חיפוש מתקדם

נילי ואורי – בעקבות הטמפלרים

את קפה "לורנץ ומינץ" הקימו נילי ואורי כהן מינץ לפני כשנה, במבנה היסטורי בדרום ת"א. הקפה מתמחה "בארוחה שהישראלים הכי אוהבים"- הבראנץ'. עם שורשים בצפון הארץ וניסיון במסעדות בצרפת, בית הקפה הכשר מצליח להגיד מנות בראנץ' מוקפדות במהלך כל היום. טעמנו והתאהבנו. במנות בראנץ' מוקפדות המוגשות לאורך כל היום - "הארוחה שהישראלים הכי אוהבים".

את נילי כהן מינץ אנחנו פוגשים בקפה “לורנץ ומינץ” אותו הקימה ביחד עם בעלה אורי כהן מינץ (הדומה עד כאב לאביו הכדורסלן האגדי). הקפה הקטן נמצא במבואה של “נוה שכטר”, מוסד היהדות המתקדמת השוכן בבניין לורנץ, מבנה היסטורי בדרך יפו בתל אביב, הכולל מקומות ישיבה נעימים בפנים ובחוץ. לאיש הטמפלרים שקנה את הבניין ב-1886 קראו פרנץ לורנץ. בבניין הזה היו לו עסקים ומכאן ניהל את האימפריה שלו. במהלך שנותיו פעלו בבניין בתי קפה ואפילו מסעדה, המקום גם היה מועדון של קצינים בריטים. אחרי מלחמת 48 עבר המקום לידי “הועד למען החייל” והתקיימו בו אירועים ושמחות והרבה חתונות בשנותיה הראשונות של המדינה. כשנבנה בית החייל בצפון תל אביב ננטש הבניין, עד שהוא זכה לעדנה ושיחזור.

הארוחה שהישראלים הכי אוהבים – הבראנץ’

בני הזוג מינץ מגיעים מן הצפון, שם הם מפעילים אירועים בבית טמפלרי בבית לחם הגלילית ושם גם התוודעו אל קסמו של הבראנצ’. “אנחנו באמת מתמחים בארוחות בוקר ובראנץ’ – זוהי הארוחה שהישראלים הכי אוהבים. בבית לחם הגלילית הבראנצ’ים שלנו היו מלאים. התחלנו את זה בימים שבהם לא קיימנו אירועים מוזמנים. הגשנו תפריט גלילי. כל החצר האחורית שלנו היתה מלאה גרגיר, חובזה ועולש. זה משך הרבה מאוד קהל. באוכל התפרענו לגמרי, לפי העונה, לפי חומרי הגלם ולפי החשק והסועדים אהבו את זה”. כדי להצליח לקיים בית קפה בתל אביב, עם קהל משתנה, צריך לבנות קונספט הדוק. במסעדת “לורנץ ומינץ”, שפועלת כבר שנה, לקח להם קצת זמן להבין מה מתאים, ולאחר ניסיונות והתנסויות, פיתחה המסעדה חמש מנות “בראנץ'” שנמכרות כל היום, בהן “קובנה מסורתית” על בסיס חמאה מזוקקת, שקשוקה ירוקה וגם “קרואסון דייגים” הכולל קרואסון חמאה, לימונים כבושים, אריזה, זיתי קלמטה, קונפי טונה, שמנת חמוצה וביצה רכה – קצת מזכיר סנדוויץ’ טוניסאי מאוד טעים.

כשסנדוויץ’ טוניסאי פוגש קרואסון צרפתי – קרואסון דייגים.

המנה הנמכרת ביותר במסעדה היא ביצה עלומה, ואחריה שקשוקה ירוקה. מדובר במסעדה כשרה וחלבית, שאינה יכולה להגיש נקניקים ובטח לא בייקון. “זה דווקא מאתגר” אומרת נילי. “אנחנו עובדים הרבה עם דגים, ירקות, גבינות או ביצים, עם השפעה חזקה של מטבח מקומי. עבדתי במסעדות בצרפת והבנתי שהכי קל להוציא שמנת עם חמאה וחזיר. בראנץ’ חלבי מאתגר אותי ואני אוהבת את זה”.
המסעדה שוכנת באזור שיחסית יש בו פחות סועדים מזדמנים. אם מוצאים חנייה (יש למסעדה חנייה צנועה) – זהו המקום האידאלי לפגישות עסקיות, או סתם לפתיחה של יום טיול ביפו או בדרום תל אביב. הקפה מעולה, היחס – חברי. האוכל מעולה. מוזמנים לבקר!

המנה הנמכרת ביותר בקפה – ביצה עלומה.

אולי יעניין אתכם גם:
ספיישל ראש השנה
← הכי מתוק שיש: קינוחי החג הטובים של הקונדיטוריות
← פותחים שולחן עם שי לי ליפא: טיפים ממומחי האירוח

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *