300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

רכבת הבשרים לאלבמה - על השולחן
חיפוש מתקדם

רכבת הבשרים לאלבמה

המסעדה הכי מוזרה בישראל, עם רשימת ההמתנה הכי ארוכה בישראל, שוכנת בחור שכוח, בין מוסכים ויש לה חוקים שלא תמצאו בשום מסעדה אחרת

רכבת הבשרים לאלבמה4

המסעדה הזאת שוכנת באזור תעשייה של נתניה – בין מוסכים, בתי משרדים, מזללות פועלים, עסקים מגובבים ופיצוציות. בקושי אפשר להבחין בקיר הכתום עם הכתובת הרשומה ברישול – “אלבמה, מעשנה”. פותחים את דלת האלומיניום וכל העולם הזה נשאר מאחור.

חלל לא גדול. עיצוב ממשי אין כאן. הקירות מעוטרים באלפי בקבוקים ריקים (עוד נחזור אליהם) ומאות תצלומי שחור-לבן הקשורים לאירועי העבר בארה”ב. זיהינו שם, בין היתר, את מרלין מונרו ומוניקה לוינסקי – שתיהן התרועעו עם נשיאי ארצות הברית. האורות דלוחים ומגיעים מכמה נורות חשופות מחופות פעמוני מתכת. השולחנות פשוטים ולא תמיד תואמים, וכל הדרכים מוליכות אל הרהיט המרכזי ואל המלכה האמיתית של המקום – מעשנה שחורה ענקית, שחולשת על רוב שטחו של המטבח הפתוח. עם קצת דמיון זה נראה כמו קטר מפוייח שסוחב אחריו קרון מסעדה באיזו עיירה בניו אורלינס. מדי כמה דקות תיפתח דלת ברזל כבדה ואחד הטבחים ישלוף עוד נתח, יעביר בו כמה חיתוכים גסים והמלצרית, שזה עתה סיימה לחתוך סלט, תחוש עם הנתח לעוד שולחן של קרניבורים. בלוז דרומי קשוח מתנגן ברקע, טבח אחר עוטה כפפות עבות, נוטל מתוך הדלי חופן גדול של גחלים ומפרנס את תא הבערה. מה שחסר הוא איזו צפירה ארוכה של רכבת פחם.

תשע שנים פועלת מסעדת “אלבמה”. ארן וייסמן ומוש גלעדי (בני שלושים שניהם) מפעילים אותה, וחרף גילם צעיר, הדבר האחרון שהם רוצים לשמוע עליו הוא חידושים או שינויים. אדרבא – השמרנות המופלגת וההיצמדות לעקרונות היסוד של המקום (שחלקם נולדו במקרה) הן החידוש. כי המסעדה הזאת לא דומה לשום מקום שפגשנו אי פעם. כל דבר שהוא לא ממש בשר לא נמכר פה, כל השאר הוא תפאורה לדבר האמיתי, כמו האין עיצוב, החצי-חשיכה או הקשקושים שעל הקיר החיצוני. משקאות לא מוכרים פה. אחרי שתצלחו את רשימת ההמתנה (שלושה חודשים ליום חול רגיל וכמעט חצי שנה ליום חמישי – אפשר להזמין עכשיו מקומות לסתיו), תוכלו להגיע למקום עם כל משקה שתרצו –קולה זירו, יין, וויסקי, קוניאק, בירה. לא, אין “דמי חליצה”. אם בא לכם, אתם יכולים להזמין את הבעלים לדרינק, ואת הבקבוק הריק להשאיר לתלייה על הקיר בצירוף דברים שתכתבו למזכרת. אם לא הצטיידתם – תוכלו לקנות שתייה בפיצוצייה הסמוכה. אחרי שתתיישבו, תיגש אליכם אחת המלצריות הזריזות והעליזות ותציע לכם לבחור “תפריט” טעימות” גדול (170 ש”ח) או קטן (130 ש”ח), או להזמין את המנות אחת אחת – אסאדו, נתח הקצבים, שייטל, פילה, סינטה, פילה עם כבד אווז… מעת שבחרתם – הכול בידי המעשנה. עד שיגיעו הנתחים, יניחו לכם על השולחן תבשיל שעועית עם קוביות בשר (הוא שמן וטעים, אבל זהירות, לא להתמלא), תפוחי אדמה מהמעשנה וסלט טרי חתוך גס. בסוף הארוחה יחכו לכן מנות אחרונות על חשבון הבית (מוס גבינה פירורים, מוס שוקולד ומלבי) ותה. ותשכחו מכרטיסי אשראי – פה משלמים רק במזומן.

רכבת הבשרים לאלבמה1

“אנחנו כבר תשע שנים עושים את מה שאנחנו יודעים לעשות, עם אותן ידיים – בדרך כלל של המשפחה וחברים”, מסביר מוש, “והדברים לפעמים קרו מעצמם. השתייה למשל. לא היה לנו כח להתעסק עם עוד ספקים, לא היה לנו מקום למקררים, אז אמרנו – שהאנשים יביאו בעצמם את הבקבוקים. וככה זה נשאר. יש אנשים שמכירים את המסעדה בתור ‘המסעדה בלי השתייה’. באופן עקרוני, אם מישהו רוצה, הוא יכול גם להביא עוגת יום הולדת לסוף הארוחה.”

ארן ומוש הם חברי ילדות מהישוב צורית בגליל התחתון. את המקום פתח בעצם חותנו של מוש, דובי שטיינבג, שמפעיל עכשיו את מסעדת B12 (הידועה גם בשם “מיט סטיישן”) בכניסה למושב ביתן אהרון בעמק חפר. “כשנכנסתי לעבוד במסעדה שיכנעתי את ארן לעזוב את המטבח של מסעדת ‘רפאל’ ולהצטרף אלי. עבדנו יום ולילה. בשלב מסויים לדובי נמאס וקנינו את החלק שלו. היינו מאוד קרובים לעניין הבשר, כי בתור ילדים זה מה שעשינו. לא היו לנו בישוב קניונים לבלות בהם, אז היינו הולכים לאבא ומבקשים שיעזור לנו לבנות כל מיני גרילים ומעשנות – שנוכל לשחק בבשר. עכשיו הגענו לארץ הפלאות שלנו. אנחנו יכולים לשחק כל היום – לשנות ולשפר את המעשנת וללמוד עוד ועוד על בשר”.

רכבת הבשרים לאלבמה

ומתי התחיל התור?
“בשנים הראשונות היה שקט, לפעמים היו ארבעה שולחנות בערב, לפעמים עשרה. לאט לאט התחיל תור קטן. לפני ארבע שנים כתבו עלינו במגזין “בלייזר” וב-YNET ואז התחיל הטירוף. באנו בבוקר ומצאנו משהו כמו 800 הודעות בטלפון. לא היינו ערוכים לטפל בכמויות כאלה של לקוחות. כך נוצר התור והוא נמשך עד עכשיו”.

ומאיפה העניין הזה של תשלום במזומן?
“זה לא היה מכוון. בהתחלה היתה לנו קופה רושמת ולא הספקנו לסגור עם חברות כרטיסי האשראי, אז הלקוחות התרגלו. בהמשך התברר שזה הפך לחלק מהייחוד של המסעדה הצטרף לשאר העקרונות המאוד לא מסעדניים של המקום, כמו עניין המשקאות”.

ואיזה משקאות הלקוחות מביאים?
“באמת הכל. הביאו בקבוקים של יינות בני שלושים מהמרתף, הביאו קוניאקים נדירים. יש לנו כלל שכל בקבוק אלכוהול שעדיין אין לנו, אנחנו תולים על הקיר. אבל אני קצת מתרשל בזה וגם אין לנו מספיק מקום. פתאום התחילה תחרות בין הלקוחות על המקום שעל הקירות. לפעמים מתקשרים אלינו מראש כדי לבחור בקבוק שאין לנו עדיין על הקיר”.

אז אם יש לכם כזה תור, למה לא הגדלתם את המסעדה, כדי לקצץ אותו, נניח, לחודשיים?
“אנחנו מתעסקים בעיקר בשיפור האיכות ועדיין ולא ממש מאמינים שזה קורה לנו. חשוב לנו מאוד לשמור על האיכות ועל השירות. אנחנו לא בטוחים שנוכל לשכפל את ההצלחה וחוץ מזה יש עוד דברים בחיים כמו משפחה. בינתיים טוב לנו ככה”.

טייק אווי?
חלילה.

רכבת הבשרים לאלבמה2

ארוחת הטעימות של שבע המנות, על טהרת הבשר, היא עניין שמיועד לקרניבורים מובהקים. מוש וארן לא מאמינים במרינדות, בטח לא ברטבים. התבלינים היחידים הם מלח, פלפל ועשן. לכל נתח – משטר צלייה ויישון משלו, שפותח ושוכלל עם הזמן. מהבחינה הזאת הארוחה ב”אלבמה” זה שיעור בבשר – האסדו (העשוי מבשר חזיר) דשן, שמנוני וספוג בטעמי עשן, לסינטה טעם בשרי טהור ומזוקק, השייטל – גם הוא מאוד בשרי אבל עם גוון מתקתק מעט… ככל שנמשך מסע האכילה, ולמרות שהכול טעים, לפרקים טעים מאוד, קשה יותר לשמור על עירנות. אחרי הנתח האחרון התחושה היא שלא נותר סנטימטר אחד פנוי בבטן, אבל אז מגיעים שלושת הקינוחים (בכוסיות קטנות), והחך שש לקראת קורטוב מתיקות שתשבור את כל הבשריות הזאת. כוס תה עם נענע והמסע הסתיים. הרכבת הגיעה ליעדה.
כשמגיעה השעה תשע בערב יורדת שלווה מוזרה על המקום. כולם כבר אכלו עד עקת הבטן. הגיעה העת לסיים. האורחים מתנהלים בהליכה איטית, גם מחמת השתייה ובעיקר נוכח כרסם המלאה וזורמים החוצה. או אז עטים אנשי צוות המסעדה על השולחנות ומסדרים אותם בקדחתנות. בחוץ כבר מתגודדים אנשי המשמרת הבאה, הם ובקבוקי המשקה בידיהם. בעוד שעתיים, גם הם יצאו מתנדנדים וטובי לב. תם עוד יום בעולם של אלבמה. המעשנה שוב מתמלאת בנתחים לעבודת הלילה ומחכה לקרניבורים של מחר.

אלבמה [דוד פנקס 47, נתניה, טל’ 054-455-7287]

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים