חיפוש מתקדם

הבייקרי לאונג’ החדש של מלכת העוגות המוגזמות

אם אין לכם בעיה עם המון שוקולד, קרמים עשירים, קצפות גבוהות ועוד קצת שוקולד לקישוט - יש סיכוי טוב שתרצו לבקר בבייק ביקרי לאונג' שנפתח היום בתל אביב. אם אתם צמחו-טבעוניים, אתם עומדים לשמוח הרבה יותר

עבור הדס רפאלי אין שום דבר מוגזם בארבע שכבות שוקולדיות, שביניהן מתחבא מרנג בטעמים שונים ובתחתית שכבת טורט ספוגת סירופ מתקתק. רוב הסיכויים שהיא גם תקשט את התוצאה המוגזמת בגילופי חלבה מתקתקה. עולמה המתוק של רפאלי מורכב בעיקר מפנטזיות והתנסויות שלא בוחלות בשילובים נוסח שוקולד, בירה ודפי אורז, לדוגמה, אבל לכך נגיע בהמשך. כקונדיטורית שחלמה ליישם את התאווה למתוק-מוגזם-יצירתי במסגרת חייה כטבעונית, היא לא נשברה גם כשהייתה צריכה להיפרד מחמאה וביצים – יקירי כל עוגה. במקומם פיתחה לבדה מיני חמאות, קרמים וקצפות פומפוזיות טבעוניות למהדרין, בלי שטיפת מרגרינה או שורטנינג יתערבו בעניין. משם, עם ניצני קליינטורה, האבולוציה הייתה מהירה: עסק נייד על אופניים בשדרות רוטשילד, קונדיטוריה מתוקה שנפתחה השנה ברחוב זבולון בתל אביב, והיום יפתח בהשקה חגיגית ומלאת קרם הבייק בייקרי לאונג’ הטבעוני הראשון באזור.

בתי אוכל סודיים בצפון
האטרקציות הטעימות בפרדס חנה – כרכור
מה זה פופ אפ חלות ואיזה טעם יש ללחם שבת קוריאני?

עוגת קינמון עם קרם בננה בציפוי שוקןלד ואגוזי מלך | צילום: שי דשבסקי
רגיל זה משעמם. עוגת קינמון עם קרם בננה בציפוי שוקןלד ואגוזי מלך | צילום: שי דשבסקי

למיזם המתוק אחראיות רפאלי ושותפתה כנרת סוויסה, ששכרו את המבנה הנטוש הצמוד לקונדיטוריה, שיפצו אותו מכף רגל ועד ראש והפכו לחלל ססגוני ונעים לישיבה. אם טבעונות מייצרת מחשבות אוטומטיות על מחסור, דוחן וכוסמין, הסירו דאגה מלבכם. התפריט עומד להיות שוקולדי במיוחד, פירותי ופחמימתי, וכן, גם עתיר שמרים. למעשה, חוץ מקיש שמתחלף על בסיס יומי, כל אחת מהמנות היא גרסה מושחתת לקינוחים מוכרים דוגמת טורטים, מאפינס, עוגות בחושות או יצירות קרמיות גבוהות קומה. “אני אוהבת לקחת שילובים מוכרים, לשבור אותם ולחבר בין חומרים בלתי הגיוניים לכאורה, גם אם מדובר באלכוהול ובצק”, מספרת רפאלי, “כבר מגיל צעיר כשהתחלתי להתנסות באפייה מסורתית, אהבתי לנסות ולהעז, כך שלצד שילובים קלאסיים שתמיד מצליחים, המצאתי עוגות משוגעות שהולכות איתי כבר שנים ומככבות גם כאן בתפריט”. כזה הוא פאי השוקולד, אחת מממנות הדגל של המקום, הממולא בקרמל שוקולד לבן ושבבים של פולי קקאו, ומונח על בסיס קראנצ’י עוגייתי. קינוחים נוספים שהתאזרחו בהצלחה גם בקרב מי שאינו טבעוני הם פאי חורפי של בננה ופקאן על בסיס חמאת שקדים וקראמבל פקאנים, ופאי פרג ואגסים ביין אדום, שמשמש נחמה מתוקה-אכוהולית ביום חורף קר.

אוהבת לפצח שילובים מאתגרים. עוגת תפוזים ופרג | צילום: שי דשבסקי
אוהבת לפצח שילובים מאתגרים. עוגת תפוזים ופרג | צילום: שי דשבסקי

טארט פרנג’יפאן שוקולד ואפרסמונים טבעוני – למתכון המלא
קאפקייקס דלעת טבעוני עם קרם שנטי קיווי – למתכון המלא
סיגריות שוקולד טבעוניות – למתכון המלא

בהתאם לאג’נדת השילובים הנועזים, תפריט הבייק בייקרי לאונג’ יכלול מנות רגועות לצד כאלו שרפאלי מכנה “משוגעות וחצי סודיות”. אחת מהן היא זאת המבוססת על קונוס העשוי מדף אורז משוח בחמאת שקדים שמכינים במקום, שנאפה עד פריכות ועובר לקירור. את הדף הפריך ממלאת רפאלי בקרם שוקולד ומנגו טרי, ואת התואר “משוגעת” משלים הרוטב המבוסס על בירה ושוקולד. את הרגועות יותר ייצגו מאפינס שוקולד צ’יפס או וניל תפוח וקינמון,  בראוניז קלאסי לצד אחד מושחת, המגובה בקראמבל עוגיות ושוקולד צ’יפס לבן, וגם קאפקייקס בטעמים מתחלפים (“גם מוכרים וגם המצאות פרי מוחי הקודח”). אגף מתוקים נוסף יוקדש לעוגות שמרים שמנמנות ותפוחות, עוגות שיש על בסיס יוגורט שקדים, פאי מתחלף (“השוקולד מנצח, אבל יהיו שילובים נוספים שוברי שגרה”) וטורטים שיעשו מחווה לניינטיז.

בראוניז רד ולווט ושוקולד | צילום: שי דשבסקי
אין דבר כזה יותר מדי קרם. בראוניז רד ולווט ושוקולד | צילום: שי דשבסקי

רפאלי מודעת לתדמית הבעייתית של קינוחים טבעוניים נטולי חמאה, ומבטיחה שכל חובב מתוקים ימצא כאן את אושרו. “אף אחד מהמתוקים לא הולך להשאיר תחושה של התפשרות בפה. כשפתחנו את המקום חשוב היה לי לתת מענה לכל מי שאוהב מתוק, ולא רק לקהל הטבעוני”, היא מדגישה, “היחידים שלא ימצאו כאן את מקומם הם שומרי הדיאטה, אבל גם להם מותר לחרוג לפעמים”. לתפריט המושחתים יצטרפו מנות מתחלפות נטולות גלוטן וסוכר, דוגמת עוגה בחושה על בסיס מייפל, ארל גריי ותפוזים וגם קולקציית עוגיות נטולות גלוטן. בהמשך מתכננות השותפות להכניס גם אלכוהול ולקיים ערבי קונספט משתנים. המקום יפתח לקהל היום, ה-24.11 בשעה 17:00, ורפאלי וסוויסה מבטיחות הרבה הפתעות טעימות, מוזיקה שמחה ואווירה צבעונית ומתוקה.
בייק בייקרי לאונג’ [ זבולון 17, תל אביב ]

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *