חיפוש מתקדם

עוגות הגבינה הכי טובות בעיר

אין דבר כזה שבועות בלי עוגת גבינה אחת לפחות. עשינו עבורכם את העבודה השחורה וטעמנו עשרות עוגות גבינה שונות והתוצאה לפניכם: הנה עוגות הגבינה הטובות ביותר בעיר שהיינו רוצים לארח על שולחן השבועות שלנו.

אנחנו יכולים לדבר במשך שעות על קישים משוכללים, סלטים מרובי רכיבים עם גבינות נדירות, פסטות בהכנה ביתית ושלל מאכלי גבינות, אבל בואו נודה בזה – לשבועות יש רק מלכה אחת: עוגת הגבינה.
בשבועות האחרונים צעדו למערכת “על השולחן” עשרות טוענות לכתר – גבוהות יותר ופחות, צחורות או קצת שזופות, מגונדות או שובות לב בפשטותן – וניסו להרשים את חבר השופטות הקשוח המורכב מבנות המערכת. מחלקן נפרדנו אחרי ביס אחד, על חלקן המשכנו לחלום בהקיץ הרבה אחרי שהן התחסלו.
יצאנו עם שלוש מנצחות, כמה סגניות וצמיג מיותר על המותניים שנסחוב עד סוף אוגוסט:

בנינו עבורכם ארוחת שבועות מושלמת
מתחם מתכוני החג שלנו מתעדכן מדי יום!

המנצחות

לקו הגמר שלנו הגיעה לא אחת, כי אם שלוש יפיפיות קלאסיות: שלוש עוגות גבינה אפויות, נקיות מקישוטים, חפות מטוויסטים עדכניים ובלי תוספות טעם מיותרות – אבל טעימות ברמה של אוכלים-אותן-בכף-ולא-בכפית.
העוגה של מאפיית הבוטיק של יקב תשבי נאפתה בתנור אבן (!) על פי מתכון מסורתי של האופה הראשי יובל אלחדף. מדובר בעוגת גבינה “של פעם”, גבוהה, יפה ואלגנטית במיוחד שכבשה את כולנו ברגע עם בסיס נפלא, מלית רכה וקרמית, מתיקות מאוזנת ולוק הורס.
בואו נגיד את זה ככה: כשמנהלת המגזין (שהיא גם אחת האופות המוכשרות שאנחנו מכירים) מנסה להפעיל את כל הקשרים שלה כדי להגיע למתכון של העוגה הזו – זה אומר הכל.
מחיר: 69 ש”ח

cake_650_7
כבשה את כולנו. עוגת הגבינה של תשבי | צילום: אנטולי קרמינצקי

“כזאת אני רוצה לחג!” צהלה דקלה, מנהלת המשרד, כשטעמנו את עוגת הגבינה של דלאל. מדובר בגרסה מוצלחת במיוחד של ניו יורק צ’יז קייק, אבל כזו בעלת מרקם חלק ואוורירי יותר, שמרגיש כמעט כמו מוס גבינה – למרות שמדובר בעוגה אפויה. בדלאל גם השכילו להשתמש בסוכר במתינות, כך שהחמצמצות הכיפית של גבינת השמנת לא הולכת לאיבוד.
מחיר: לעוגה קטנה – 90 ש”ח, לעוגה גדולה – 145 ש”ח

cake_3_650
כזו אנחנו רוצות לחג! | צילום: מאיר כהן

על המלכה האם, הלא היא עוגת גבינה “קופי בר” של הבייקרי (שאפשר להזמין במסעדות R2M כל השנה) נאמר כבר הכל. היא תופסת את מקום חביבת הקהל בכל שנה מחדש, והאמת, די בצדק. עוגת גבינה קלאסית, משובחת ופשוט טעימה, שלא הצלחנו להפסיק ליישר בעמידה במטבחון עם כפית ביד ומבט מלא אשמה.
מחיר: 92 ש”ח

גם הקונדיטורית ליאור משיח נשבתה בקסמיה של עוגת “קופי בר” 

cake_650_8
המלכה האם. עוגת גבינה “קופי בר” | צילום מתוך עמוד הפייסבוק של הבייקרי

אופים עוגות גבינה בבית? אלו הטעויות הנפוצות שאתם עושים

אהבנו גם

אנחנו אוהבות את בר לחם בעיקר בגלל המאפים המלוחים כמו הקלצונה והפוקצ’ות, שכל אחד מהם ראוי לעלות על שולחן השבועות שלכם, אבל הופתענו לגלות פנינה טעימה שמסתתרת דווקא במחלקת המתוקים: פס של עוגת גבינה אפויה ולימונית, רכה ונעימה. גם אם אתם לא מחובבי הלימון לא כדאי לפסול את העוגה הזאת: טעמי הלימון עדינים מאוד, מוסיפים רעננות כיפית והצליחו לקבל את אישורן הנלהב גם של מתנגדות הלימון הגדולות ביותר במשרד.
מחיר: 60 ש”ח
בדומה לבר לחם, גם ארקפה הוסיפו טעמי לימון לעוגת הגבינה שלהם, אבל החכימו לשדך לו פרטנר מתקתק – שוקולד לבן. גם אם אתם לא מחובבי השוקולד הלבן, סביר להניח שתגלו שהזוגיות הזאת עושה לו רק טוב: הלימון מצליח להוריד את מפלס המתיקות לדרגה שאנחנו אוהבות והאפייה מקנה לו מרקם קרמי ונעים. החוליה החלשה בעוגה הייתה הבסיס הפריך, שהיה זקוק לזמן אפיה נוסף, אבל לא הצליח להרוס לנו את החוויה.
מחיר: 24 ש”ח לפרוסה ו-129 ש”ח לעוגה משפחתית.

cake_1_650
גבינה, לימון ושוקולד לבן, מסתדרים טוב יחד | צילום: אנטולי מיכאלו

קינוחי החג למי שלא אוהב לחלוק

שמנת חמוצה היא בת לוויה די קלאסית ומתבקשת בעוגות גבינה אפויות, אבל בביסקוטי הפתיעו אותנו ולקחו את זה צעד נוסף קדימה, עם צ’יזקייק בשילוב ענני יוגורט חמצמץ ומרענן בטירוף. העוגה עצמה היא ניו-יורק צ’יזקייק במלוא מובן המילה: דחוסה, קרמית ולא מתוקה מידי.
מחיר: 58 ₪ לפס, 112 ₪ לעוגה בקוטר 20, 168 ₪ לעוגה בקוטר 26.

cake_2_650
ענני יוגורט מרעננים | צילום: בועז לביא

גם במאפיית לחמים ידעו לפתות אותנו עם משחק מקדים של מאפים מלוחים: פוגאס זיתים מתפצח שגרם להיסטריה קלה במשרדי המערכת ובריוש ענני עמוס חמאה ושמיר, אבל לא לשם כך התכנסנו: טארט הגבינה של אורי שפט וצוות המאפייה הוא לא פחות ממושלם: בצק פריך בעובי הנכון, מלית אפויה של גבינה קטיפתית ועדינה-עדינה-עדינה, ציפוי שמנת חמוצה ופירות טריים שנבחרו בקפידה. אושר.
מחיר: 59 ש”ח לפס

לכל המתכונים של אורי שפט אצלנו באתר

cake_650_9
טארט הגבינה המושלם של לחמים. אושר.

גם בדלאל הלכו השנה על טארט גבינה, וליתר דיוק טארט גבינת שמנת ודובדבני אמרנה. בתוך תחתית של בצק פריך-פריך מעורסלת מלית גבינה עם מרקם קרמי של קרם פטיסייר משובח וטעם גבינתי רענן. ביניהם התחבאו דובדבני אמרנה ופירות יער, מה שגרם לנו לעמוד סביב הטארט עם כפיות ולנבור בתוך הקרם ללא בושה, כמו ילדים במשחק “חפש את המטמון”. הוסיפו לזה מראה מרשים ותקבלו טארט שיכול לתפוס את מקומה של עוגת הגבינה בלי להתאמץ.
מחיר: 110 ש”ח

לכל המתכונים של דלאל אצלנו באתר

cake_4_650
דובדבני האמרנה מתחבאים בפנים, ממש כמו ב”חפש את המטמון” | צילום: מאיר כהן

אז אחרי כל הבלאגן של עוגות הגבינה האפויות, הקרמים, הטארטים והציפויים, בסופו של דבר, ליד הקפה של בוקר חג אנחנו דורשות עוגת שמרים. וכמה שתהיה יותר אוורירית, רכה וחמאתית – כך טוב יותר. בקטגוריית השמרים דלאל עושים זאת שוב, עם עוגת שמרים רכה להפליא, עמוסת ריקוטה וכמות נדיבה של חמוציות.
מחיר: 44 ש”ח

cake_5_650
כל ביס מרגיש כמו ענן | צילום: מאיר כהן

גם הבריוש של רולדין שהגיעה אלינו חמים ישר מהתנור ופיזר ריח מטריף בכל החדרים התחסל בכמה רגעים. הבצק החמאתי השתלב בצורה נהדרת עם מלית הריקוטה, האיזון בין שניהם הייתה טובה, עוגה שנשמח לנשנש (או לאכול בשלמותה) בבוקר החג, או בכל בוקר אחר.
מחיר: 42 ש”ח

מתחשק לכם להכין בעצמכם? כל מתכוני עוגות השמרים שלנו כאן

cake_650_11
נשנוש מעולה לא רק בשבועות. בריוש גבינה של רולדין | צילום: רונן מנגן

אולי יעניין אתכם גם:

 

תגובות

תגובות (1)

  • רינה 28 במאי 2017 9:04 השב

    באיזור ירושלים
    קפה קדוש – עוגת גבינה שמרים משובחת
    קפה התאומות – בית נקופה – עוגת גבינה אפויה מעולה
    שניהם כשרים למהדרין

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *