חיפוש מתקדם

ריבה מחלב עיזים, פיצת סלואו פוד ובשר מעושן: שוק אמני האוכל חוזר

יוזמה טעימה של בוגר אוניברסיטת סלואו פוד הפכה תוך שנתיים לאחד מאירועי האוכל הכי מעניינים בסביבה. הכירו את שוק האוכל של אבו גוש
מענה לכל תשוקה, וגם ספינג' לחנוכה. שוק אמני האוכל בירושלים | צילום: יורם לבון וענת פייזר
מענה לכל תשוקה, וגם ספינג’ לחנוכה. שוק אמני האוכל בירושלים | צילום: יורם לבון וענת פייזר

פתחו את המקרר ושלפו את המוצר הראשון על המדף. הפכו אותו, עברו על רשימת המרכיבים, וכעת נסו להבין מה מסמלות האותיות ומה אומרים המספרים הצמודים אליהן. מהו אותו מייצב ומה תפקידו של העמילן המעובד? נדב מלין הוא בחור שאוהב לאכול ולבשל, ולפני כמה שנים נמאס לו לנסות לפרש את המניפסט הלטיני שעל כל אריזה, אז הוא עשה מעשה. התוצאה היא שוק אוכל, אבל קצת שונה ממה שהכרתם עד עכשיו.

> ואם בא לכם לטעום עוד דברים מעניינים, זה מה שקורה בנצרת

שום דבר נוסף ברשימת המרכיבים. הבשרים של נדב מלין | צילום: ענת פייזר
שום דבר נוסף ברשימת המרכיבים. הבשרים של נדב מלין | צילום: ענת פייזר

“שוק הסלואו פוד” הירושלמי שמתקיים מחר (23.12), הוא תמהיל טעים במיוחד של כל מה שיעשה לפודיסט המצוי שמחה בלב. “רצינו לעשות משהו שיאחד אכלנים ויצרנים מהסביבה, כשהמכנה המשותף הוא אוכל טוב, טרי ואווירה שמחה של ביחד”, מספר נדב מלין. “אחרי שלמדתי באוניברסיטת סלואו פוד באיטליה, החלטתי שאני רוצה להאכיל אנשים באוכל שמייצרים לבד ושגדל בסביבה, ולא כזה שמגיע ממקומות רחוקים בעולם. והכי חשוב – כזה שאין מאחוריו רשימת מרכיבים בלתי נגמרת”. מאז ההחלטה, כבר שנתיים מתקיים לסירוגין האירוע שמכנה מלין “שוק אמני אוכל”, בכל פעם במתכונת אחרת, והפעם יוקדש לכריסמס ולחנוכה.

> מתכונים נהדרים לחנוכה!

הכל מגיע מהסביבה | צילום: ענת פייזר
הכל מגיע מהסביבה | צילום: ענת פייזר

כיאה ליוזמה של איש אחד, השוק הקטן המתקיים בחצר בית העסק של מלין (קייטרינג “לואיזה בגן”) הוא מפגש אינטימי של מגדלים, יצרנים, בשלנים ואנשים שבאים לאכול ולקנות הביתה. על האווירה אמון די ג’יי, ובין ירקות אורגניים, בירות בוטיק, יין, גבינות, גרנולה, סילאן, חמוצים לחם, דבש ואפילו ריבת חלב עיזים – כולם ביתיים ובשיא טריותם – תעגון עמדה ארוכה שבה יימכר אוכל מבושל מהמטבח של מלין.”כשגרתי באיטליה למדתי איך מכינים פיצה נפוליטנית מהיסוד, ומחר אנחנו הולכים להגיש אותה לצד תבשילים ומאכלי בשר חורפיים, כולל לחמה-עווארק מהמטבח הערבי, שמורכב מתערובת קבב שעוטפים בעלי גפן ומבשלים כמה שעות. בסוף מוציאים מהסיר, נותנים צריבה מהירה על אבן שמוט ומגישים בתוך פיתה”, הוא מסביר.

> יש לנו מדריך מושלם לפיצה מושלמת

ויש גם ריבת חלב עיזים | צילום: יורם לבון
ויש גם ריבת חלב עיזים | צילום: יורם לבון

את הפיצה, אורחת כבוד בשווקים הקודמים, מתחיל מלין בבצק ביתי שעובר התפחה איטית יום קודם לטובת אלסטיות וטעם עמוק, חותם עם רוטב עגבניות “הום מייד” ומוצרלה של מחלבת “עברי” ואופה בטאבון עצים, דבר שמעניק טעם עצי ומעושן. לצד הפיצה יוגשו בשרים שמלין מעשן, פסטרמה, ברזאולה מסורתית שמזכירה בילטונג במרקמה וגם נקניקיות תוצרת בית. בתוך סיר גדול יחכה מרק בשר צרפתי עשיר שמתבשל שעות רבות להעמקת הטעמים וגם מנה טבעונית מבטיחה: פארניטה – פנקייק מקמח חומוס, שבאיטליה אוכלים עם דגיגים או גבינה וכאן יוגש עם מנגולד וכרובית.

> מתכוני בשר מ-א’ ועד ת’, וגם המלצות למסעדות מנצחות

מפגש טעים בין מגדלים, ימרנים, בשלנים ואכלנים | צילום: יורם לבון וענת פייזר
מפגש טעים בין מגדלים, ימרנים, בשלנים ואכלנים | צילום: יורם לבון וענת פייזר

היות שהפעם ממתקיים השוק בסימן חנוכה, לא מעט מטוגנים יספקו צורך פחמימתי מלוח ומתוק. על תקן המלוח יתפקד פריקסה במילוי קונפי בורי, ובאגף המתוקים סופגניות בטעמים שונים, כדורוני עוואמה בסירופ גרניום ולימונית, ספינג’, ועוגיות ג’ינג’רברד שיקשטו את עץ חג המולד. “הרעיון הוא שמי שמגיע לשוק יסתובב בין העמדות, ישתה קפה, יטעם מנות, יחווה טעמים חדשים, ישב לאכול בפוד קורט הקטן וייהנה ממוזיקה נעימה”. בהתאם לאג’נדה של מלין, שמאמין שאוכל צריך להכין מאהבה ולא מתוך כוונת רווח, המחירים יהיו הוגנים לשני הצדדים, ובין הצטיידות הביתה לליקוט פחמימות, אפשר גם ללכת על “כל הקופה” עם ארוחת טעימות שכוללת את המנות מכל עמדות המבושלים במחיר 100 שקלים.

שוק אמני האוכל (סלואו פוד) [ הדובדבנים 1 אבו גוש, מומלץ לכתוב “לואיזה בגן” בוויז | השוק יתקיים ביום שישי ה- 23.12 בין השעות 10:00-15:00 ]

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *