אפשר לנגוס בכיסוני וון טון מבצק זהוב ופריך במילוי בשר פרגית קצוצה ורוטב דביק מתוק-חריף של דבש מתובל בפלפל סצ’ואן ועלי בזיליקום פריכים. המטבח הוויאטנמי מציע פנקייק פריך במילוי שרימפס וטופו מטוגן עם נבטים, קוקוס מקורמל וג’ינג’ר כבוש המוגשים עם עלי חסה ובוטנים, ויש עוד כמה מנות מסקרנות בשיטת “הרכב זאת בעצמך” שמגיעות על צלחת עם מספר מרכיבים שצריך לחבר יחדיו. כזאת היא צלחת עם נתח קצבים אדום מבפנים ומקורמל בפלפל שחור מבחוץ, המוגש עם עלי חסה, בצל סגול וירקות מוחמצים. טעמנו כמה מנות מהתפריט, ואחרי שעברנו מסע טעמים מרתק נראה שלא משנה מה מזמינים, התוצאה היא בלוטות טעם מופתעות בזכות מיקס טעמי מתוק, חמוץ, חריף ומלוח.
מתחילים ברגוע ואז מאתגרים את בלוטות בטעם | צילום: גילה פז
מתחילים ברגוע ואז מאתגרים את בלוטות בטעם | צילום: גילה פז

בהתאם לאווירת שוק הפשפשים שמסביב, גם אסיה מאופיינת באווירת קז’ואל נינוחה-אך-מגניבה. המסעדה מחולקת לשני חללים, האחד הוא יותר “מסעדתי” באופיו, ובשני נמצא המטבח הפעלתני הפתוח ובר הקוקטיילים החביב, ואפשר גם לשבת בשולחנות הארוכים בחוץ ולהתערבב עם השוק. מחירי המנות בתפריט שנמצא כרגע בהרצה יעמדו על 30 שקלים למנות פתיחה ו-90 שקלים בממוצע לעיקרית. את האוכל מלווה קנקן תה או קוקטיילים קלילים ואקזוטיים עם אננס, למון גראס או קינמון סיני לבוחרים להתחמם בדרך אלכוהולית נעימה. לצד הקינוח האוונגרדי עם המוצרלה והקפה, אפשר לגבות את סיום הארוחה עם “פום פום”, שתי סופגניות מהמזרח, האחת במילוי קרם שקדים לימוני והשנייה במילוי קרם שומשום שחור.

אסיה [ רבי נחמן 3, שוק הפשפשים, תל אביב-יפו ]

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *