חיפוש מתקדם

ריבת שושנים או חלבה טורקית? הכירו את סנדוויצ’יית הפריסטייל החדשה

הגבינות מאירופה, המתוקים מטורקיה, את ריבת השושנים מכינה סבתא והאחים יום טוב משוק לוינסקי אמונים על השילובים המוזרים (וכן, זה מאתגר וטעים)
הלחם מרוקאי, הגבינה מצרפת וריבת השושנים מבית סבתא. מעדניית יום טוב
הלחם מרוקאי, הגבינה מצרפת וריבת השושנים מבית סבתא. מעדניית יום טוב

אם לשפוט על פי הסטנדרטים של איתן ויומי מ”מעדניית יום טוב”, אחד המרכיבים הכי חשובים בכריך טוב הוא גורם ההפתעה. לכן בסנדוויצ’ייה החדשה שפתחו האחים יש רק מנה אחת – סנדוויץ’ פריסטייל, ומזמיניו בוחרים רק את המרכיב העיקרי בו: בשר, דגים או גבינות. על כל שאר הממרחים, התוספות, הירקות והכבושים שממלאים את הלחם, אחראיות הידיים המיומנות של האחים, שמקפידים על כלל אחד ברור: אף סנדוויץ’ לא דומה לזה שנמכר לפניו או לאחד שיימכר אחריו.

> ואם מתחשק לכם לנגוס במשהו ממש עכשיו, הנה מתכון לסנדוויץ’ טוניסאי מנצח

לא דומה לזה שנמכר לפניו ולאחד שיימכר אחריו. סנדוויץ' דגים וחשקים
לא דומה לזה שנמכר לפניו ולאחד שיימכר אחריו. סנדוויץ’ דגים וחשקים

הכלל השני נוגע למרכיבים. הם חייבים להיות איכותיים, טריים ולהקפיץ את בלוטות הטעם בכל ביס, ואת אלו מביאים השניים ממעדניית “יום טוב” הוותיקה שהקים סבא לוי לפני 70 שנה באיסטנבול. בגלגולה הישראלי בשוק לוינסקי, לשם הועתקה בשנת 69, מפגישה המעדנייה בין אוכל בלקני לדליקטסים חובקי עולם. כך גם החל החיבור לכריכים, כאשר מפעם לפעם נהגו הפוקדים את המעדנייה לבקש מאיתן ויומי להרכיב סנדוויץ’ מהתוצרת המגרה. האחים, דור שלישי לדליקטסים, עשו כמה קסמים ובעיקר אלתרו, והתוצאה הפכה די מהר לסיפור הצלחה. כשלקוחות רבים הגיעו רק בשביל לנגוס בסנדוויץ’ מבוסס ההפתעה, החליטו היום טובים לתת מקום של כבוד לכוכב המחתרתי ולפתוח סנדוויצ’יה.

גם הם יהיו שם. הר הזיתים במעדנייה
גם הם יהיו שם. הר הזיתים במעדנייה

“סנדוויצ’יית יום טוב” שתפתח עוד שבועיים, נמצאת במרחק חצי דקת הליכה מהמעדנייה וסמוך לחומוסיית “גרגר הזהב”. למרות שהמקום יהיה גדול ומרווח ויכיל כ-20 מקומות ישיבה, הקונספט הקליל והאישי ישמר. החידוש מגיע מאגף הפחמימות, לו יתווספו לחם שיפון, לחם “רגיל” או מקמח מלא, פרנה מרוקאית, והשוס – בורקס וקרואסון ממאפיית “המוציא לחם”, שיהפכו לסנדוויץ’ מן המניין עם מילויים דוגמת ריבת שושנים וגבינת סנט מור רכה, ממרח ארטישוקים, סלמון כבוש וכל מה שיתחשק ליומי או איתן ברגע ההזמנה.

תורת הפריסטייל על רגל אחת. סנדוויץ' בשר והפתעות
תורת הפריסטייל על רגל אחת. סנדוויץ’ בשר והפתעות

היות שמדובר בזרוע נוספת של המעדנייה העשירה, ההיצע הסנדוויצ’אי גדול וכולל בין היתר גבינות מהארץ ומחו”ל דוגמת טולום מטורקיה, פטה מיוון, גרוייר משוויץ, “דליס דה בורגון” מצרפת, כמהין, ביצי דגים, סלמון, טונה מעושנת, הרינג, מטיאס, מקרוסקה ומקרל, וגם קורנביף,רוסטביף, אווז, פסטרמות וגם פסטרומה מיוחדת שמיובאת מטורקיה. האחרונה תעבור אזרוח מחדש ותיכנס לסנדוויץ’ איטלקי ביחד עם ארטישוק כבוש, זיתים וצלפים.

חידוש נוסף בסנדוויצ’יה הן פלטות יחידות או זוגיות עם בשר, דגים, גבינות או אנטיפסטי טבעוני (החל מ-40 שקלים), שיאפשרו גם לנמנעים מגלוטן ליהנות מהמיקסים של איתן ויומי. את כל אלו יגבו יינות ובירות מהחבית (החל מ-20 שקלים לכוס) וצ’ייסרים משמחי אווירה. בשונה מהמעדנייה שפתוחה עד 19:00, הסנדוויצ’יה תמשיך לשמח פיות גם בשעות הערב עם מוזיקה, אווירה שכונתית (גם פיג’מה היא קוד לבוש לגיטימי כאן) וקוקטיילים שירכיבו האחים, כהרגלם, לפי יד חופשית ושובבה.

סנדוויצ’יית יום טוב [לוינסקי 30, תל אביב]

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *