חיפוש מתקדם

קיץ על החוף: מסעדות החוף הלוהטות לעונה החמה

כששפים כמו עומר מילר עוברים לכפכפים ופותחים מסעדות חוף שבתפריט שלהם לא תמצאו זכר לבייגל טוסט או לרוטב אלף האיים, זה סימן בשבילנו לרדת לחוף ולאתר את המסעדות הטובות לאורך קו החוף שלנו, כאלה שאפשר למצוא בהן את החבילה כולה: ים, בריזה ואוכל טוב.

הרוח מבדרת את השיער, הרגליים טובלות בחול, הראש יכול לנוח מטרדות היום-יום – אבל הבטן מקרקרת. בקיץ רבים מאיתנו מוצאים מפלט בחוף הים, אבל אחד החסרונות המרכזיים של חוף הים הוא האוכל: כולנו מכירים היטב את הבייגל טוסט עם גבינה במרקם פלסטיק, את הצ’יפס השומני והקר והאבטיח עם הגבינה הבולגרית שנמכר במחיר מופקע. בשנה האחרונה נראה שהגבול בין מסעדות חוף למסעדות שף מתחיל להטשטש, כששפים ידועים כמו עומר מילר פוזלים לעבר כסאות הנוח ומסעדות חוף ותיקות זונחות את הטוסט לטובת תפריט אנין יותר.
לקראת הקיץ יצאנו לבדוק באילו מסעדות תוכלו ליהנות ממנות מוקפדות גם בבגד ים רטוב וגילינו שלמרות השדרוג בתפריטים והגיוון בהיצע – לבריזה ולמיקום עדיין יש מחיר יקר.

המנות של המסעדות מגיעות אליכם הביתה
נוסעים לחופשה בצפון? זה בשבילכם

מנטה ריי // תל אביב

מנטה ריי היא ללא ספק, אחת ממסעדות החוף האייקוניות והאלגנטיות שיש לנו בארץ, והיחידה שמצליחה לשמור על רמה גבוהה כבר שנים. זה אמנם לא מקום לבוא אליו עם חבורת ילדים רעבים שסיימו לבנות ארמונות בחול, אבל אף מלצר לא יעקם את האף אם תשבו על מרפסת העץ בכפכפים ותשלקו כמה מולים מסיר הברזל גדוש פירות הים.
מה בשולחן // ארוחות הבוקר של מנטה ריי מככבות כבר שנים בחלומות הרטובים של פודיז, ובצדק – פריטטה איטלקית גדושת עשבי תיבול או ביצה רכה עם עלי מרווה צלויים וקוקטייל בוקר ליד הם תמיד בחירה נבונה (39-69 ₪). בערב כדאי ללכת על המאזטים המשתנים, פילה טונה עם רוטב ג’ינג’ר נפלא (140 ₪) שאפשר לטבול בו לחם בלקני או קדירת פירות הים (125 ₪).

מאנטה ריי [יחזקל קויפמן 703, תל אביב, טל’ 03-5174773]

650X50
בילוי מושלם מול הים בכל זמן נתון – מנטה ריי | צילום: דניאל לילה

לכל המתכונים של מנטה ריי באתר 

קליפסו // תל אביב

הפתיחה המעניינת של הקיץ, היא, ללא ספק, מסעדת החוף של השף עומר מילר. האינסטגרם של השף מלא בשבועות האחרונים בצילומי מנות וקוקטיילים על רקע הים, וגרם לרבים מאיתנו להסתקרן. המסעדה המדוברת כוללת כ-1000 מקומות ישיבה באחד הלוקיישנים המרכזיים והלוהטים בעיר ונראה שהיא עומדת לעשות הרבה רעש בחודשים הקרובים. בקליפסו אפשר לשבת על החוף, על מרפסת עם דק או ממש בפנים המסעדה, ולכל איזור ישיבה תפריט ותמחור משלו.
מה בשולחן ים והרבה, אבל גם נגיעות של בשר וגם צ’יפס הבטטה וההמבורגרים העסיסיים מהתפריט של סוסו אנד סאנס. חוץ מזה תוכלו לקבל פלאפל ממולא בביצה רכה (26 ₪), קובה עגל פריך (36 ₪), המבורגר של סלמון וחלפיניו ליים עם אבוקדו (68 ₪), סאשימי עם אבוקדו וביצה (62 ₪), טרטר דג ים עם בוטנים חריפים ואננס (62₪) וכיאה למסעדה על הים יש פסטלים מטוגנים (54 ₪), שניצלונים (59 וכמובן קוקטיילים צבעוניים ומרעננים, קנקני בירה ופלטת פירות יקרה במיוחד אבל כזו שתעשה טוב לפיד האינסטגרם שלכם. .
חשוב לציין שהמסעדה עדיין בהרצה וכיאה לתקופה הלוהטת גם מקום עמוס לעייפה בסועדים מכל הארץ שבאים ליהנות מהבריזה התל אביבית. המלצה: חכו עד אחרי טירוף יולי-אוגוסט או לפחות המנעו מהסופ”שים העמוסים במיוחד.
קליפסו [חוף פרישמן]

לא הספקתם להגיע לקליפסו? כל המתכונים של עומר מילר מחכים לכם
ומה עם פיקניק בחוף?

@dudinahum ❤️ @calypso.beach

A post shared by Omer Miller (@omermiller) on

מציצים // תל אביב

חוף מציצים הטרנדי הוא בעצם מין כור היתוך תל-אביבי: מקומיים, תיירים, פריפריה – כולם מגיעים לכאן לראות ולהראות, ועל הדרך ליהנות מכוס בירה צוננת, אוכל כיפי, מוזיקה וים כחול. בדיוק מהסיבה הזו התפריט של המסעדה המתחדשת מנסה לפנות לכולם: מנות אלגנטיות של דגים ופירות ים לצד טוסטים וסלטים, פלוס תפריט אלכוהול מפתיע במגוון שלו. הבילוי במציצים מאפשר לכם ליהנות מהשקיעה ממש על הים או לשבת במסעדה עצמה בלי להתלכלך מהחול, מומלץ להגיע בערב אחרי שצעקות המציל שככו והילדים הקטנים הלכו הביתה. לאחרונה המסעדה עברה שיפוץ ואפילו הוזילה חלק מהמחירים כחלק מפעילות העירייה.
מה בשולחן פופקורן שרימפס עם איולי-אריסה חרפרף שמתאים בול לנשנוש עם כוס יין לבן צונן (59 ₪), פיש אנד צ’יפס מעולה היישר מזיקו הדייג (תלוי מה הוא תפס באותו היום) שמביא את מליחות הים היישר לצלחת (72 ₪).
חוף מציצים [חבקוק הנביא 1, תל אביב יפו, טל’ 03-7118181]

beach_650_5
כולם מגיעים לכאן לראות, להראות ולאכול | צילום: אפיק גבאי

קסיס // יפו

לא הרבה מכירים את מסעדת קסיס, וחבל. בסצנה התל אביבית זה נדיר לפגוש מסעדה סולידית, כזו שקיימת כבר כמה שנים אבל שומרת על שקט תקשורתי. עם מיקום מושלם מול הים ושתי פסיעות מהאווירה האותנטית של יפו, תפריט המשלב את קליפורניה הרחוקה עם חומרי גלם טריים שמגיעים ישר מהנמל והשוק הסמוכים ואווירה רגועה – כל שנותר הוא להזמין איזה קוקטייל ולהרגע אל מול השקיעה.
מה בשולחן ארוחת הבוקר שופעת וטעימה אבל מעט סטנדרטית. תתמקדו בתפריט הערב, שחודש לאחרונה וכולל כמה מנות מסקרנות כמו טאקו דג ים, פילה מוסר בקארי אדום, סלט סלמון ברביקיו, שרימפס ארטישוק בקרם ג’ינג’ר או נתח קצבים על הגריל.
קסיס [חוף גבעת העלייה, יפו. 03-5753745]

beach_650_7
רגוע, שקט, טעים! | צילום באדיבות המסעדה

המנות שיעשו לכם את הקיץ
10 ארוחות הבוקר המקוריות והמושחתות בת”א

פאראקאלו // יפו

במקום חומוס – ממרח פאווה; במקום טוסט – טירופיתה (מאפה פילו וגבינות) ובמקום אבטיח עם בולגרית – גבינת סגנקי. בפראקאלו, היווניה החדשה שנפתחה על התפר בין טיילת ת”א ליפו, כל החשודים המידיים של מסעדת חוף קלאסית הוחלפו בבני הדודים היווניים.
מה בשולחן מאפי פילו עם שמות שוברי שיניים (נסו לומר “ספנקופיתה” בניסיון הראשון) ומעט עיקריות כמו סופלאקי (61 ₪), גירוס פרגיות (66 ₪) ודג שלם בקראסט שומר (118 ₪), אבל העיקר הוא תפריט המזטים, שמתבקש להזמין בכמות גדולה למרכז השולחן – עלי גפן, חצילים בתחמיץ, צלחת דגים כבושים, סלט שעועית ושרימפס, קלאמרי על הפלאנצ’ה ועוד. המבחר מפתה, אבל התמחור הוא על הצד הגבוה של הסקאלה (40-30 ₪ בממוצע לצלוחית), כך שהיא לא מיועדת למי שטיפח את התיאבון בים, אלא למי שיסתפק בקוקטייל ונשנוש קטן מול השקיעה. בתפקיד הנשנוש אנחנו ממליצים ללהק את הספנקופיתה – מאפה פילו שחום ופריך ממולא בגבינות ותרד (46 ₪); את הפלפלים החריפים הקלויים שהוגשו עם ביצת עין וכמות נדיבה של פטה שנמסה מעט מהחום (34 ₪); את הסגנקי המטוגנת בדבש ותימין (38 ₪) או את הבסבוסה מתפריט הקינוחים – עסיסית, מתוקה במידה וחפה מתחכום, בסבוסה של מאמא יווניה, במובן הטוב של המילה (29 ₪).
הקוקטיילים, הנקראים על שמות האיים ביוון, רווים בטעמים ים מקומיים: אוזו, מי זהר, נענע, מלון ולימונצ’לו. אהבנו במיוחד את הקורפו – אוזו, וורמוט לבן, ליקר מלון, אלדרפלאוור, מלפפון, בזיליקום ומי טוניק – מסוג הקוקטיילים המרעננים והמרווים שאפשר לשתות ליטרים מהם מבלי להניד עפעף.
פאראקאלו [נחום גולדמן 6, יפו טל’ 052-444622]

beach_650_8
קיץ על החוף ביוון | צילום: אביעד בר נס

ביץ’ בר // קיסריה

הביץ בר הוא מסעדת חוף של פעם. הוא המסעדה שאליה הלכנו בתור ילדים לזלול טוסט ומטוגנים בזמן שההורים שתו בירה וניגבו חומוס. המתחם פתוח כל השבוע וכולל מסעדת חוף, בר אלכוהול עם מסכי טלוויזיה המקרינים אירועי ספורט, משטחי דשא נרחבים לילדים, חוף ים צמוד, פינות זולה, מתחם לאירועים פרטיים, הופעות חיות של הרכבים מוזיקליים בשישי בערב ובמוצ”ש שהכניסה אליהן חופשית. בקיצור הכל מהכל ולהכל. ולמה לא? הרי תמיד צריך כזה מקום.
מה בשולחן אל תצחקו אבל יש בי געגועים לפעמים לפשטות נטולת הגינונים והחשיבה הקלורית ולכן ההמלצה הכי חמה היא: לכו על פלטת המטוגנים הכי משמינה שיש (78 ₪) וגם על הדיל הכיפי של 5 מזטים ב-118 ₪. כאן תוכלו לבחור בין סלמון, סלט חצילים, עלי גפן, אנשובי, איקרה ועוד דברים טובים, בליווי פוקאצ’ות לוהטות. בדיוק מה שצריך בשביל בילוי בחוף.
ביץ’ בר [נמל קיסריה, טל’ 04-6363989]

beach_650_2
פשוט, אבל עושה לנו חשק | צילום: אלונה להב

הכוכבת האמיתית של הבראנץ’
10 דרכים להכין פנקייקים 

ים 7 // הרצליה

ים 7 האלגנטית היא אולי גרסת השרון למנטה ריי – ממוקמת מעל הטיילת ומצליחה לשלב בין נוחות וקלילות לבין בילוי שהוא קצת יותר מהודק. המסעדה מתהדרת בנוף מטורף שכולל חול זהוב וים כחול, מרפסת ענקית עם צבעוניות של ירוקים וכחולים וחלל פנימי עם חלונות זכוכית גדולים – תפאורה מעולה לארוחה בכל שעה של היום.
מה בשולחן הכי כיף לפתוח שולחן שמח עמוס בטאפסים (4 טאפאסים ולחם ב-120 ₪) כמו סשימי דג בקרם אנשובי, מטיאס כבוש עם הרבה בצל, מעורב ים עם טחינת חצילים חמה, פוקאצ’ה פריכה, סלט עדשים שחורות או מטבוחה של שרימפס. לצד מגוון הטאפסים שווה לדגום שרימפס בחמאת קארי (98 ₪), ללא ספק אחת המנות המעניינות של המסעדה: הטעמים העמוקים של חמאת הקארי, השרימפס הטרי-טרי והאספרגוס הפריך הופכים אותה למנת חובה.
ים 7 [רמות ים 122 הרצליה]

beach_650_3
פותחים שולחן שמח בים 7 | צילום: מתן כץ

מסעדת אל מרסא // עכו

נכון, אל מרסא היא לא מסעדת חוף קלאסית ולא תוכלו לשכשך בה את הרגלים בחול, אבל היא ממוקמת מול הנמל, עם נוף של מרינה וסירות דייג ובעיני היא אחת המסעדות הטובות בעכו. השף עלא בנה שם תפריט מעולה עמוס בפרשנויות שלו למנות מהמטבח הערבי, המבוסס על דגים ופירות ים טריים היישר מהדייגים של עכו. והיי, אולי לא תוכלו לטבול את הרגליים במים תוך כדי הארוחה, אבל אחריה תוכלו לטייל בסמטאות הקסומות של השוק ולעשות קניות הביתה.
מה בשולחן גרסה קיצית ורעננה של סביצ׳ה דג ים עם פיסטוקים וגבינת פטה שמנמנה (46 ₪), וחשוב מכל- הכנאפה- וואו! לא מתוקה מידי ופריכה ברמות של חלום (26 ₪ ליחיד, 38 ₪ לזוג). אין לכם כוח להחליט? תוכלו להזמין ארוחת טעימות ולתת לשף להפתיע אתכם (מחיר משתנה). אבל כך או כך – אל תוותרו על הכנאפה!
אל מרסא [נמל הדייגים 13 , עכו, טל’ 053-9438661]

new_10
אחת מהמסעדות הטובות בעכו | צילום מתוך עמוד הפייסבוק
new_650222222
ושלא תעזו לוותר על הכנאפה | צילום מעמוד הפייסבוק

עשינו לכם חשק לכנאפה?
כל מתכוני הדגים שלנו מחכים לכם כאן

פטרה // אשדוד

לשם שינוי לא עוד מסעדת חוף ישראלית אלא- מסעדה גרוזינית על הים. כן כן, בחוף הקשתות באשדוד, מוקפת צמחיה ואווירת רוגע, ממוקמת מסעדת פטרה, אחת מהמסעדות הגרוזיניות המוכרות והאהובות בארץ. גם פה, בדומה למסעדות חוף אחרות, תוכלו להתפנק עם קלאסיקות בטוויסט גיאורגי כמו צ’יפס עם בולגרית ופלטת דגים מעושנים עם וודקה, וגם מבחר מרשים של מאפים גיאורגים לפי הספר. יחד עם תפריט אלכוהול גרוזיני וקלאסי היא גם יודעת לעשות שמח בלילה.
מה בשולחן יינות ומשקאות גרוזיניים כגון חבנצ׳קרה, קינזמראלי, פלטת דגים מעושנים הכוללת לקרדה, שפרוטים, שמאלץ, מטיאס, סלמון, טונה וקוויאר (59 ₪) , ולמרות שמתבקש לומר חצ׳פורי- נסו דווקא את הצ׳יבורקי הפריך הממולא בבשר (54 ₪). סביר להניח שתמצאו את עצמכם מלקקים כל פירור שנפל.
פטרה [מפקורה 1, אשדוד, טל’ 08-8651610]

beach_650_1
לא רק אוכל גרוזיני | צילום באדיבות המסעדה

עוד מסעדות חוף ששווה לבדוק

מוברשם חוף ארגמן // עכו
קיימת כבר 40 שנה ומחזיקה תפריט עשיר שכולל ארוחות בוקר, צהריים וערב המשלב מטבח הערבי עם השפעות אירופאיות. בתפריט ארוחת בוקר עכואית של חומוס עם גרגרים ושמן זית, פטריות ממולאות בגבינה ולימון, סייאדה עכואית, ריזוטו ועוד.
מוברשם [חוף הארגמן עכו, טל’ 04-6999066]

TOPSEA // תל אביב
הידעתם שחוף טופסי נבחר לאחד מחופי הגייז הכי טובים בעולם? אז חוץ מגופות שריריים של בחורים, כסאות לבנים ושמשיות, השיקו שנה שעברה בטופסי בשיתוף עם השף יונתן בורוביץ תפריט משודרג שהפך את טופסי מעוד מסעדת חוף למסעדה של ממש. בתפריט: הרינג מלוח עם בצל כבוש ושמנת, כדורי פלאפל על טחינה, סלק וגבינת עזים, סלט קיסר. שקשוקה במחבת, דניס צלוי ועוד.
TOPSEA  [הירקון 241, תל אביב, למרגלות מלון הילטון, טל’ 054-7996687]

סיטארה וטורקיז // סי אנד סאן ת”א
נושקות לקו המים, שתי המסעדות הוותיקות מייצגות, כמו מנטה ריי, את הרף הגבוה של מסעדות על המים ופחות מקום שבאים אליו עם בגד ים וכפכפים. עם בר יינות ותפריט עשיר המתומחר גבוה טורקיז וסיטארה באות לספק חוויה מפנקת נטולת גרגירי חול אבל עם בריזת ים וריח של חופש יוקרתי. לא כולנו אוהבים להתלכלך.
בתפריט: אם חשקה נפשכם בלהרגיש אוליגרכים אז תקפצו בבוקר לאיזו מימוזה וקרואסון chease & Ham אל מול הכחול המושלם הזה. אם אתם בעניין ערב ההמלצה שלנו היא הסאשימי דג ים ואננס טרי שיצר שילוב טרופי מענג וניוקי ביתי עם גבינת גרוייר ששלח אותנו לצרפת לשעה מענגת (טורקיז). לא כדאי לפספס את ארוחת הבוקר של סיטארה: דרינק קליל וטאפסים משובחים כגון סלמון נורבגי, סלט ביצים וחציל שרוף עם יוגורט כבשים והבוקר דייגים הגדוש בדגים מעושנים, אם קפצתם בערב ההמלצה הכי גדולה היא תפריט הסושי הענקי.
מסעדת טורקיז, אגב, מתחזקת גם שלוחה בחוף הצוק הצפוני בשם “מעבר לקצה”, שם תוכלו ליהנות מאוכל חופים פשוט וטוב (הסלט הקצוץ של טורקי בפנים), קפה מעולה וחול ברגליים.
טורקיז [הרצל רוזנבלום 6, מתחם סי אנד סאן, תל אביב, טל’ 03-6996306]
סיטארה [הרצל רוזנבלום 8, מתחם סי אנד סאן, תל אביב, טל’ 03-6996633]
מעבר לקצה [חוף הצוק הצפוני, תל אביב, טל’ חוף הצוק הצפוני, טל’ 03-7411755]

אולי יעניין אתכם גם:
זה טבעוני?!
מבשלים עם הילדים
ארוחת שישי שמתקתקים ברגע

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *