חיפוש מתקדם

שולחן הניסויים: איזה טעם יש למיונז טבעוני?

סופרפוד חדש שמבטיח לשנות חיים, קרקרים שמתחכמים לגלוטן וקפה בטעם קינוחים וינאיים. מבין כל המוצרים החדשים, איזה חובה להכניס הביתה ועל מי אפשר לוותר? מדור הצרכנות החדש עושה סדר בדברים
איזה מהם כדאי לארח על המדף?
איזה מהם כדאי לארח על המדף?

מיוZEN” – סדרת ממרחים טבעוניים במרקם מיונז

עבור טבעונים מיונז הוא מוצר ששייך לעבר, וגורלו של הצ’יפס הוא להשתדך לקטשופ או חרדל. מעתה לא עוד. חברת “זן מזון בריא” פיתחה ממרח טבעוני ונטול גלוטן דמוי מיונז. המוצר החדש מבוסס על על שמן חמניות בכבישה קרה ומגיע בארבעה טעמים: קלאסי, ספייסי (עם צ’ילי חריף), וואסבי ופלפל שחור.

טעמנו: מיונז זה לא, אבל בתור ממרח חביב על לחם המיונז הטבעוני עובר מסך. בשונה מהגרסה הרגילה, מרקמו של הטבעוני מוקצף יותר וטעמו פחות מתקתק, חסר אוממיות ויותר נייטרלי. מבין הארבעה, זה עם הפלפל השחור הוא הטעים ביותר ונותן “קיק” נחמד לצי’פס וגם בתוך טוסט. אלמלא המחיר הגבוה, מדובר בחבר חביב על המדף.

כמה: 21.90 – 22.90 שקלים לצנצנת של 220 גרם.

לא מחליף את הדבר האמיתי. מיונז טבעוני של | צילום: לירן אגסי
לא מחליף את הדבר האמיתי, אבל מהנה בדרכו. מיונז טבעוני של זן מזון בריא | צילום: לירן אגסי

> והנה כמה מתכונים טבעוניים לבטן רעבה

טחינה אתיופית עם תוספות של סבא חביב

נראה שזהו תור הזהב של הטחינה. אתיופית, מועשרת, מלאה ומשודרגת – טחינות הפרימיום ממלאות בשנה האחרונה את המדפים ומוסיפות לבריאות ה”בילט אין” ערך מוסף בדמות טעם מעניין. חברת “סבא חביב” השיקה את סדרת טחינה+ המבוססת על טחינה אתיופית בתוספת גרעיני דלעת/ זרעי קצח/ זרעי פשתן/ זרעי צ’יה, שמגבים לא רק בטעם, אלא גם בברזל, מגנזיום ואומגה 3.

טעמנו: הטחינה בתוספת זרעי הפשתן טעימה מאוד בצורתה הגולמית. זרעי הפשתן מעשירים את הטעם השומשומי האופייני במרירות עמוקה ומעניינת בפה, וגם המרקם הגס מעט שונה ונעים מהמוכר. כשמוסיפים מים, לימון ומלח להכנת הממרח, הטעם הופך שטוח יותר והתוצאה היא טחינה עדינה שפחות תתאים לסלט, אבל תלך טוב כמטבל או על תקן מקרימה במתכונים המצריכים אפייה קצרה. הטחינה המחוזקת בזרעי צ’יה היא כבר סיפור שונה לגמרי. בצורתה הגולמית היא טעימה מאוד, אך היות שבמגע עם נוזל זרעי הצ’יה משנים מרקם, התוצאה סמיכה, חלקלקה ובלתי נעימה בפה.

כמה: 15 שקלים לקופסה בת 400 גרם.

> ואם בא לכם להכין בבית עוגת טחינה – המתכון כאן
> וגם חלת טחינה ודבש (שאפשר לאכול גם ביום חול)

טובה בצורתה הגולמית. טחינה+ של סבא חביב | צילום: אנטולי מיכאלו

טובה בצורתה הגולמית. טחינה+ של סבא חביב | צילום: אנטולי מיכאלו

 קפסולות בטעמי עוגות וינאיות של נספרסו

כל תקופה מחדשים בחברת הקפה הוותיקה ויוצאים עם קולקציית קפסולות בטעמים. הנוכחית היא מחווה לקינוחים וינאים מסורתיים, ביניהם לינזר פאי, זאכר-טורט ושטרודל תפוחים. הקפסולות החדשות המשווקות במהדורה מוגבלת, מגיעות בדרגת חוזק 6 (מתוך 12) ומבוססות על תערובת ליוונטו.

טעמנו: החך שלנו חשדן בכל הנוגע לקפה בטעמים, אבל זה של נספרסו עובר בקלות את מבחן הטעם בזכות תיבול עדין וארומה נעימה ומתקתקה שלא פוגעת בטעמו המקורי של הקפה. המוצלח מכולם הוא קפה הלינזר פאי, שכולו הומאז’ לעוגה האוסטרית המסורתית. את הקפה הבסיסי מתבלים טעמי קינמון וציפורן, והסיומת בפה מתקתקה וריחנית, עוגתית כמעט. אם מגבים את העסק בחלב חם, התוצאה חורפית ומחממת. בדיוק מה שצריך עד לקיץ הבא.

 כמה: 25.50 שקלים לעשר קפסולות.

חורפיות ומחממות. קפסולות הקינוחים הווינראיים של נספרסו | צילום: יח"צ נספרסו
חורפיות ומחממות. קפסולות הקינוחים הווינאיים של נספרסו | צילום: יח”צ נספרסו

> והנה קינוח שמשלב אספרסו וגבינה

מיץ אוכמניות ארוניה

אחת לתקופה מתגנב לחיינו סופרפוד חדש, שמבטיח לשנות את חיינו לטובה. הכוכבות התורניות הן אוכמניות הארוניה הגדלות בבולגריה, מיובאות ארצה על ידי “מרום משה” ונושאות תכונות חיוביות נוסח “עשירות בנוגדי חימצון, מינרלים וויטמינים”. מיץ הארוניה אורגני, נטול תוספות או סוכר ונעשה בכבישה קרה. בשל היותו מרוכז מאוד יש למהול אותו במים או בשייק ורק אז לשתות, או להשתמש בו בבישול וקינוחים.

טעמנו: יובש עצום בחך הוא הדבר הראשון שהרגיש הפה עם הלגימה, שכמו ינקה כל טיפת נוזל אפשרית מהלשון. אחר כך התרגלנו לטעם המיוחד, העמוק, המתקתק והמעט ברזלי ושתינו בשמחה. השתמשנו במיץ הארוניה להכנת כדורי שוקולד והתוצאה היתה טעימה ועברה בהצלחה גם את מבחן הטעם של הקטנים. לא ברור אם חיינו השתנו לטובה או אם הפכנו לחסינים יותר, אבל נחמד להחזיק את החבר הבריא על המדף ו”להבריא” באמצעותו תבשילים ומתוקים.

כמה: 39-60 שקלים לבקבוק של 270 מ”ל

מלך המרוכזים. מיץ ארוניה | צילום: יח"צ ארוניה
מלך המרוכזים. מיץ ארוניה | צילום: יח”צ ארוניה

קרקרים מופחתי גלוטן של לב הטבע

מאז שהגלוטן הפך לאויב הציבור, חברות מזון משקיעות מאמצים רבים בפיתוח מוצרים נטולי או מופחתי גלוטן, שירגישו כמו הדבר האמיתי. “לב הטבע” היא המצטרפת החדשה למדף עם סדרת קרקרים מקמח אורז מלא, תירס, חומוס ותפוח אדמה, המכילים פחות מ-20PPM גלוטן ולכן מתאימים גם לרגישים.

טעמנו: את קרקר האורז הגדרנו כמעורר פוטנציאל לשיעול כבד עקב היותו יבש, פריך ושביר. חבל, כי את הטעם דווקא אהבנו, אך המרקם הבעייתי הוא זה שהכריע וגרם לנו להתרחק. הקרקר מקמח החומוס היה טעים הרבה יותר ופחות יבש, כך שפצחנו בנוהל נשנוש עם ובלי ממרח, והבטן היתה מרוצה. היות שמדובר בקרקר דק וקליל, מדובר ביופי של ארוחת ביניים או “פותר רעב פתאומי” שאפשר לקחת בתיק. גם האריזות האישיות יעילות, נוחות וגם מגינות על המוצר מאובדן הפריכות.

כמה: 17 שקלים לאריזה של 170 גרם.

פוטנציאל לא ממומש. קרקרים מופחתי גלוטן של לב הטבע | צילום: יפית בשבקין
פוטנציאל לא ממומש. קרקרים מופחתי גלוטן של לב הטבע | צילום: יפית בשבקין
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *