חיפוש מתקדם

סנדוויץ’ למטרה טובה – פופ אפ בשרונה מרקט למען בית השאנטי

הזדמנות נהדרת לאוכל טוב ולמטרה טובה: פופ אפ הסנדוויצ'ים הראשון מסוגו בארץ פועל בימים אלו בשרונה מרקט. אם מתחשק לכם ששף מאיר אדוני יכין לכם סנדוויץ' ועל הדרך לתרום לבית השאנטי, זה בול בשבילכם. עשינו לכם חשק לסנדוויץ'? יש גם טיפים ומתכונים להכנת הסנדוויץ' האולטימטיבי, גם אם אתם לא שפים.

בכל פעם שמצליחים לשלב בין אוכל למטרה טובה, אנחנו לא יכולים להתעלם. שרונה מרקט, בשיתוף פעולה עם כמה מהשפים הגדולים בארץ משיקים בימים אלו פופ-אפ סנדוויצ’ים ראשון מסוגו בארץ. בפופ-אפ יימכרו 9 סוגי סנדוויצ’ים שנרקחו על-ידי מיטב השפים בארץ, שהכינו את הפרשנות האישית שלהם לסנדוויץ’ האולטימטיבי. הכריכים נמכרים במחיר אחיד של 29 ש”ח וכל ההכנסות יתרמו לעמותת “בית השנטי” לבני נוער בסיכון.
אז אם תמיד חלמתם ששף אסף גרניט או שף מאיר אדוני יכינו לכם סנדוויץ’ מושקע, עד יום שבת אתם מוזמנים להגשים את החלום שלכם, ולעשות מעשה טוב על הדרך.

sarona_6501
השפים מתאגדים למען מטרה טובה | צילום: אביב חופי

רשימת השפים המלאה: שף אסף גרניט, שף שגב משה, שף מאיר אדוני, שף דיוויד פרנקל, שף מוטי טיטמן, שף יוסי שטרית, שף שאול בן אדרת, שף-קונדיטור מיקי שמו ושף ירון קסטנבוים.

הפופ-אפ ממוקם בכניסה המערבית של המרקט (בסמוך לדוכן המיצים “Drink it”).
פועל בימים אלו עד יום שבת 1/7 בין השעות 11:30-20:00 וביום שישי בין השעות 9:00-15:00.

sarona_6502
בחרתם כבר את הסנדוויץ’ שלכם? | צילום: אביב חופי

10 עוגות יום הולדת לחגיגות קיץ
מדריך המסעדות היוקרתי שחזר לישראל
מיציתם את הפילה והאנטרקוט?

עשינו לכם חשק לסנדוויץ’ טוב אבל אתם לא מצליחים להגיע לפופ-אפ?

הנה 10 טיפים לסנדוויץ’ המושלם:

  1. הכל מתחיל בלחם לא משנה אם הבאתם קמבבר מפריז או נקניק פרושטו חד פעמי – אם הלחם לא טרי, גורלו של הסנדוויץ’ כבר נחרץ. נסו להתמקד בלחמים נקיים, עם מינימום תוספות וטעמים שיפריעו להרמוניה.
  2. שידוך מוצלח כשאתם מתכננים את הסנדוויץ’ שלכם, קחו בחשבון שאם המלית שלכם לחה ועסיסית – על הלחם להיות דחוס ויציב יותר. אם מתחשק לכם לחמים עם קרום עבה, לחמניות או באגטים, דאגו למליות עשירות בתוכן.
  3. שומרים על הסנדוויץ’ א’ הלחות היא האויב הגדול של הסנדוויץ’. המנעו מהנחת חומרי גלם רטובים ישירות על הלחם (כמו עגבניה למשל). כדאי ליצור שכבת חציצה בדמות איזשהו ממרח שומני: מיונז, חרדל או פסטו, שיעשירו את הסנדוויץ’ בטעם וישמרו על המרקם.
  4. שומרים על הסנדוויץ’ ב’ אל תתעצלו להעביר את הלחם קליה קלה במצנן, על מחבת פסים או בגריל. זו תיצור מעטה פריך שישמור על המרקם ויעשיר את הטעם.
  5. כיסוי מושלם שימו לב שהממרח צריך לכסות את כל שטח הפנים של הכריך, כדי להבטיח עסיסיות, אולם אין צורך בשכבה עבה מידי. לא חייבים למרוח את אותו הממרח משני הצדדים, הרבה יותר נחמד ליצור גיוון.
  6. הפתעות בכל ביס אגוזים, כמה טיפות של חוצץ בלסמי או מגע מתוק של פרי, ההפתעות הקטנות שתחביאו בתוך הסנדוויץ’ יהפכו את אכילתו לחוויה.
  7. שומרים על רעננות מפיחים חיים בסנדוויץ’ עם עלי חסה פריכים, עשבי תיבול רעננים או ממרחים ירוקים, כמו למשל פסטו או צ’ימיצו’רי.
  8. שומרים על הטריות אין מתחרה לכריך שהוכן זה עתה מלחם טרי וטוב ומירקות רעננים, אבל לפעמים, מכורח הנסיבות, הכריכים עלולים להמתין זמן מה טרם האכילה. השתדלו שזמן ההמתנה לא יעבור את ה-4 שעות ותכננו את הרכב הכריך בהתאם.
  9. עוטפים באהבה הכריך מורכב מחומרי גלם חיים ונושמים: שקית ניילון או ניילון נצמד מקצרים את חיי הסנדוויץ’ ופוגמים בטעמו. לכן, מומלץ לעטוף בנייר פרגמנט או בנייר סנדוויצ’ים ובמקרה הצורך בתוך שקית ניייר.
  10. והכי חשוב סנדוויץ’ טוב הוא יותר מסך חלקיו. אם הקפדתם על הכללים והכנתם את הכריך בתשומת לב, יצירתיות ואהבה, תקבלו סנדוויץ’ בלתי נשכח.

ויש לנו כמה רעיונות עבורכם:

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *