חיפוש מתקדם

מתוקים בריבוע

לא בדיוק עוגות, לא לגמרי עוגיות; הכירו את החיתוכיות: פיסות מרובעות וססגוניות של מתיקות אנגלוסקסית. שלושה כללי זהב, שישה מתכונים - איזה חיתוכיות תכינו הסופ"ש?

בשנת 1998 הגעתי לניו זילנד. מסעדת “פראוודה” בוולינגטון הבירה הזמינה אותי להביא מתוקים אירופאיים חדשניים לנוף המקומי. בכל בוקר בשעה חמש פתחתי את דלתות הברזל הכבדות של המסעדה. בשש הגיחו מהתנור מגשים עמוסי קרואסונים נוטפי חמאה ניו זילנדית נפלאה יחד עם מאפי בריוש, שליבם פירות יער אדומים וטריים ועוד שלל נפלאות. הייתי בטוחה שכבשתי את לב הסועדים, אבל אחרי פחות משבוע ניגשה אלי בעלת הבית ניקי ואמרה בחיוך נבוך, שהמאפים שלי אמנם טעימים אבל הלקוחות רוצים את ה-Slices שלהם בחזרה. על סלייסס לא שמעתי לפני כן. ניקי הסבירה שמדובר בריבועים אפויים, הכלאה בין עוגייה לעוגה, עם אינספור גרסאות שהאנגלים, הקנדים, האוסטרלים והניו זילנדים מחשיבים בתור הקינוח האולטימטיבי – כזה שאפשר לאכול בבית עם הקפה או במסעדה מהודרת אחרי ארוחת ערב דשנה. ובתרגום לעברית: חיתוכיות.
65016 דרכים להכין ארטיקים ביתיים בקלות
המדריך לאפייה צורנית
למחרת יצאתי לסיבוב מאפיות, לגלות את הפלא המקומי. חלון הראווה של הקונדיטוריה הראשונה גילה לי עולם שלם של מרובעים מתוקים: ריבועי קרמל, קוקוס ושוקולד; מלבני אגוזים עטופים ברוטב דבש; מעוינים של מרנג לימון ובצק פריך ועוד ועוד סלייסים. בחלון הראווה הבא מצאתי בדיוק אותם המרובעים וכך גם בשלישי וברביעי. אחרי שטעמתי מבחר חיתוכיות בקונדיטוריות המובילות של העיר הסקתי שתי מסקנות: א. הניו זילנדים אוהבים את המוּכּר (לא פלא שהסמל הלאומי שלהם הוא הקיווי – ציפור אפרורית חסרת יכולת תעופה). ב. המוּכּר שלהם הוא באמת משהו שאין הרבה סיבות להתרחק ממנו. את השבועיים הבאים הקדשתי ללימוד מעמיק של קורפוס החיתוכיות והתאהבתי באסתטיקה ובשילובים האינסופיים שהן מאפשרות.

650

קינוחים טבעוניים ממכרים? יש דבר כזה
התחלה טובה: 10 ארוחות הבוקר השוות בעיר

3 הכללים של מיכל לחיתוכיות מושלמות:

  1. הגודל כן קובע גודל התבנית תקבע את משך האפייה ואת התוצאה הסופית. בכל המתכונים השתמשתי בתבנית בגודל 20X30 ס”מ (תבנית פיירקס סטנדרטית תתאים). שימוש בתבנית גדולה או קטנה יותר יוליד מאפה יבשושי או לא מספיק אפוי.
  2. בצק פריך בניגוד למקובל אני מכינה בצק פריך את חמאה בטמפ’ החדר. נוכחתי לדעת שהטמפ’ של החמאה פחות חשובה ממשך העיבוד, שצריך להיות כמה שיותר קצר. כשעובדים עם חמאה לא ממש קרה, התהליך מהיר יותר והבצק מתקבל במרקם אחיד יותר. את החמאה אני מוציאה מהמקרר רבע שעה (עד חצי שעה בחורף) לפני ההכנה.
  3. הצרת היקפים אחרי שמעבירים את המאפים לקרש החיתוך ולפני שחותכים אותם לצורה הסופית מסירים 1/2 ס”מ מהשוליים של כל אחת מהצלעות לקבלת חיתוכיות יפות ואחידות.

מוכנים?

אולי יעניין אתכם גם:
מבשלים עם הילדים
← עוד פעם שניצל? 10 מנות חזה עוף מהירות
עזבו אתכם ממתנות: עוגות יום הולדת של קיץ

מתוך גיליון 257, יולי 2012: 100 מתכוני קיץ להזמנת הגיליון
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *