חיפוש מתקדם

סופר סלט – מזווה הסלטים שלנו

הימים החמים הם בדיוק הזמן לסלטים קלים שמכינים (וגם אוכלים) בלי להזיע. כדי להפוך את המשימה לפשוטה אף יותר, כדאי להצטייד במוצרי מזווה משובחים שאפשר לשלוף מהמדף, לצרף לירקות טריים, לגבינות ולנקניקים, ולהרכיב תוך דקות סלט עשיר במרקמים וטעמים. ישרקו ׁ- בית קולינרי למותגי איכות בינלאומיים ׁ- הרכיב עבורכם את מזווה הסלטים הקיצי, ולצדו מתכונים שוברי שגרה ושרב

israco1_650

Cirio שמן זית כתית מעולה מבית בד ותיק ועתיר מוניטין — Pietro Coricelli שיושב בחבל אומבריה. השמן העדין והפירותי מתאים במיוחד להכנת רטבים לסלטים.

Terracrude היזם הצעיר ג’וזפה בזאניזי התאהב בקולינריה של חבל פוליה שבדרום איטליה והקים מפעל לעיבוד ירקות אזוריים ושימורם בשיטות מסורתיות. ארטישוקים צלויים, בצלים צלויים, צלפים במלח ועוד מוצרי מזווה של Terracrude ישדרגו כל סלט — מסלט ירוק ועד סלט פסטה.

Polli שישה דורות חלפו מאז פתח פאוסטו פולי בית מסחר קטן לדגים מומלחים ומיובשים. כיום מדובר במפעל המייצר כ-45 מיליון צנצנות של שימורים וממרחים, ביניהם פטריות, עגבניות, שום ופסטו. המפעל המשפחתי מצליח לשמר את טעמיה המסורתיים של ארץ המגף. הפסטו של Polli הוא תוספת מבורכת למגוון סלטים ומנות אנטיפסטי.

Kolumbija היא חברה לטבית המתמחה בשימורי דגים טריים ומקומיים, ובראשם — השפרוטים, דגיגונים בעישון חם, משומרים בשמן, שנחשבים למעדן הלאומי של לטביה. שפרוטים (קרובי משפחה של הסרדינים) נידוגים בים הבלטי הצונן ומגיעים ישירות למפעל הייצור. הם נפלאים לנשנוש ליד משקה חריף, בכריך וגם בתוך סלט — בייחוד סלט פסטה, סלט ביצים או סלט תפוחי אדמה.

Due Vittorie דויד מלטי מייצר חומץ בלסמי לפי חוקיו המחמירים של האזור. הענבים מגיעים מהכרמים בבעלות המשפחה ותהליך הייצור משלב בין מסורת לטכנולוגיה מודרנית. טעמו של הבלסמי מרוכז עם רמז למתקתקות — כל רוטב לסלט ירוויח מנוכחותו, ואפשר לטפטף כמה טיפות ממנו על ירקות או גבינות.

Garofalo ההיסטוריה של פסטה גרופאלו מתחילה במאה ה-18, כאשר מיקלה גרופאלו החל לייצר פסטה בעירו גרניאנו. כיום מדובר באחד מיצרני הפסטה הידועים באיטליה. האג’נדה של גרופאלו היא שימור מסורות פסטה עתיקות מאזורים שונים באיטליה. להכנת סלטים, לכו על פסטה קצרה וחלולה.

Tumi יצרן איכות של מוצרי מזווה מתוצרת פרואנית טרייה, ביניהם לבבות דקל שלמים ואספרגוסים ירוקים ולבנים. Tumi היא דמות מהמיתולוגיה הפרואנית שחציה העליון גוף של אדם, והתחתון הוא גרזן או סכין. במרוצת השנים הפך Tumi לסמל הלאומי של פרו ולדמות המייצגת מזל טוב.

Kipseli שלא כמו רוב הדבש המשווק בארץ, המופק מפרחי בר בלבד, הדבש של קיפסלי, יצרן דבש איכותי מיוון, מופק משילוב של פרחי בר ופריחה של עצי אורן. התוצאה היא דבש סמיך עם טעמים עמוקים שמעשיר כל רוטב שתכינו ומשדרג אותו.

את כל חומרי הגלם ניתן להשיג בסניפי טיב טעם ובמעדניות מובחרות ברחבי הארץ.
מוצרי מזווה משובחים נוספים באתר ישרקו. 

משלבים את חומרי הגלם האיטלקיים עם ירקות טריים לקבלת סלטים מושקעים:

אולי יעניין אתכם גם:
בואו להתרשם מהגיליון החדש!
ארוחת החודש הקיצית שלנו
ככה אוכלים דגים בקיץ!

 

מתוך גליון 315, יוני 2017: גיליון הסלט להזמנת הגיליון
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *