חיפוש מתקדם

עם הספר בא התיאבון

בריא, מושחת, ספוג בגעגוע וכזה שימלא את הבית בניחוח מאפים - 4 ספרים חדשים ונפלאים שכדאי לרכוש לקראת החג ועוד ספר אחד בהתהוות שכדאי לתמוך בו

אל תגעו לי בטעםzohar

המעבר לאכילה בריאה יכול להיות מלחיץ עבור פודיז, שפוחדים שייגעו להם בטעם. בדיוק להם נועד ‘לאכול טוב’ ספרה החדש של זהר לוסטיגר-בשן, שפית טבעית ומומחית לרפואה סינית. יש בו יותר מ-140 מתכונים מלוחים ומתוקים (כולם טבעוניים) — צבעוניים, מלאי חדוות בישול ולא מוותרים על גרם של טעם לטובת הבריאות. קחו למשל סלט קינואה, גרגרי חומוס וקייל אפוי בשבבי קוקוס, שהוא פשוט פצצה של טעמים ומרקמים; או תבשיל אורז וירקות צלויים ברוטב מיסו-טחינה קרמי ומתקתק. יש הרבה מנות ממטבחים אסיאתיים ואמריקניים, המון רוטב (פרק שלם מוקדש לרטבים) ושורת גודיז שמתגנבים ומשדרגים סלטים ותבשילים (פקאנים במייפל, קוביות טופו ברוטב חמאת בוטנים, ג’ינג’ר טרי או כבוש ועוד).

[148 שקל בחנויות הספרים; 120 שקל כולל משלוח למזמינים באתר: zoharlustiger.co.il]

 

אפייה חוצת עדות%d7%9b%d7%a8%d7%99%d7%9b%d7%94

ספרו החדש של אורי שפט, שיוצא בהוצאת “ארטיזן” היוקרתית לטובת קהל המעריצים הענק של שפט ו-breads (המאפייה של שפט בני יורק שמונה כבר 3 סניפים), כתוב אמנם באנגלית אבל הוא לגמרי פינוק. הספר עתיד לצאת לאור רק בסוף החודש, אבל כרגע הוא נמכר במחיר מוזל: 149 במקום 249 שקל באתר של מאפיית לחמים. בספר 100 מתכוני אפייה — מתוקים ומלוחים — והוא כל ישראלי וחוצה עדות. יש בו ספינג’ מרוקאי, בבקה אשכנזית וג’חנון תימני, אבל גם פאן דה מי או פוקאצ’ה עם טוויסט מקומי.

 

 

דייט חורפי מושלם

קצת קשה לדמיין את זה כרגע, אבל החורף מגיע, כמו בכל שנה, ואז יהיה נעים במיוחד להתכרבל עם אוכל חורפי כהלכתו. חבר הטעמים, ספר האוכל הרוסי החדש בהוצאת “לאנץ’ בוקס”, הוא הפרטנר המושלם לחוויה חורפית. כמצופה מספר רוסי יש בו הרבה מרקים, החל בבורשט הקלאסי ועד מרק דגים מעודן במיוחד a-h_cover(השף יאן גיצלטר, האחראי לצד הקולינרי, השביח רבים מהמתכונים המסורתיים), וכמובן שפע של זקוסקי (מחלקת המאזטים הרוסית שמצוותת לשתייה) ולצידם מאפים וכיסנים, כבושים, תבשילי בשר והמון געגועים של מהגרים שמתחברים לעצמם דרך האוכל. “אמנם אין לי שורשים רוסיים, אבל הסיפור על סבתא חוצה יבשות,” כתב אחד התומכים בקמפיין מימון ההמונים לספר וצדק מאוד. הטקסטים היפים של רינת גולדברג וואדים בלומין מספרים איך האוכל הוא אמצעי של מפגש והתחקיר האיכותי של זהרה רון מביא עובדות מרתקות על המטבח הרוסי המושמץ ועל מקורותיו הזוהרים.

[128 שקל בחנויות הספרים ובאתר ההוצאה www.lunch-box.co.il]

 

אפייה עלית

זהו שמו של הספר החדש של הקונדיטור והאופה המחונן ערן שוורצברד וזה גם הרעיון שהנחה את המחבר: “בשנים האחרונות אני מרגיש שיש יותר ויותר דרישה מצד פודיז ואנשי מקצוע לספרות מקצועית בעברית. חו
בבי אפייה מיצו את העוגות הבחושות והשמרים; עכשיו הם רוצים לדעת איך מכינים ‘קוויאר’ מפירות או גלסאז’ מושלם, איך משלבים בין טכניקות שונות ויוצרים מתכונים חדשים,” מסביר שוורצברד. בספר מעל 60 מתכונים המחולקים ל-7 קטגוריות, שאליהן מתווספת קטגוריה של מתכוני בסיס. טרם אחזנו בספר, אבל ההבטחה גדולה.

[180 שקל בחנויות הספרים ברחבי הארץ או באתר של שוורצברד בטופס יצירת קשר]

 

עוד ספר בישול בהתהוות שכדאי לתמוך בו: ספר אוכל של אמיר קרונברג

אמיר קרונברג | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
אמיר קרונברג | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

את הילדות שלו בילה השף אמיר קרונברג בנדודים בין ירושלים לשבדיה. כאן הוא גלגל קובה עם סבו העיראקי ובשבדיה הכין מרקי חורף עשירים מירקות שקטף בגינה של סבתו. בגיל 20 כבר היה לו ברור שהמטבח הוא הבית האמיתי שלו – לא משנה הגאוגרפיה. אחרי שנים של עבודה במטבחי מסעדות נחשבות בתל אביב, פתח אמיר את מסעדת “גדרה 26” שמשלבת ביתיות יחד עם הקפדה ומחברת בין אירופה ללבאנט. במהלך השנים צבר אמיר מאות מתכונים פשוטים נגישים ומרתקים, לפעמים כאלו שרק מרעננים מעט את הקלאסיקות המסורתיות של המטבחים העיראקי והשבדי עליהם גדל, ולפעמים כאלו שמביאים אותם לנקודת מפגש טעימה במיוחד. אמיר ואשתו מורן השיקו קמפיין גיוס בהד סטארט במטרה להוציא לאור ספר שיאגד את המתכונים המיוחדים הללו – מקובה סלק כהלכתו ועד לקובה ים שנולד ממנו, מהסמורגסבורד – הכריכים השבדיים הפתוחים ועד לכריך של סלט עשבים והרינג על חלת בריוש.

לתמיכה בפרויקט: https://www.headstart.co.il/project.aspx?id=20065

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *