חיפוש מתקדם

על השולחן ברשת: עונת המלון

כפרי קיץ שלא נפקד מאף פלטת פירות, מפתיע שלא חשבנו לשלב את המלון גם בארוחה עצמה: משלבים אותו בסלטים רעננים, מנות ראשונות יצירתיות ואפילו מוצאים שימוש לגרעינים!

בשיא העונה מוציאים את המלון אל מחוץ לגבולות פלטת הפירות הקבועה ולתוך הארוחה עצמה: בסלטים עשירים, מנות ראשונות מרשימות ואפילו מנצלים את גרעיני המלון להכנת משקה!

pic_newsletter_650_melonגרסת המלון לסלט מלפפונים אסייתי

מלון – לא רק בפלטת הפירות

חוכמת המטבח – נסיך פירות הקיץ

פרי או ירק? מבחינה בוטאנית המלון הוא בן למשפחת הדלועים, שממנה יצאו גם המלפפון, הדלעת, הקישוא והאבטיח; אבל אנחנו מתייחסים אליו כאל פרי.
היסטוריה בימי רומי העתיקה התייחסו אל נסיך פירות הקיץ כאל ירק, תיבלו והגישו במרק ובתוך תבשילים. רק בתקופת הרנסאנס הוא זכה להיות מוכר בגרסה המתוקה שלו.
במטבח גם אם בא לכם לאכול אותו מתובל, אל תנסו לבשל אותו כי הוא עלול להימס. צלייה או הקפצה יכולים לעבוד רק בזנים מסוימים כמו הכתומים המוצקים.
בריאות המלון מכיל כ-92% נוזלים וכ-8% סוכר. הוא מרווה, מצנן ומסייע לפינוי המעי. יש בו חומצה פולית, אשלגן, מגנזיום, ויטמין B ויותר ויטמין C מאשר בתפוז. את הבטא קרוטן תמצאו בעיקר במלון הכתום.

חכו, יש עוד!

אולי יעניין אתכם גם:
משתתפים בסקר השניצלים ויכולים לזכות בפרסים!
← אוכל מוכן זו לא מילה גסה!
10 רעיונות לארוחות בוקר בריאות

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים