חיפוש מתקדם

מה מחכה לכם בתערוכת קולינרי 2016?

מיטב אנשי המקצוע בפאנלים מרתקים והחידושים האחרונים בתחום המזון. כל מה שמעניין בתערוכת קולינרי 2016
תערוכת קולינרי. צילום: דיוויד סילברמן
תערוכת קולינרי. צילום: דיוויד סילברמן

ב-28-27 ליוני, תיערך במרכז הכנסים של מלון דן תערוכת קולינרי.
במסגרת התערוכה מוצגים חידושים ומגמות בעולם הקולינריה והמסעדנות הישראלי. השנה יציגו עשרות יצרני מזון מקומיים לצד יבואנים, החל מיצרני ויבואני בוטיק מסקרנים ועד חברות מזון גדולות ומובילות.
בתערוכה, המיועדת לשוק המקצועי, יוצגו חידושים רבים הנשענים על המגמות אליהן מתפתחת הקולינריה, בדגש על בריאות וטבעונות: סטודיו פיינקוק יציג מלח עישון טבעי (כתחליף טבעי ובריא לעישון חם או קר); יצרנית השוקולד ולרונה תציג גנאשים טבעוניים על בסיס מים; חברת שאבא תציג תחליף ביצה טבעי המיועד לאלרגים וטבעונים ועוד.

לצד התערוכה יתקיימו הרצאות ופאנלים שידונו בנושאים החמים ביותר של הקולינריה הישראלית:

 

אין עובדים במסעדות, האם גזרה משמים?
פאנל בנושא המחסור הגדול בעובדים בענף: הבירוקרטיה איתה נאלצים בעלי מסעדות להתמודד, מדוע יש קושי להעסיק פליטים, מדוע אין מספיק הכשרות ממשלתיות לטבחים ואיך פותאים את המחסור בעובדים?
משתתפים: אורן שנבל (מנכ”ל קבוצת M2R), שף מתן אברהמס (מסעדת הדסון), משה כץ (ממונה פיקוח מקצועי פדגוגי – משרד הכלכלה), מר יואב בכר (סמנכ”ל משאבי אנוש – התאחדות בתי המלון), ח”כ רוברט אילטוב (יו”ר סיעת ישראל ביתנו). מנחה: גלי וולצקי, עיתונאית אוכל – כלכליסט.

אחרי 20 שנה
מסעדנות אז והיום – ההתפתחות התרבותית, התפתחות הסועד הישראלי ולאן מועדות פניהן של הקולינאריה והמסעדנות בשנים הבאות.

משתתפים: עופרה גנור (מנטה ריי, אייסברג וולקנו, יו”ר איגוד המסעדות), רותי ברודו (קופי בר, בראסרי, הוטל מונטיפיורי, רוטשילד 12, בייקרי), יורם ירזין (קפה איטליה, מוזס, מגזינו, טאקריה, טוני וספה), שף חיים כהן (יפו תל אביב, דיקסי, פילדלפיה). מנחה: מרב סריג, עורכת מדור האוכל – טיים אאוט

מילים כמו חול ויש מה לאכול
עיתונות האוכל החדשה – איך זה עובד באמת? איך משפיעים הרשתות החברתיות ובלוגרי האוכל על הצלחה של מסעדות? האם הביקורות ועיתונאי האוכל משפיעים כמו בעבר?
משתתפים: מרב סריג (עורכת מדור האוכל – טיים אאוט), תיקי גולן (עורכת מדור האוכל – Ynet), עמית אהרונסון (מגיש פינת האוכל – גיא פינס, בלוגר “מדבר מהבטן”), שף עומר מילר (מסעדת חדר אוכל), רפי אדר (מסעדת פרונטו). מנחה: גלי וולצקי

טבח נולד
האם בעידן הנוכחי, בו יש לא מעט שפים אוטודידקטיים והמון תכניות ריאלטי, כדאי עדיין להשקיע בלימודי בישול? כמה תכניות לימוד הבישול בארץ מחוברות למה שקורה בתחום? למה להשקיע בלימודים ולא ללכת לאודישן? מה רמת הטבחים בארץ לעומת אלה שלמדו בחו”ל?
משתתפים: חיים שפיגל (מנהל אגף מזומ”ש רשת דן, יו”ר תערוכת קולינרי), שף מאיר אדוני (כתית, המזללה, לומינה), שף מאיר דנון (מנהל בית הספר “דנון”), שף סבינה ולדמן (יועצת ומרצה בכירה, בוגרת משחקי השף), שף יהלומה לוי (יהלומה בנמל). מנחה: מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל – ישראל היום

הביס האחרון
הקינוח, הקפה והדז’סטיף – איך הופכים את החוויה הזו למושלמת? על הקינוחים ושפים קונדיטורים שהפכו למרכז הבמה במסעדות.
אנה שפירו (שף-קונדיטורית מסעדת טאיזו), מיכל בוטון (קונדיטורית, מתכונאית ויועצת למסעדות), שף מאיר אדוני (כתית, המזללה, לומינה), אבירם כץ (איש יין ואלכוהול, מבעלי ברוט ואקסטרה ברוט), תומר הורביץ (סמנכ”ל החטיבה העיסקית, נספרסו). מנחה: אפרת אנזל, אשת תקשורת וקולינריה

יין, בירה והאוכל שבניהם
סדנה חוויתית (כוללת טעימות) בהנחיית אלעד חורש (מנהל תחום הקולינריה בקרלסברג) ואלכס פוארטס (סומלייה בר היין ז’אז’ו שרונה)

מכוסות קריסטל למגשי קרטון
השפים יורדים לרחוב ועושים שוק: איך עלתה קרנו של אוכל הרחוב, מדוע בוחרים שפים של מסעדות יוקרה לפתוח שלוחה של מסעדת רחוב ומה סוד הקסם של האוכל הזה?
משתתפים: שף יובל בן נריה (טאיזו, מיאזקי), שף דיויד פרנקל (פרונטו, קיוסקו פרונטו), שף יונתן בורוביץ’ (מיט מרקט), שף בנצי ארבל (מפגש האושר). מנחה: מרב סריג, עורכת מדור האוכל – טיים אאוט

לרשימת המציגים והאירועים המלאה, היכנסו לאתר קולינרי 2016

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *