חיפוש מתקדם

שישי פולני

רוב הסיכויים שאם תתבקשו, תוכלו לשלוף לפחות בדיחה אחת על מאמא פולניה ברגע זה ממש. המטבח הפולני (והבשלניות הפולניות) "נהנה" במשך שנים מתדמית בעייתית של מטבח תפל וידוע לשמצה, שבראשו מתנוססים העוף המכובס, הרגל הקרושה והגפילטע פיש האפרפר. אבל מאחורי החזות הקשוחה, מסתתרת נשמה רכה ואוהבת, שכמו סבתא טובה רק רוצה לשכנע את הנכדים לקחת מנה נוספת של כבד קצוץ, קוגל אטריות מתוק-מתוק ומרק עוף צח עם קניידלך שמנמנים או קרעפלך מוקפדים. ארוחת השישי הפולנית שלנו שולחת אותנו היישר לילדות, עם שחקני חיזוק בצורת בריסקט רך או דגים כבושים, שפשוט תענוג לאכול לצד כוס יין.

מה שותים?

צילום: גל בן זאב

ירדן פינו גרי 2016

לאוכל כה מגוון בחרנו יין מיוחד המבטא את אחד הזנים היחודיים של עולם היין בצורה חמצמצה, רעננה ומלאת אופי. לא יהיה קל להשיג אותו אבל הוא שווה את המאמץ.

ירדן סובניון בלאן 2016 

לעמוד היין

סוביניון בלאן ארומטי ומלא טעם. אחת ההפתעות הגדולות של היקב הממחישה עד כמה רמת הגולן אזור גידול ייחודי של יין איכותי.

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *