חיפוש מתקדם

8 דברים שאהבנו בשוק האוכל ברמת החייל

פיצה גורמה, שיפודים יפניים עסיסיים, טורטייה פריזאית או פיתה עם טרטר דגים - שוק צפון נפתח ומביא איתו המון דברים טובים לאכול במקום ולקחת הביתה

שוק צפון, שפתח את דלתותיו לפני כמה שבועות באזור התעשייה של רמת החייל בתל אביב, מאורגן לפי מתכונת המאפיינת את כל מתחמי האוכל החדשים בארץ: שילוב בין קולינריה עממית וגבוהה לבין מקומות להצטיידות ואפשרויות לאכול במקום. בשוק החדש הצליחו הבעלים מיכל אנסקי ורועי חמד לפצח את הנוסחה בצורה המדויקת ביותר. באמצעות ארגון נכון של החלל (לא גדול מדי ולא קטן מדי) ואוצרוּת קולינרית מושכלת נוצרה כאן חוויית שיטוט מגרה, נעימה וטעימה במיוחד. הנה שמונה סיבות טובות לקפוץ לבקר.

שוק צפון

ארוחה בכיס
דוכן המאפים של לחמנינה הוא המקום שכדאי להתחיל בו את הביקור בשוק. ככלל מומלץ להגיע לשוק בין 10 ל-11 בבוקר, לפני המהומה של הצהריים כאשר רבבות הייטקיסטים רעבים צובאים על הדוכנים. קפה ופחמימה קטנה ימנעו מכם קניות מיותרות בהמשך. אם אתם במצב רוח מתוק, נסו את שבלול התפוחים או הפרג; אם אתם בכיוון של כריך, לכו על “קינדר” סביח — כיסן מבצק קלצונה אוורירי עם קראסט פריך, שבתוכו חצילים קלויים, טחינה וביצה קשה. אחלה ארוחת בוקר או צהריים ב-18 שקל בלבד. ואם אתם כבר שם, קחו הביתה לחם נלסון.

קיוסק של שף
תנור עצים מאיטליה; מטבח הכנות צמוד, שבו מכינים מדי יום פסטה טרייה ובצקי פיצה; חומרי גלם שנבחרים בידי השף דייוויד פרנקל (“פרונטו”), שהחך שלו הוא מן המהוקצעים בארץ — זה טוב כמו שזה נשמע. בפרונטו קיוסקו טעמנו פיצת אנשובי, ארטישוק וכוסברה (48 שקל) ופסטה טרייה עם ראגו בשר נפלא (47 שקל) ומאז אנחנו לא מפסיקים להתגעגע. יש גם תפריט קוקטיילים חמוד באווירה איטלקית ועם הרבה אפרול.

פיצת אנשובי, ארטישוק, זיתים וכוסברה של "פרונטו קיוסקו"
פיצת אנשובי, ארטישוק, זיתים וכוסברה של “פרונטו קיוסקו”

אגדה ימית
‏”כל דג”, חנות הדגים המיתולוגית מרחוב הכובשים, התגלגלה לפני כמה שנים ל”מאריס דגים”. כיום יש להם דוכנים למכירת דגים ופירות ים משובחים בסניפי רשת “טיב טעם”, שדודי כבודי ושותפו לירון ריבקובסקי בוחרים ומייבאים. ב-Maris Sea Bar, הדוכן שלהם בשוק, אפשר למצוא אויסטרים, וונגולי, רייזר קלאם ולנגוסטינים ואפשר אפילו להזמין לובסטר חי (יומיים מראש). יש כמובן גם דגים יותר “יומיומיים” כגון סלמון נורבגי, לברק, דניס, בורי או מוסר פרא לצד שלל מקומי פחות מוכר (כמו הבן גוריון הטעים להפליא). ברוח שוק צפון גם כאן מציעים משהו לנשנש במקום: סשימי, טרטר, סביצ’ות, אויסטרים ועוד. השותפים של הדגים על הצלחת הם פירות וירקות מהשוק והתיבול הוא בכיוון אסיאתי. פיתת ביס מקמח מלא, שבתוכה טרטר דג ים, המון עלים ירוקים ואיולי קארי (או צ’יפוטלה לחובבי החריף) היא הנשנוש הכי כיפי בשוק (22 שקל).

נשנושי ים ב-Maris Sea Bar
נשנושי ים ב-Maris Sea Bar

ביי-ביי מנגל, ברוך הבא רובוטה
שיפודי סלמון מזוגגים בסאקה, מירין וסויה, שעזבו את הגריל בדיוק ברגע הנכון; לידם לחמניית באן אוורירית (בצורת “פקמן”, שקל למלא וקל להחזיק), חמוצים, רוטב מיסו-שומשום עמוק טעמים וגבעה עליזה של עלים ירוקים פריכים עם ויניגרט לימוני נהדר. מהנבחרת הזאת (46 שקל) אפשר להרכיב כריך-ארוחה או סדרת ביסים, כל אחד טיפה שונה וכולם תענוג. החוויה הזאת מחכה לכם במיאזאקי של השף יובל בן נריה (“טאיזו”). “בהתחלה חשבנו לפתוח מקום שידבר בשפה של דרום מזרח אסיה כמו ‘טאיזו’, אבל הנסיונות יצאו מקושקשים מדי והצטמצמנו לאוכל רחוב יפני,” הוא מספר. כוכב המטבח הוא “רובוטה” (קיצור של Robotayaki) — גריל יפני אנכי, המוסק בפחמי עץ אלון יפני בשם “בינצ’וטן”. בתפריט יש גם שיפודי פרגית טעימים המוגשים כמו הדג, כמה סוגים של מרקי ראמן (חלקם מבוססים על ציר מכנפי עוף שניצלו ברובוטה) ומבין הראשונות אל תוותרו על האבוקדו הצלוי הנהדר, שמוגש עם איולי יוזו, צ’ילי ובצל ירוק.

האיכויות של "טאיזו" בגרסת הרחוב היפנית: "מיאזאקי" של השף יובל בן נריה
האיכויות של “טאיזו” בגרסת הרחוב היפנית: “מיאזאקי” של השף יובל בן נריה

פיש אנד צ’יפס
בבר דגים מגישים מנות קלאסיות כמו שווארמה או המבורגר, רק על בסיס דגים, אבל המנה המוצלחת בתפריט היא דווקא מנת הדגים הקלאסית והמוכרת: נתחי קאטפיש מטוגנים בבלילה פשוטה מקורנפלור ולידה צ’יפס עבים ומצוינים (49 שקל). גולדסטאר מחבית משלימה בול את החבילה.

פיש אנד צ'יפס
פיש אנד צ’יפס

זהות כפולה ודו-קיום
לרבים מבתי העסק בשוק יש זהות כפולה: גם מקום להצטיידות וגם אפשרות לאכול משהו במקום; אלא שבניגוד למתחמי אוכל אחרים, בשוק צפון גם אם קניתם את האוכל בחנות שבה אין אזורי ישיבה, תמצאו מקום נוח לארוחה. 650 מקומות ישיבה, חלקם שייכים לדוכנים ספציפיים אך רובם ציבוריים, מפוזרים בפינות שונות בשוק ולא צריך לחפש אותם או לחכות שיתפנו.

איך אוכלים טורטייה בפריז?
עופות מאיכות טובה, שבילו במרינדה מתובלת (סודית, ברור שסודית), מסתובבים לאט בתנור רוטיסרי, שקירותיו הפנימיים עשויים אבן שמוט (המבטיחה שְחוֹם אחיד יקיף את העופות). שומן העופות מטפטף על מגש ירקות שורש הממתין בתחתית. ואם זה מזכיר לכם את דוכני העופות בפריז, זה לגמרי מכוון. מאחורי המקום עומדים איילת ורוני שרייבר (בעלי “בית לחם” בת”א ו”אנינה” ברמת אביב) וחבריהם אילן וורדית שפירא. ברוטיסרי אפשר לקנות עופות הביתה (75 שקל לעוף שלם) או לאכול במקום לצד צ’יפס תפוחי אדמה או צ’יפס בטטה מצוינים. בין מחזורי צליית העופות צולים פה רוסטביף אנטרקוט טוב, שכמו העוף גם הוא משתלב בכריכים. אנחנו הכי נהנינו מטורטייה שכללה עוף צלוי מפורק, איולי, חסה אייסברג פריכה, אבוקדו ועגבנייה.

אגן הים התיכון
אנשי הזית, יצרני שמן הזית המעולה מהדרום, פתחו בשוק צפון חנות רחבת ידיים, שעל המדפים שלה תמצאו שעטנז של מוצרי המותג (שמן כמובן וגם ממרחים, ריבות, טחינה משומשום אתיופי ועוד) וגם מזווה של מוצרים איטלקיים וספרדיים משובחים — דגים כבושים של “אורטיז”, פסטה של “דה צ’קו”, נבחרת מוצרי העגבניות האיטלקיים של Mutti, דובדבני אמרנה וגם מוצר חדש שטרם נתקלנו בו בארץ: תותי בר איטלקיים בסירופ, באותה צנצנת יפהפייה של הדובדבנים, שמצוירת הפעם באדום. בפינת החנות יש ויטרינה עם אוכל ביתי כמו ממולאים, קציצות ומרקים, מעשה ידיהן של בשלניות מהדרום.

אנשי הזית
תותי בר איטלקיים בסירופ
מתוך גליון 301, מרץ 2016: גיליון האפייה 2016 להזמנת הגיליון
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *