חיפוש מתקדם

נקניקיות שמשנות את כללי המשחק

הן אולי נראות כמו נקניקיות רגילות, אבל ביס אחד חושף את ההפתעה: בשר עסיסי ומשובח, מתובל בשפע טעמים מפתים מרחבי הגלובוס: עגבניות מיובשות, פורצ'יני, קארי ירוק, גבינה כחולה ועוד. נקניקיות מסדרת ה-Deli החדשה של מזרע משדרגות את חוויית המנגל

את הסדרה החדשה של נקניקיות בוטיק פיתחו במזרע יחד עם יענקלה שיין, מסעדן ומומחה דגול לבשר. 6 סוגי נקניקיות יש בסדרה והן משלבות בין בשר איכותי לטכניקות הכנה קפדניות וחומרי טעם מצוינים ומפתיעים. התוצאה: נקניקיות שמייצרות חוויה שונה לחלוטין ממה שהכרנו. כשצולים את נקניקיית הגבינה הכחולה למשל החום ממיס את הגבינה לתוך הבשר, המרקם הופך עסיסי במיוחד והטעם העז של הגבינה מדגיש את הטעמים העמוקים-מעושנים של הבשר. בנקניקיית העגל ועשבי התיבול שפע הירוקים – פטרוזיליה, נענע, וכוסברה – הופכים את הבשר לרך כחמאה ומוסיפים לו רעננות, ואילו כל ביס מנקניקיית העגל ופטריות פורצ’יני מזכיר נגיסה בסטייק טוב ברוטב פטריות. למעשה בזכות שפע הטעמים שאצורים בנקניקיות אפשר לשנות לגמרי את כללי המשחק ולשדך לכל אחת תוספות שחורגות הרבה מעבר לסט המוכר של חרדל-לחמנייה-כרוב כבוש. המגוון הרחב של הטעמים מאפשר להעמיד את הנקניקיות במרכז ארוחת גריל עשירה ומהירה במיוחד: 10 דקות צלייה, מינימום התעסקות והבשר כבר מוכן. לכם רק נותר לייצר תוספות מעניינות כיד הדמיון הטובה. הנה כמה רעיונות שיעזרו לכם להתחיל.

נקניקיות פרגית ראס אל חנות

נקניקיות פרגית ראס אל חנות

תערובת התבלינים מהמטבח הצפון אפריקאי שופעת ניחוחות אקזוטיים וכוללת בין היתר קינמון, כורכום, כמון, זרעי כוסברה ופפריקה. את הנקניקיות הארומטיות האלה מומלץ להגיש עם פיתות שרופות, טחינה גולמית, סחוג ירוק, פלחי עגבניות, גבעולי בצל ירוק ופרוסות חציל מטוגנות. כל סועד מרכיב לעצמו את הפיתה שהוא אוהב.

 

נקניקיות פרגית קארי ירוק

נקניקיות פרגית קארי ירוק

השילוב התאילנדי הקלאסי של עוף, קארי ירוק וחלב קוקוס בפורמט של נקניקייה. כדי להפוך את הנקניקיות האקזוטיות האלה לארוחה אסיאתיות צורבים 3-2 יחידות על הגריל או במחבת לוהטת ומגישים עם אורז לבן ורוטב קארי ירוק (מערבבים כפית מחית קארי ירוקה עם 1/4 כוס קרם קוקוס). מפזרים מעל עירית קצוצה או בצל ירוק ושברי אגוזי קשוי קלויים.

 

נקניקיות עגל, פורטובלו ופורצ'יני

נקניקיות עגל, פורטובלו ופורצ’יני

השילוב הקלאסי בין פטריות לבשר משובח בפורמט של נקניקייה. מגישים ליד קרעי תפוחי אדמה “מדורה” (עוטפים תפודים ברדיד אלומיניום וצולים בין הגחלים או מכינים בסיר חרס ייעודי בתנור) ויוצקים על הכל שמנת חמוצה.

 

נקניקיות עגל ועשבי תיבול

נקניקיות עגל ועשבי תיבול

בהשראת מסורת הגריל הארגנטינאי לתוך תערובת בשר העגל נקצצו עשבי תיבול רעננים (כוסברה, נענע, פטרוזיליה וגם שום). הנקניקיות הדשנות האלה אוהבות טעמים מתוקים וכדאי להגיש אותן לצד בטטות ובצל שנצלו על הגריל ולצד רוטב צ’ימיצ’ורי (מכינים לבד או מחפשים על מדפי השימורים בסניפי “טיב טעם”).

 

נקניקיות בשר לבן ועגבניות מיובשות

נקניקיות בשר לבן ועגבניות מיובשות

צלייה על הגריל ממזגת את טעם הבשר והירקות (לצד העגבניות המיובשות יש בתוך הנקניקיות גם פלפלים קלויים, צלפים וזיתים קצוצים דק) ויוצרת ביס שיזכיר לכם ראגו בשר איטלקי משובח. קצת לפני שהנקניקיות עולות על הגריל מתבלים פרוסות חצילים, שומר, קישואים ופלפלים בשמן זית, חומץ בלסמי ושום כתוש וצורבים על הגריל. מגישים את הנקניקיות והירקות הצרובים בתוך לחמנייה או ג’בטה.

 

נקניקיות בשר לבן וגבינה כחולה

נקניקיות בשר לבן וגבינה כחולה

כדי להעצים את ההקרמה וההתכה של הגבינה במהלך הצלייה מומלץ לצלות את הנקניקיות כשהן עטופות ברדיד אלומיניום (שיכלא את החום בצורה מיטבית בלי לשרוף את הגבינה). מייד עם תום הצלייה מחלצים את הנקניקייה מהמעטפת ומניחים בתוך לחמנייה רכה, שתספוג את מיצי הצלייה. תוספת של פרי מתוק, ריבה או צ’אטני יעצימו את החוויה.

הנקניקיות מחכות לכם במקררי השירות העצמי של “טיב טעם” ובמעדניות נבחרות (34 שקל למארז של שבע יחידות)

נקניקיות מזרע

מתוך גיליון 303, מאי 2016: גאווה ישראלית להזמנת הגיליון
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *