חיפוש מתקדם

נספרסו, חגיגת קיץ

בקיץ הזה מכונת הנספרסו שלכם תעבוד שעות נוספות ותעזור לכם להכין קוקטיילים, משקאות וקינוחים צבעוניים, צוננים וטעימים. גייסנו למשימה פירות קיץ, מיצים, עשבי תיבול, יוגורט (כן כן!), קצפת, גלידה ופה ושם קצת אלכוהול
אייס קפה
מימין: מיסטר באלי היי. משמאל: קופי קולר

קופי קולר

שמים 2 כפות פירות יער טחונים ו-40 מ”ל תערובת רוסאביה דה קולומביה בכוס רחבה ומשלימים עם מיץ ענבים אדומים. מקשטים בחצאי ענבים ירוקים.

מיסטר באלי היי

מוזגים לשייקר 45 מ”ל מיץ אננס, 30 מ”ל מיץ לימון, 20 מ”ל סירופ סוכר, 25 מ”ל תערובת רומא, 30 מ”ל רום צעיר (למשל הוואנה קלאב) ו-30 מ”ל רום מיושן (למשל אפלטון 8). משלימים עם קרח, מנערים היטב ומסננים לכוס גבוהה על קרח. מקשטים בפלח אננס.

אייס קפה
מימין לשמאל: שייק קפה-קרמל, תפוח ולימון; אייס קפוצ’ינו וניל ודובדבן; קפה מקסיקני; אייריש קופי

אייס קפוצ’ינו וניל ודובדבנים

מביאים לרתיחה בסיר כוס מים, תוכן של מקל וניל ו-4-3 דובדבנים מגולענים. מסננים, מצננים מעט ומוזגים לתבניות קרח (רצוי עם קוביות גדולות). מוסיפים דובדבן לכל קובייה ומקפיאים.
להגשה מניחים את הקוביות בכוס גדולה ומוזגים עליהן קפה קר (40 מ”ל תערובת דולסאו דו ברזיל מומתקת לפי הטעם וחלב מוקצף).

שייק קפה-קרמל, תפוח ולימון

ממלאים כוס גבוהה בקוביות קרח. מוזגים בזהירות 30 מ”ל סירופ תפוח ונענע* ומעליו 15 מ”ל מיץ לימון טרי ו-40 מ”ל תערובת קרמל.
להכנת סירופ תפוח: חותכים תפוח ירוק חמצמץ לקוביות ומבשלים עם כוס מים, כוס סוכר וחופן עלי נענע תוך כדי בחישה עד רתיחה. מסננים ומצננים.

קפה מקסיקני

מוזגים לשייקר 45 מ”ל טקילה, 15 מ”ל ליקר תפוזים (טריפל סק), 15 מ”ל סירופ רוזטה, 25 מ”ל מתערובת דרקאן ו-30 מ”ל מיץ ליים. מנערים ומסננים לכוס אולדפשנד.

אייריש קופי

מוזגים 40 מ”ל וויסקי אירי ו-120 מ”ל תערובת וולוטו (מ-3 קפסולות) לכוס גבוהה שמתאימה למשקה חם, מוסיפים 2 כפיות סוכר ומערבבים. מציפים על פני המשקה בעדינות כף או שתיים קצפת רכה, לא מומתקת.

אייס קפה
מימין: לאסי קפה. במרכז: ארטיק נספרסו. משמאל: שייק מוקה וחמאת בוטנים

לאסי קפה

שמים בבלנדר 120 מ”ל תערובת וניל ‏(מ-3 קפסולות), קורט קינמון, כפית סוכר‏ דמררה, בננה בשלה, 60 מ”ל יוגורט ו-120מ”ל קרם קוקוס ומרסקים. מוסיפים קרח בהדרגה ותוך ריסוק עד שמתקבל מרקם של ברד נוזלי.

שייק מוקה וחמאת בוטנים

שמים בבלנדר 2 כפות גלידת שוקולד, 2 כפיות גדושות חמאת בוטנים ו-40 מ”ל תערובת ארפג’יו ומערבלים למרקם אחיד. מוזגים לכוס ומקשטים בתאנה טרייה.

לשבור את הקרח

קוביות הקרח נוקשות זו זו בזו, הארומה של הקפה מעירה את הנחיריים ומפזרת את התשישות שמביא החום. עם הקפסולות של נספרסו אפשר לייצר בקלות קפה קר מאינספור סוגים וגוני טעם — כי כל אחד והקפה שלו

מכורים לא רוצים שהטעמים העזים של הקפה יימהלו ויידללו עם תוספת הקרח? מכינים אספרסו מקפסולות קזאר, דרקאן, ריסטרטו, ארפג’יו או רומא — סדרת קפסולת בדרגת חוזק גבוהה, מצננים ומקפיאים במגשיות קרח. קוביות הקפה הקפואות מבטיחות שכל כוס קפה קר שתכינו איתן תשמור על עוצמתה.

שומרי משקל מכינים קפה מקפסולת הקרמל, השוקולד המריר או הווניל, מוסיפים ממתיק (אם רוצים), קרח כתוש ומעט חלב ונהנים מקפה קר עם טעם מושחת בלי לשלם את הקנס הקלורי.

אוהבי שחיתות לכוס קפה קר במרקם דמוי מילק שייק מכינים אספרסו מכל אחת מהקפסולות ובעודו לוהט מוסיפים לו כדור גלידה ומערבבים.

קפה קר להרפתקנים אספרסו חזק ומצונן, קרח וחלב מרוכז וממותק הם כל מה שצריך בשביל להכין קפה קר שייקח אתכם למסע קטן עם כל לגימה.

ארטיק נספרסו

חומרים ל-8-6 ארטיקים:
‏440 מ”ל תערובת פורטיסיו לונגו (מ-4 קפסולות) מומתקת לפי הטעם
‏1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה להקצפה
‏1 כוס מחית פירות יער

  1. מוזגים שכבה של מחית פירות יער לתבניות ארטיק ומקפיאים.
  2. נועצים מקל ארטיק בשכבה הקפואה, מוזגים מעל שכבת שמנת מתוקה ומקפיאים שוב.
  3. מוזגים שכבה של קפה ומקפיאים פעם שלישית. אפשר לשחק עם סדר השכבות ולגוון בין סוגי הפרי.

 

מתוך גיליון 293, יולי 2015: קיץ בעיר הגדולה להזמנת הגיליון
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *