חיפוש מתקדם

שינויים בהרגלי הספיגה: Happy Hour הכי שווים בעיר

קוקטיילים מוזלים, כוסית נוספת במתנה או מנות אוכל שחתכו לעצמן אחוזים מהמחיר. שעות שמחות הן תרופה מצוינת לעייפות של אחרי שעות העבודה, ודואגות לא רק לרומם את הנפש, אלא גם לשמור על הארנק. הכירו את המקומות שבהם תוכלו להשתכר קלות, לשבוע ענוגות ולצאת עם עודף שיספיק לחנייה
650500123 בן יוסטר
בפנים מסתתר קוקטייל. צורת הגשה שכיחה בבל בוי | צילום: בן יוסטר

לא ברור מהו שורש התופעה, וגם לא ניכנס לזה עכשיו, אבל הישראלי המצוי לא מנצל בחוכמה את מתת אלת האלכוהול לאנושות – ההאפי האוור. קוקטיילים מוזלים, כוסית נוספת במתנה או מנות שחתכו מעצמן עשרות אחוזים מהמחיר – כל אלה מצליחים רק בקושי לגרום לנו לעצור בבר אחרי העבודה וליהנות משעה של חסד. באירופה וגם בארצו של הדוד סם הנוסחה עובדת מצוין והברים גדושים אנשים שהחליטו להוריד את האדרנלין בדרך הביתה. ביפן מדובר בעניין תרבותי, והחל משמונה בערב פוקדים את הרכבת התחתית אנשי עסקים מעונבים, המתנודדים מצד לצד אחרי בירה אחת, שתיים או שלוש ואולי גם כוסית סאקה בצד.

אנחנו כאמור טרם הפנמנו את כל הטוב והנעים לכיס שמציעות השעות השמחות בברים, ולרוב מתנודדים מצד לצד עקב משקלן הכבד של השקיות מהסופר. את הנהנתנות אנחנו משאירים לשעות מאוחרות, שבהן יסתיים לרוב הבילוי האלכוהולי-קולינרי בהרבה יותר מדי שקלים, אבל יש תקווה באופק, והיא עומדת להכניס הרגל חדש ומבורך לחיי השגרה. עם קצת מודעות, פתיחות ושינוי בכוח האינרציה,  אתם יכולים לגרום לשבוע שלכם להיות הרבה יותר נעים. בחודש האחרון ביקרנו בלא מעט ברים, הרגלנו את הכבד לכוננות ספיגה וחזרנו הביתה מסוחררים ושמחים. בסוף גם מצאנו את חמשת הברים התל אביביים שבהם מוצעים הדילים הכי שווים בהאפי אוור מבחינת אווירה, אוכל, אלכוהול ותמורה למחיר.

> הצצה בלעדית לעולם הקסום של התמציות, הטכניקות והטריקים הקטנים מאחורי הקוקטיילים העדכניים והטעימים ביותר

בזכות העישון: טראק דה לוקס

מתי טעמתם לאחרונה קוקטייל המבוסס על קוניאק, שבתוכו מושרה חזה אווז מעושן למשך שלושים ימים? ב-Truck de Luxe, מקדש הבשרים הממוקם בכיכר דיזנגוף, העישון הוא חלק מהעניין, ומה שלא מעושן מגוּבּה בבייקון ובערימות בשר שהוכן בשיטות צלייה שונות. בשנה האחרונה התפריט עבר רפורמה – המנות הגדולות והכבדות סולקו ובמקומן נכנסו מנות קטנות עד בינוניות, שמאפשרות גם לשתות, גם לאכול וגם להצליח להגיע הביתה ללא מעורבות של ניידת טיפול נמרץ. במהלך השעות השמחות מציעים במקום 30% הנחה על כל התפריט, כולל אוכל, משקאות אלכוהוליים וקינוחים, הווה אומר: אפשר לשבוע כאן בקלות וגם להשתכר בפחות מ-100 שקל לאדם.

נכון שבהאפי האוור האלכוהול הוא לב העניין, אבל חובה לדבר גם על האוכל בזכות כמה מנות מבריקות. כזאת היא למשל קריספי צ’דר (36 שקל לפני הנחה): טאקו מגבינת צ’דר מותכת, שהתייצבה והפכה פריכה ודקה, ובתוכה אונטריב מפורק, צ’ילי מוחמץ, קצת עלים ירוקים בשביל הבריאות ומיונז ביתי. הצד’ר הפריכה מתפקדת כטאקו לכל דבר ואוחזת ביציבות את הבשר. ביס אחד גדול מספק לא מעט תאוות: טעם עז של בשר, רכות שמושגת תודות לבישול ארוך, חריפות רעננה של הצ’ילי הכבוש ומליחות שמגיעה מהטאקו הגבינתי. גם הנקניקיות מצוינות (35 שקל לפני הנחה), במיוחד זאת שלכל אורכה פס עבה של גאודה, שנמס ונפוץ לכל עבר כשנוגסים. אחרי כל הבשר הזה מומלץ לקנח עם פריסקו סאוור – קוקטייל דז’סטיפי מבנדיקטין, ארלי טיימס וביטר – לצד קראק פאי מסורתי עם כדור גלידה שמנמן (37 שקל לפני ההנחה). העורקים לא יהיו מרוצים מהעניין אבל הנפש תזרח.

מתי:  א’-ה’ 19:30-17:30.

טראק דה לוקס [בן עמי 13 תל אביב]

מסע מענג וחוסם עורקים. מטוגנים בטראק דה לוקס | צילום: ירון ברנר
מסע מענג וחוסם עורקים. מטוגנים בטראק דה לוקס | צילום: ירון ברנר

בזכות היכולת לשתות עד דלא ידע: אוזריה נקסט דור

“אוזריה” בשוק לוינסקי הוא מקום שבו אפשר להגשים לא מעט תאוות גסטרונומיות, אך לתאוות יש מחיר, וכאן הוא לא מהזולים בעיר. ב-Ouzeria Next Door מחירן של התאוות נמוך יותר (בכל שעות היום), אך האווירה המגניבה, היד המקצועית שמשפיעה על מה שנכנס לפה והקהל השמח נשמרים אחד לאחד. עוד לפני שנכנסים לעובי הטעם, הקונספט האלכוהולי חביב מאוד: הקוקטיילים מבוקבקים ומגיעים מהבר הפלורנטיני  “Cocktails & Dreams”, ביניהם בלאדי מרי עם תבלינים וציר ים אסיאתי, “הילארי” עם אוזו, קינמון ותפוח מקורמל ו-illuminati על בסיס ג’ין, ליים ופפריקה מעושנת. בזמן ההאפי האוור עולים כל הקוקטיילים 25 שקל (במקום 30), הבירות מוצעות ב-14 שקל ל-250 מ”ל וכל שאר האלכוהול נמכר בחצי מחיר.

מחיר האוכל לא משתנה, אך כאמור הוא לא יקר מלכתחילה. הצלחות, בגודל טאפאס עד טאפאס פלוס, נגישות לכיס, למשל: צלחת ארטישוק בגריל על קרם תירס וגילוחי פרמזן (28 שקל), רביולי סלק ממולא בקרם גבינת עיזים (20 שקל), פלפל קלוי על קרם שקדים (14 שקל). מחירן של המנות הגדולות יותר (למשל ערימת מולים ברוטב משתנה) נע בין 40 ל-60 שקל. כדי לחוות את וייב האוזריה במיטבו מומלץ למלא את השולחן בצלחות קטנות, ללוות בקוקטיילים המיוחדים ולסיים בשוט “שורף ריסים” של מסטיחה – דז’סטיף סמיך מעט במרקמו, המבוסס על שרף של אלת המסטיק, מתהדר ב-30% אלכוהול ומתמחה בהרגעת הבטן ובסחרור נעים של הראש.

מתי: א’-ה 20:00-19:00.

אוזריה נקסט דור [מטלון 44 תל אביב]

> מתכון לקוקטייל קלאסי עם טוויסט שלא הכרתם

אל תפספסו את הקוקטיילים המבוקבקים. טרטר שייטל באוזריה אוזריה | צילום: דניאל לילה

 בזכות השכונתיות: דנים

Denim הוא בר שכונתי במובן הקלאסי, שכל כך חסר במחוזותינו. כאשר כל בר שני בעיר דורש קוד לבוש או לחילופין מציע אווירת “כולם לרקוד על השולחנות”, “דנים” מקדש את החבר’ה ואת אווירת הקהילה. הבר גדול וסביבו הרבה מקומות ישיבה עם שולחנות גבוהים ונוחים לחבורה. לא מעט שולחנות מפוזרים בחוץ, תחת הפטריות המחממות, והכל מואר ומזמין. מבחר האלכוהול גדול ומקיף: המון סוגי וויסקי, יינות מישראל, ספרד, איטליה וארגנטינה ומגוון בירות מדויק, ביניהן קסטיל רוז’, מרדסו וגם דאורה – בירה נטולת גלוטן. בהאפי אוור נמכרים כל המשקאות בשיטת 1+1 לאדם ותפריט האוכל מוזל משמעותית ומחולק לקטגוריות 16, 21 ו-26 שקל.

האוכל שמוגש לצד המשקאות מגוון וכולל בין היתר קלח תירס צרוב בחמאת צ’יפוטלה; תפוח אדמה בתנור עם גבינת צ’דר ועגבניות; לבנה עם ארטישוק, עגבנייה מגוררת, שמן זית ושקדים קלויים (21 שקל לכל מנה); קרפאצ’ו בקר; בוריטו טבעוני; טוסט עם סלק, תפוח עץ, צ’דר, חמאה, צ’ילי ורוקט (26 שקל לכל מנה); ויש גם מתוקים ב-20 שקל לצלחת, ביניהם קינדר ענק או תותים בקצפת. שום דבר כאן לא גורמה, אבל הכל טעים, נעים, מתאים לחלוקה ומלווה מצוין את האלכוהול. מפעם לפעם מקרינים כאן משחקים, וכיוון שמדובר בלוקיישן מנצח, בדיוק בין כיכר מסריק לדיזנגוף סנטר, הקהל מגוון והמקום מלא החל ברגע הפתיחה.

מתי: א’-ה’ ומוצ”ש 21:00-17:30.

דנים [קינג ג’ורג’ 83 תל אביב]

שכונתיות מנצחת. פתיחת שולחן בדנים | צילום: רן בירן

> החלטתם להפוך למיקסולוגים? הנה כמה אביזרים וכלי עבודה שישדרגו את הערבובים שלכם

 בזכות השילובים הנועזים: בל בוי

אמבטיה מבעבעת, גביע קרן ענק וכוס דקה מצופה שוקולד הם רק חלק מכלי הקיבול שבהם מוגשים הקוקטיילים ב-Bellboy. בראש המקום, שמעוצב כמו דלפק קבלה במלון שפעם היה מפואר והיום רדוף רוחות, עומדים אריאל לייזגולד ואבירן אבידן, ממקימי בר הקוקטיילים “223”. כמצופה ממי שהשתתפו ואף זכו בלא מעט תחרותיות בינלאומיות, השניים הרכיבו תפריט קוקטיילים נועז עם חיבורים אמיצים בין כהילים לחומרי גלם מפתיעים דוגמת דונג דבורים ואצטרובלים הנקלים במקום, גלנגל, סוכר דקלים, פלפל יפני, לבנדר, אקליפטוס, מרשמלו מבושל באבסינט וחמאת לימון. במהלך ההאפי אוור מוצעות היצירות הנוזליות האלה בחצי מחיר. תקצר היריעה מלספר על כל הקוקטיילים כי התפריט מציע עשרות סוגים ומעורר התלבטות לא קלה. אם אתם מחובבי הג’ין, לכו על Bees Knees #4 – קוקטייל חמצמץ-מתקתק המבוסס על ג’ין טנקרי, לימון, מרצ’ינו (ליקר דובדבנים), דרמבוי, שעוות דבורים ודבש לימוני (54 שקל לפני הנחת האפי אוור).אם סאקה הוא כוס התה שלכם, לכו על ה-Tokyo Swizzle משקה יפני באופיו, המבוסס על סאקה יבש מאוד, דבש לימוני, תה אורז חום יפני וקוניאק (56 שקל לפני הנחה).

גם האוכל כאן הוא עניין מורכב ויצירתי. את הקוקטיילים תוכלו ללוות באויסטרים (30 שקל ליחידה) או בטרטר בקר נועז עם תמרים, עגבניות, שאלוט, אורגנו וזרעי חרדל כבושים (58 שקל) ולקנח בפנקוטה צ’אי, תבלינים, מרק פטל, וניל וקראמבל פיסטוק (58 שקל). למרות ההיצע האלכוהולי העצום המקום לא יתאים לכל אחד. האווירה מעונבת ואלגנטית, המלצרים מקצועיים ויודעים להמליץ על משקאות בהתאם לכיוון המועדף והפרזנטציה של המשקאות ושל מנות האוכל מוקפדת ואפילו פלצנית קמעה. אם אתם חבורה גדולה, שמחפשת מקום שמח לדפוק את הראש – לכו על בר אחר. אם אתם מחפשים ספוט נהדר לדייטים או למפגש רגוע ואנין של חבורות קטנות, “בל בוי” הוא שידוך מושלם.

מתי: כל השבוע 20:00-18:00.

בל בוי [ברדיצ’בסקי 14, מלון ברדיצ’בסקי, תל אביב]

ביקור בעולם אחר. בל בוי. בן יוסטר
ביקור בעולם אחר. בל בוי | צילום: בן יוסטר

> אריאל לייזגולד, הבעלים של הבל בוי, משתף בקוקטייל כייפי מפתיע ובועט

 בזכות האווירה: מטבח לילה

להבדיל משאר הברים, שעם תחילת ההאפי אוור חווים טפטוף איטי מאוד של לקוחות, “מטבח לילה” מתחיל להתאכלס עוד לפני שהמחוג נעצר על השעה המדויקת. מקור המשיכה הוא תפריט אוכל ומשקאות משתלם במיוחד, שמאפשר להעביר כמה שעות טובות, מרוממות מצב רוח, טעימות ומשכרות ולצאת עם עודף למלבי בשוק אלנבי-רוטשילד הסמוך. במסגרת ההאפי אוור נמכרים כל הקוקטיילים בשיטת 1+1 לאדם, ולצידם מוצע תפריט רחב במחירים משתנים: מנות בינוניות ב-25 שקל, עיקריות גדולות ב-50 שקל וקינוחים ב-29-14 שקל.

את האוכל מכינים במטבח הפתוח שמאחורי הבר, שם עומלים טבחים יפי מראה: מלהיטים מחבתות, מקפיצים בעוצמה ארטישוקים ונתחי דג למנת השווארמת דגים (50 שקל) או מסדרים יפה קרפאצ’ו עגבניות צלויות (25 שקל) – אחת ממנות הדגל של המקום. המנה המשתלמת ביותר בתפריט היא נתח פילה בקר חרוך מבחוץ ואדמדם מבפנים, שמוגש על קרם בטטה, תרד, שעועית ירוקה ועגבניות שרי עתירות שום. 50 שקל עולה המנה והיא משמשת ארוחת ערב נהדרת לצד כמה דרינקים מהבר.

אגף הקוקטיילים (38 שקל למשקה) אינו רחב ומכיל חמישה משקאות, כל אחד בעל אופי שונה. אם אתם חובבי טעם אניסי, לכו על הבמבליק – קוקטייל מרענן במיוחד המורכב מעראק, אמרטו, אשכולית אדומה ומיץ חמוציות. אם אתם אנשי ג’ין אמיצים, לכו על הספייסי ג’ילייה, המורכב מג’ין, צ’ילי חריף, תמצית לימון ופטרוזיליה וטוניק. התוצאה שורפת את הפה וממכרת בו זמנית. כדאי לדעת שהמקום מציע גם ארוחת חברים משתלמת להרכבים גדולים יותר. את הפרטים המדויקים בררו אצל הברמן כשתגיעו למקום, לפני שדעתכם תתערפל עקב שתייה מרובה.

מתי: א’-ה’ 20:00-18:00.

מטבח לילה: [לילינבלום 43 תל אביב]

> מידורי, ג’ינג’ר ואננס – מתכון לקוקטייל טרופי וקליל במיוחד

חווית רב חושית. קרפצ'יו סלק במטבח לילה | צילום: יעל רייף
חווית רב חושית. קרפצ’יו סלק במטבח לילה | צילום: יעל רייף
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *