חיפוש מתקדם

איך מעשנים חלה ואיזה טעם יש לקרואסון זעפרן?

חלת סחוג, חלה קוריאנית מעושנת, עוגיות אוזני פיל ומאצ'ה ובראוניז שיצאו משליטה - קונדיטורית העל יוצאת סוף סוף מגבולות האינסטגרם ומגיעה לפופ אפ פחמימתי ומלא תעוזה בקפה שרגא הירושלמי

יש סיכוי טוב שאתם מכירים את הקונדיטורית נעמה גאון בלי לדעת שאתם מכירים אותה. האינסטגרם שלה, בו היא מעלה צילומי פחמימות שההגדרה המתאימה להם ביותר היא “בלתי הגיוניות”, הוא אחד המוערכים בתחום הקונדיטוריה ונחשב למסוכן במיוחד עבור מי שמנסה להמנע מגלוטן. אם טרם הכרתם – מדובר במכשפת בצקים מהסוג שהיה מוציא אופה צרפתי ממוצע מדעתו, בעיקר בשל העובדה שגאון לוקחת על בסיס יומי מאפים קלאסיים דוגמת קרואסון, ומלעיטה אותם בזעפרן או מציפה בסירופ יוזו. לחלות היא מוסיפה טוגראשי (תערובת תיבול יפנית חרפרפה) ואת עוגיות הסנדוויץ’ המסורתיות היא מתבלת בפלפל סצ’ואן. התוצאות מועלות לאינסטגרם ומעוררות הרבה אי שקט ומאות לייקים בזכות היותן פוטוגניות ומגרות להפליא.

5 סיבות טעימות במיוחד להגיע לפרדס חנה-כרכור
מה השפים מבריחים במזוודה כשהם חוזרים מחו”ל?
הספר שמחזיר את הסקס אפיל למטבח הפולני

שולחן השבת בגרסה הנועזת. חלת סחוג חריפה:

עכשיו היא יוצאת סוף סוף גאון מגבולות המטבח הביתי ומגיעה לפופ אפ פחמימתי במיוחד בקפה שרגא הירושלמי. המטרה: להפוך את מטבח המקום למגרש משחקים עם המון אפשרויות בצקיות וחומרי גלם יצירתיים. האמצעים: ברכתה של בעלת בית הקפה לילך רובין, ופינוי מטבח המקום לטובת הניסויים והשילובים של גאון. אחרי הרצה מוצלחת בתחילת החודש, שלימדה שחלות הן הרבה יותר מפינוק לשולחן השבת, פופ אפ החלות יתקיים החל ממחר ובכל יום שישי עד סוף דצמבר וישתנה על בסיס שבועי בהתאם לשיגיונות של גאון. מחר, לדוגמה, יימכרו במקום חלת פפריקה מעושנת אישית או משפחתית, חלת טימין ופלפל שחור וחלה טבעונית ירוקה על בסיס סחוג, שיש המכנים “הברקה מזן חדש”.

בראוני בייגלה של נעמה גאון
חלה מתוקה לשבת

לעוד מתכונים מוגזמים של נעמה גאון

מראות קשים לעין. בראוניז שוקולד במילוי שוקולד לבן מקורמל:

על טהרת הפריכים יתפקדו מקלות בצק עלים עם מוצרלה ופפריקה מעושנות, ובאגף המתוקים יככבו בבקה קינמון וקקאו שחור, פלמייר (עוגיות אוזני פיל) עם מאצ’ה (תה יפני ירוק) וגם אלפחורס עם פקאנים וקרמל מלוח. מי שרוצה להכנס לראש של גאון יוכל להזמין את “ארוחת הבוקר שנעמה אוהבת במיוחד”, הכוללת בורקסים מעשים ידיה במילוי גבינת עיזים וביצת עין. לצידם יוגשו סלט קטן, טחינה וסחוג.

לוקחת את החלה המסורתית לאקסטרים. חלה קוריאנית חריפה:

 

את הפופ אפ ילוו מיני טעימות קטנות של מתוקים שגאון הכינה, דוגמת טארט בראוניז עם שוקולד מלוח וקרואסון זעפרן, וכחלק מהרומן עם בית הקפה יתקיימו במהלך דצמבר שני ערבים קוריאנים עם בישולים של גאון, שביקרה בארץ והתאהבה. בהמשך מתוכננת גם סדנת חלה ובבקה, שרובין מכנה “נעמה גאון למתחילים”, בה ייקחו חלק 10 משתתפים שילמדו להכין בצקי חלה ושמרים ויאפו יחדיו עוגות בבקה מופרעות. כמה מופרעות? הצצה באינסטגרם של גאון תגלה שהמרחק בין חלת שבת מסורתית לסרירצ’ה אסייתית קטן למדי.

[ פופ אפ החלות של קפה שרגא ונעמה גאון, ינאי 3, ירושלים | ימי שישי החל מה-18.11 ועד סוף דצמבר בין השעות 08:00-15:00 ]

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *