חיפוש מתקדם

נספרסו עושה לכם סדר – תם, מה הוא אומר?

אספרסו מושלם עם שוט אלכוהול עבור החכם, קוקטייל קפה מושחת ונוטף שוקולד עבור הרשע ומשקה חלבי ומעודן (עם עוגייה לצידו) בשביל התם. ומה עם זה שאינו יודע לשאול? הוא קיבל מאיתנו תשובות לכמה שאלות שמעניינות במיוחד כל חובב קפה

Chai Americano

משקה חלבי מפנק שהוכן על בסיס קפה אמריקנו לצד גנאש מוקצף עם תיבול בהשראת הצ’אי. להשלמת הפינוק — עוגייה קטנה בטעם של פעם. להכנת אמריקנו השתמשנו בקפסולת קזאר מרירה ועוצמתית, השומרת על תכונותיה גם אחרי הוספת חלב ומים חמים.

כך מכינים: מתחילים בגנאש – מביאים לרתיחה מיכל שמנת מתוקה, יוצקים על 60 גרם שוקולד לבן שבור ומערבבים להמסה. מוסיפים כפית קינמון טחון, 1/4 כפית ציפורן טחון, 1/4 כפית ג’ינג’ר טחון ו-1/4 כפית הל. מערבבים ושומרים בקירור. כשרוצים להכין את המשקה מקציפים 1/4 כוס מהגנאש (רצוי ב”ארוצ’ינו” — מקציף החלב של נספרסו). מכינים קפה אמריקנו עם קפסולת קזאר, מוסיפים את הגנאש המוקצף ומגישים לצד עוגיית חמאה.

עוגיות חמאה בטעם של פעם

| 40-30 עוגיות |
150 גרם (1 כוס + כף) קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
קורט מלח
2 כפות מים

מעבדים קמח, חמאה, סוכר, ומלח לפירורים במיקסר עם וו גיטרה. ברגע שגושי החמאה נעלמים מוסיפים מים, מגבירים את המהירות ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים.
מרדדים דק מאוד (3-2 מ”מ) את הבצק על משטח מקומח וחותכים למלבנים בגודל 1×8 ס”מ. מסדרים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 1 ס”מ ואופים ב-180 מעלות 8 דקות להזהבה קלה. מצננים ושומרים עד שבוע בצנצנת סגורה.

naive_650

ממשיכים לעשות לכם סדר:

מתוך גיליון 313, אפריל 2017: גיליון פסח להזמנת הגיליון
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *