חיפוש מתקדם

שוקולד, פרה

חוואי אוסטרלי החל להאכיל את פרות הוואגיו שלו בשוקולד. שנתיים אחר כך עברה החווה מהפך מפתיע

Getting ready to feed some Wagyu cattle.. . . #chocolate-fed #mayura #mayurastation #wagyu #foodpics #foodies

A photo posted by Mayura Station Est. 1845 (@mayurastation) on

אוהבי הבשר המובחר כבר למדו מונחים כמו בשר אורגני או grass fed (בשר הניזון מעשב) לעומת cornfed (ניזון מתירס), אבל היום מתרבים המגדלים הבוחרים בשיטות תזונה מקוריות, שתכליתן להשביח את טעמו של הבשר. אחת התופעות המפורסמות בתחום היא גידול פרות kobe ביפן. מדובר בפרות מזן ואגיו (wagyu), הזוכות לטיפול מיוחד ופיטום במספוא מיוחד ויקר. אך לא רק ביפן מגדלים את הזן המשובח הזה. בחוות הבקר האוסטרלית Mayura Station המתמחה בגידול פרות ואגיו, מאכילים את בעלי החיים בשוקולד. הרעיון המקורי נולד עוד בשנת 1998, כשמנהל החווה סקוט דה ברוין החליט לעשות צעד אחד קדימה עם פרות הוואגיו הטהורות שהביא אביו מיפן. בעקבות השתלמות אצל תזונאי בקר ביפן יצר דה ברוין שורה של תפריטים אפשריים. לאחר שנתיים של ניסיונות וטעימות התגבש התפריט האופטימלי, שכלל לצד המספוא גם מנה יומית של שוקולד חלב. בהמשך נוספו עוד חטיפים מתוקים וגם תות שדה. בזכות התפריט המשונה הפכה החווה למובילה בגידול בקר ואגיו בעולם מחוץ ליפן. לפי המסעדנים מדובר בשילוב מושלם של שומן, טעם ומרקם. כידוע, בקר הוואגיו הוא היחיד בעולם שאינו נזקק לתהליך של יישון והבשלה. למרות שנדמה שאין כמו עשב רענן כדי להשיג בשר טעים ואיכותי, מתברר שאפשר להגיע לבשר איכותי דרך מזונות מגוונים אחרים שאינם דווקא מן המרעה. השוקולד הוא דוגמא קיצונית לכל.

beef
שילוב מושלם של שומן, טעם ומרקם
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *