חיפוש מתקדם

פיצרית האקסטרים שמפגישה בין איטליה למקסיקו

ונגלה בסוד שעל המתכון אחראי מנה שטרום
ויש גם תוספות רגועות. בנדיטו בגבעתיים | צילום: מרב וסרמן
ויש גם תוספות רגועות. בנדיטו בגבעתיים | צילום: מרב וסרמן
פיצריה חדשה היא אולי לא ידיעה מרגשת בעיר שנמצאת בשיאו של גל התעוררות קולינרית, אך כשלקונספט אחראי אחד השפים המוכרים בארץ, ורטבי האקסטרים מגיעים ממטבח שונה ומאתגר – יש סיכוי טוב שמדובר בבשורה מלהיבה גם עבור מי שגר מחוץ לגבולות העיר. בנדיטו היא פיצריית בוטיק קטנטנה שנפתחה השבוע גבעתיים, ובחזיתה ויטרינה מרהיבה וצבעונית המציעה מידי יום 12 פיצות שונות על בסיס בצק פריך מיוחד. כמה מיוחד? על רקיחתו אמון השף והפיציולו מנה שטרום, אחד ממייסדי הקולינריה האיטלקית בישראל, שהגיע לבנדיטו על תקן יועץ קולינרי.
קטנה אך ממזרה. פיצרית בנדיטו | צילום: מרב וסרמן
קטנה אך ממזרה. פיצרית בנדיטו | צילום: מרב וסרמן
במצוותו, כל הפיצות מוכנות במקום משלב המחמצת, דרך רוטב העגבניות הטריות שטוחנים ומכינים במקום ועד אפייתן בתנור אבן. התוצאה הסופית היא בצק דק וקריספי, אך יציב וחזק, כזה שנושא בגאווה את הרוטב, הגבינות והתוספות ונשאר זקוף ואיתן. בשונה מפיצות מסורתיות המוגשות כמשולשים או מתומחרות לפי משקל, כאן הפיצות מגיעות בתבנית מלבנית גדולה ונחתכות לארבעה “סלייסים” מלבניים גדולים (20-24 שקלים) או מוגשות כמגש שלם (69-83 שקלים).
הכל מתחיל במחמצת. בנדיטו | צילום: מרב וסרמן
הכל מתחיל במחמצת. בנדיטו | צילום: מרב וסרמן
פיצת הבית אמנם מכונה “קלאסיקו”, אך רחוקה שנות אור מהקלאסית המוכרת ומשלבת ארבעה סוגי גבינות: מוצרלה, גאודה עיזים, גאודה בקר ופרמז’ן. לצידה יש גם פיצות “רגועות” יותר עם תוספות דוגמת עגבניות מיובשות, אספרגוס וביצת עין, פיצה לבנה נטולת רוטב עגבניות ומגובה בברוקולי, ארטישוק, עגבניות שרי ושמן כמהין, וגם פיצה חריפה עם בצל סגול, בצל ירוק, פלפל ירוק וצ’ילי אדום. לרגישים ללקטוז או טבעונים מציעים במקום פיצה נטולת גבינה, המגיעה עם פטריות, ארטישוק, זוקיני, בטטה וגבינה טבעונית. 
בחירה הרת גורל שמפגישה בין איטליה למקסיקו. קולקצית החריפים בבנדיטו | צילום: מרב וסרמן
בחירה הרת גורל שמפגישה בין איטליה למקסיקו. קולקצית החריפים בבנדיטו | צילום: מרב וסרמן
אחרי בחירת הסלייסים המבוקשים והמתנה לחימום ממקסם פריכות, מגיע החלק המבלבל: בחירה בין שלושה רטבים מקסיקניים חריפים במידות שונות: סלסה הבנרו אדום לאמיצים, סלסה הבנרו ירוק למעזים וסלסה צ’יפוטלה לעדיני החך. לא משנה מה בחרתם – בסוף תצטרכו לצנן את הפה. לשם כך מוצב במקום מקרר גלידות האגן דאז שמזמן נבירה ארוכה לפני ההתקבעות על הציד המתוק.
בנדיטו [ ויצמן 60, גבעתיים. המסעדה חלבית וכשרה ללא תעודה ]
תגובות

תגובות (1)

  • דוד 11 בדצמבר 2016 15:47 השב

    נשמע מעניין

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *