חיפוש מתקדם

מה הופך את ההמבורגר החדש של עומר מילר לפריט אספנים?

ויש גם בשורה משמחת על אכילת חינם
מעורר התלבטויות קשות. ההמבורגר המחולק של עומר מילר | צילום: מרב וסרמן
מח עצם או צ’דר נמסה? ההמבורגר המחולק של עומר מילר | צילום: מרב וסרמן

שבעה חודשים אחרי שהנחית פצצה קולינרית והודיע על סגירתה הפתאומית של מסעדת “שולחן” היציבה, ממשיך השף הפעלתן עומר מילר להפתיע ופותח בתל אביב במהלך בליצי כמעט את “סוסו אנד סאנס”, מזללת המבורגרים הנושאת קונספט מבטיח, שיעורר בקרב חובבי הבשר התלבטויות קשות. אם עד עכשיו התרגלנו לבחור את גודל ההמבורגר והתוספות שמגיעות מעליו, בהמבורגריה החדשה של מילר צריך להפעיל שיקול דעת ממוקד ולבחור את התוספות שמגיעות בתוך ההמבורגר, כחלק מהקציצה.

כך פועלת השיטה: אפשר להסתפק בהמבורגר הקלאסי, כזה שתערובת הבשר שממנו עשויה הקציצה מורכב מראש, אבל רצוי ללכת על ההמבורגר 80/20, ש-80 אחוז ממנו הוא קלאסי מבשר בקר ו-20 האחוזים הנותרים נתונים לבחירה וכוללים: בשר טלה, מח עצם, כבד אווז או גבינת צ’דר כתמתמה הנמסה לתוך הבשר. התוספת שבחורים הופכת לחלק מהקציצה שנדחסת לתוך לחמניית חלב רכה שהנדס מילר, יחד עם חסה, עגבנייה, בצל וסוסו – רוטב חמוץ-מתוק עטוף מסתורין שרקח מילר, ושאף אחד מעובדי המקום לא מוכן להסגיר את מרכיביו. את המוצר הכמעט מוגמר אפשר לגבות במבחר תוספות יצירתיות דוגמת גבינה כחולה, סלט ביצים, בייקון טלה או ראגו פטריות, ויש גם צ’יפס וטבעות בצל שאפשר להזמין בצד.

 

הדרך להמבורגר המושלם רצופה בהתלבטויות קשות. סוסו אנד סאנס | צילום: מרב וסרמן
הדרך להמבורגר המושלם רצופה בהתלבטויות קשות. סוסו אנד סאנס | צילום: מרב וסרמן

המקום אמנם בימיו הראשונים והתפריט נתון לשינויים, אבל מי ששם את ידו על הקציצה היוקרתית מספר שמדובר בהמבורגר מדויק ועסיסי לכל קוטרו ונפחו, בעל מרקם בשרי נהדר ולא דחוס מדי, ושלחמניית החלב הנימוחה משמשת מצע נהדר לספיגת נוזליו. מילר הוא המצטרף החדש למגמה ההולכת וצוברת תאוצה, במסגרתה יותר ויותר שפים מהשורה הראשונה פונים לאוכל נגיש תמחורית בדמות ג’אנק פוד או סטריט פוד. נושא הבשורה היה ישראל אהרוני שפתח את הראמן בר בשרונה, אליו הצטרפו יובל בן נריה ודיוויד פרנקל בשוק צפון, רושפלד עם “קפטן קארי” ההודי בשרונה וגם אסף גרניט שמשתף פעולה עם רשת “דומינוס פיצה”. החודש הכריז השף הממושלן מושיק רוט על שיתוף פעולה עם רשת “שמונה” המציעה המבורגרים בשמונה שקלים, ובקרוב פותח חיים כהן  סניף שני ל”פילדלפיה”, מעוז כריכי הבשר האמריקאים המושחתים.

“סוסו אנד סאנס” תפתח באופן רשמי בעוד שבועיים, עד אז המקום נמצא במתכונת הרצה ופתוח בשעות משתנות. ברי המזל שיהיו ספונטניים ויצליחו לתפוס מקום באחד מ-20 מקומות הישיבה, יזכו בימים הקרובים לאכול המבורגרים נטולי תמחור וליהנות מארוחת חינם, שכידוע משביחה משמעותית טעמים.

 סוסו אנד סאנס [ הרצל 6, תל אביב ]

תגובות

תגובות (5)

  • שרה אנגל 5 בדצמבר 2016 4:03 השב

    חבל רק שההמבורגר בתמונה נראה שחור ושרוף, לא טעים ולא בריא שרוף.

    • avi 9 בדצמבר 2016 13:33 השב

      לכב’ שרה אנג’ל.
      את צודקת את ההמבורגר שרפו לו את האימא שלו,

      • דני הרזה 18 בדצמבר 2016 16:47 השב

        גם שלי היה שרוף.
        מישהו שילם 15% טיפ? על העמידה שעה בתור? ואז ישיבה על ספסל בשדרות?

  • תניה 28 בדצמבר 2016 21:14 השב

    המבורגר רע מאוד, הגיע בטעם של פחם.
    עומר מילר תמיד זלזל ותמיד יזלזל בלקוחות שלו.

  • שלי 28 בדצמבר 2016 21:24 השב

    הדבר היחידי שמהקום יודע לעשות ממש טוב הוא לשרוף את ההמבורגר! כל הכבוד!!!

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *