300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, CSCP, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, M2070-740, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 200-125, it exam questions and answers 300-075, 100-105, 300-101, 210-260, exam study guide 300-115, 200-310, 300-135, 300-320, 210-060, 300-070, 200-105, it certification exam 210-065, 1Z0-144, exam certificate MB2-712, 1V0-601, 640-916, 500-007, best exam dumps 200-601, 642-980, sure to pass exam 700-037, H12-224, 70-469, it exam online study PEGACSA71V1, 210-060, testing online 700-001, HP0-M101, 070-483, success pass exam 210-065, EX200, PCNSE7, 070-331, 101-400, latest exam pdf 98-365, 70-494, hotest exam ISSMP, HP0-Y50, 70-462, S90-04A, exam material 250-315, ADM-201, CISSP-ISSMP, remark for it exam 300-465, 648-232, GMAT-QUANTITIVE, MB5-705, E20-324, base on latest exam testing 70-981, 70-466, IREB, 1Z0-584, 810-403, perfect exam certification 642-997, M5050-793, AX0-100, 2V0-641, 300-375, NSE7, professional exam study 2V0-621, 1Y0-253, 070-332, C2040-985, VCS-411, to study to pass 102-400, 350-018, MB6-702, CSTE, get the exam certification 500-260, 300-365, study latest exam 70-331, 300-135, 642-035, 642-889, 210-260, CGEIT, exam study dump GMAT-VERBAL, 2V0-621D, 301B, 70-246, 250-318, latest updated exam 1Z0-062, 1Z0-898, 352-001, C2090-620, SY0-401, 70-346, 400-101, 1D0-635, A00-281, exam study online 1Z0-882, 1Z0-599, C2090-560, 010-151, M70-201, 070-488, 70-489, it certification material A2040-409, 8002, 200-355, 70-247, CAT-140, TB0-103, how to get the exam certificate high-speed 74-343, 70-347, 4A0-100, C2090-611, 7 Years experience 650-195, 640-911, ensure to help student 1Z0-520, HP3-F18, PMP, 200-310, 100% Safe shopping experience 070-417, 1Z0-333, 300-070, CISA, 300-206, There is a same question come twice and there is different answers for both. MB3-861, CWNA-106, Not take the exam yet. Find few incorrect answers in dump. "Relevant Team" helps with that. I am writing my exam on coming Saturday. Hope I will pass. 1Z0-482, EX300, Passed in France successfully ! Thanks 70-498, 220-901, 500-205, 1Z0-058, 1Z0-803, 700-501, This Dump is 100% valid, Pass today. Dump valid. LFCS, 300-115, 70-412, One Year Free Update 070-243, MB0-001, 300-085, 6000+ Products Instant Download 210-451, HP2-N48, 70-486, 70-533, 20+ Representatives Providing 24/7 Support 1Z0-591, 70-980, 300-209, 200-120, 642-584, P2090-095, I pass this morning with 965 points. Thanks for your hard work. VCP550, 70-385, P2090-054, 3I0-012, 365 days Free Update 070-489, 98-364, 70-417, 98-349, 1Z0-102, 3 days of preparation before your test 642-999, 3304, GCIH, ICGB, CAP, 300-208, Passed in France successfully ! Thanks 1Z0-151, TB0-123, 3309, CAS-002, Valid Dump. Exam is all multiple-choice. 300-320, 400-201, MB3-859, 700-505, 1Z0-533, This dumps is valid for the actual exam.. 77-884, 98-361, am a first timer . and fear to sit for the exam.. thanks for helping me pass. VCP550D, JN0-332, 640-792, C9510-317, 070-462, I'm going to take my exam the next month. I hope I can pass easily. 600-455, 642-996, C2010-595, 500-254, 648-238, We provide you 100% money back guarantee C2010-570, 200-105, 646-580, 70-412, | 74-343, | 070-417, | M70-201, | MB2-708, | HP0-J73, | 1Z0-034, | 1Z0-522, | PRINCE2-Practitioner, | 1V0-605, | 2V0-621, | E20-593, | 640-722, | 70-461, | HP0-Y47, | AX0-100, |

שמחות קטנות - על השולחן
חיפוש מתקדם

שמחות קטנות

לאפרת אנזל נמאס לקבל באמצע הלילה אסמסים מחברים (וגם מזרים), שמבקשים המלצות למסעדות שאפשר לערוך בהן אירועים קטנים — מסעדות עם חדר פרטי, עם חנייה, מערכת סראונד, ג'ימבורי לילדים ואוכל שמתאים ל-3 טבעונים, 2 רגישים לגלוטן ואחד שאוכל רק עמבה. אז היא ריכזה את כל ההמלצות למדריך אחד

שישקו
מוודא שכולם מחייכים (יוסי בוזנח, “שישקו”). צילום: אילן גור

“תגידי, את מכירה מקום שאפשר לחגוג בו יומולדת?” החברים שלי יודעים שאצלי כל שמחה קשורה גם באכילה, וכשהם מתחילים שיחה במשפט הזה הם ממש לא מתכוונים שאשלח אותם לטיול טרקטורונים בנחל דישון. לא. הם רוצים לאכול טוב ביום הזה, שבו הם גדלו בשנה.
שיחת טלפון כזו אני מקבלת לפחות פעם ביום.
כשהיינו קצת יותר צעירים ורצינו לחגוג יומולדת הזמנו את החבר’ה לבר. כל אחד הזמין דרינק או שניים וסגרנו סיפור. אבל מתישהו גילינו שכבר קשה לנו לשתות בלי לאכול משהו ליד והתחלנו לחפש את ההרכב המנצח הזה של אוכל, שתייה, לוקיישן, מוזיקה והמרכיב הסודי: אווירה. מטבע הדברים מסעדות יותר מתאימות לסוג כזה של אירוח, אבל לא בכל מסעדה יש שולחן גדול דיו, ואם יש אז לפעמים האקוסטיקה בעייתית או שהאוכל לא מתאים לחלוקה למרכז השולחן. אז איך מארגנים אירוע לחברים או לבני משפחה, שהוא גם אינטימי אבל גם מתנהל באווירה של מסעדה? ובאילו מקומות יציעו לכם את התמורה הטובה ביותר למחיר? הנה שלוש דרכים לחגוג יומולדת עם חברים ואוכל טוב (ובלי לשטוף כלים בסוף).

אני יושבת במעגל ומביטה סביבי

חגיגת אירוע סביב שולחן גדול מתאימה לקבוצה הומוגנית ולא גדולה מדי (עד 18 אורחים), שבה לאיש לא ממש משנה ליד מי הוא יושב כי כולם מכירים את כולם. לכאורה בקטגוריה הזו רשימת המקומות יכולה להיות אינסופית כי כמעט כל מסעדה תשמח “לאחד שולחנות”, אבל מי רוצה לשבת ביום ההולדת שלו כמו בליל הסדר? שולחנות שחוברו להם יחדיו לא באמת נותנים תחושה של ביחד והישיבה סביבם לא נוחה ומסורבלת (גם למלצרים). יש מסעדות שמציעות שולחנות גדולים, שנועדו בדיוק לאירועים מהסוג הזה: הם ממוקמים בלב העניינים, כך שהחוגגים זוכים לאירוע פרטי אינטימי, אבל הם עדיין חלק מהאקשן.

אונזה

באמצע שוק הפשפשים שוכנת הבת הקז’ואלית של “קיטשן מרקט”. השף יוסי שטרית, שמוכר בזכות אוכל מורכב ופרזנטציות מסובכות, מגיש כאן מנות שרינג יותר פשוטות, אם כי לא פחות טעימות, כמו מחבת סינייה, פיצת גבינות ושרימפס וקפלצ’ו סלק (כיסי פסטה עם קרם גבינה כחולה). השולחן הגדול ממוקם בגלריה ויכול להכיל עד 20 איש. קוקטיילים יצירתיים ומוזיקה משובחת משלימים את האווירה.
‏[רבי חנינא 3, שוק הפשפשים תל אביב, טל’ 03-6486060]

אלבאבור והים

המסעדה של האחים עבאס תוכננה מראש לאירוח קבוצות גדולות: במקום יש לפחות 4 שולחנות שמסוגלים להושיב עד 20 איש, ואפשר גם לחבר שניים יחד לאירוח של עד 50 איש. התפריט כולל את השלאגרים של “אל-באבור” (מגוון סלטים מבוססי עשבי בר עונתיים וכנאפה מעולה) וגם פרשנויות מקומיות למאכלי ים, למשל משאוושה קלמארי, סינייה דג, תבשיל סיאדייה (תבשיל אורז ודג) ומוחארה פירות ים (קדרת חרס עם פירות ים במעטפת של בצק) — את כל המנות אפשר להזמין למרכז השולחן לחלוקה. המקום פחות נוצץ בערב, אבל מהווה אופציה מצוינת לאירוע בשבת בצהריים, כשהילדים מתרוצצים על הדק שבחוץ.
‏[ההגנה 2 עכו, טל’ 04-6289115]

אל באבור והים
מתורגלים במאסות של אנשים. “אל באבור והים”

מיכאל

השף מיכאל גרטופסקי (“הרברט סמואל”, “סושיאל קלאב”) עזב את תל אביב ופתח מסעדה כפרית אך אלגנטית במושב לימן. התפריט קשוב לעונות שבחוץ ותמיד יהיה מבוסס על תוצרת הגליל המערבי — קישואים קטנים ביוגורט, תרד שחור ונענע; שקדי עגל, במיה, מנגולד וטחינה חריפה או פסטות בהשראה טוסקנית ברורה. בכניסה למסעדה עומד שולחן אובאלי מרשים ומפנק, שמאכלס בנוחות 14 סועדים ומאפשר שיחה בין כל הנוכחים. הקרבה לכניסה מאפשרת לקפוץ מדי פעם החוצה, לבדוק מה קורה עם הילדים שמתרוצצים בחצר.
‏[הגפן 43 מושב לימן, טל’ 04-9821250]

עוד שולחנות גדולים

פופינה במסעדה של השף אוראל קמחי, בפאתי נווה צדק, יש שולחן אבירים ל-18 איש [אחד העם 3, נוה צדק תל אביב, טל’ 03-5757477].
טרטוריה חבה בסופו של בוקר של כיף בשוק מחנה יהודה אפשר להתכנס לארוחה חלבית במסעדתו של השף מיכאל כץ. השולחן הגדול מכיל 15-12 מקומות [יפו 119 ירושלים, טל’ 02-6233379].
בלוסקיי שולחן ל-12 איש בחלבית הכשרה של מאיר אדוני באחת המרפסות היפות בתל אביב [מלון קרלטון, רח’ אליעזר פרי תל אביב, טל’ 03-5201830].
טוטו שולחן אבירים ל-14-12 איש. אם אפשר, כדאי לבחור בשולחן עגול ל-9, שהאקוסטיקה סביבו טובה יותר [ברקוביץ’ 4 תל אביב, טל’ 03-6935151].
טיביס שולחן ל-12 איש במסעדת הבשרים של השף חיים טיבי בוורד הגליל. [חוות נופש ורד הגליל, טל’ 04-6935785].
פאפאס איטלקייה משפחתית בפאתי שוק הכרמל. החלל הגדול גורם גם לקבוצות גדולות להרגיש בנוח וכך גם המחירים. שולחן ל-12 איש [הילל הזקן 12 תל אביב, טל’ 03-5107373].
מקום של בשר סטייקים משובחים ותוספות במחירים סבירים. שולחן ל-10 סועדים בלב נווה צדק [שבזי 64, נווה צדק תל אביב, טל’ 03-5104020].
הסדנא שולחן ל-12 איש במסעדת הבשרים מקבוצת “מחניודה”. אותה איכות רק בלי ההמולה של המלכה האם [דרך חברון 28 ירושלים, טל’ 02-5672265].

חדר משלי

לימי הולדת קצת יותר רציניים (גיל עגול? גיל פרישה? אולי חתונת כסף?) אתם מחפשים מקום שבעצם יאפשר לכם לערוך מיני-אירוע. במסעדות הבאות יש חדרים פרטיים מקסימים, שמאכלסים עד 50 איש וצוות מיומן שיתפור לכם את האירוע מא’ עד ת’. בחלק מן המקומות יש גם מערכת סאונד ומקרן, כדי שתוכלו להשמיע לאמא את הזיופים שהקלטתם במיוחד עבורה או להקרין לאבא את הסרטון שערכתם מתמונות הילדות שלו. אפשר לתכנן את האירוע סביב ארוחת ערב, אבל ארוחות צהריים ובראנצ’ים לרוב יעלו פחות. מטבע הדברים התפריט גמיש יותר ויכול להתאים את עצמו לכל אתגר קולינרי ולצרכים המיוחדים של האורחים שלכם. פעמים רבות הדיל יכלול גם את יין הבית או שתוכלו להביא יינות משלכם ולשלם דמי חליצה סמליים. בקיצור זה לגמרי אירוע, אבל בקטן.

קלארו

יש לה לוקיישן מנצח במתחם שרונה ותפריט שמשלב בחן בין מטבח אירופאי קלאסי לים תיכוני. בזכות שני המרכיבים האלה מסעדת “קלארו” של רן שמואלי אידיאלית לשלל סוגי אירוח — בין אם מדובר באורחים מחו”ל, שבת בצהריים עם הילדים או ארוחת ערב שקטה עם ההורים. אבל כל זה לא מפתיע כיוון ששמואלי וצוותו אלופים באירוח ויודעים בדיוק איך לתפור לכל סועד את החוויה שמתאימה לו. אל החדר הפרטי היפהפה מוביל גרם מדרגות עץ, אבל יש גם מעלית! החדר גדול, מרווח, מואר ומאובזר בכל הציוד הטכנולוגי המתבקש. שולחן האבירים הממוקם במרכזו מכיל 32 מקומות ישיבה. גם בפרזנטציה של האוכל ידהימו אתכם כאן: מנות גדולות שמוגשות על קרשי חיתוך ארוכים, מחבתות של ירקות צלויים שנוחתות על השולחן, קינוח קרם שניט ענק על בוצ’ר ענק, שנחתך אל מול האורחים ועוד.
‏[דוד אלעזר 30, מתחם שרונה תל אביב, טל’ 03-6017777]

קלארו
אלופים באירוח. החדר הפרטי ב”קלארו” של רן שמואלי

מטבח לילה

היא נמצאת על התפר שבין מסעדה לבר, כך שתוכלו לערוך כאן אירוע רווי אלכוהול באווירה לילית (את חתונת הכסף של ההורים כדאי לערוך במקום אחר). השף גלעד פלד (“צפון אברקסס”) מכין אוכל של לילה בפרשנות עילית — תמצאו כאן המבורגרים בלחמניית בריוש עם קטשופ של עגבניות שרי, סנדוויץ’ רובן תוצרת בית ושווארמה טלה על בצק עלים. החדר הפרטי מכיל 24 מקומות ועל אף שהוא נמצא בחלל נפרד מהמסעדה המוזיקה והאווירה זולגות פנימה.
‏[לילינבלום 43 תל אביב, טל’03-5660481]

ברוט

אחד מברי היין המדוברים בתל אביב שייך לשני שפים (יאיר יוספי ועומר בן גל) ולשני אנשי יין (אבירם כץ ובן רון), ובהתאם לכך שמים כאן דגש שווה על שני התחומים. החדר הפרטי, שנמצא בקומת הגלריה, מאפשר לקיים אירוע של עד 12 איש. זהו גם חדר היין של המסעדה, ופרט לתפריטים שמותאמים לדרישות הלקוחות אפשר להזמין כאן תפריט יין מיוחד שילווה את הערב, החל בטעימות יין למתחילים ועד “ערב דרום צרפת”, שילווה באוכל המתאים. הגלריה לא מבודדת לגמרי מהקומה התחתונה, כך שאם בניתם על שקט ושלווה — זה לא המקום.
‏[נחלת בנימין 36 תל אביב, טל’ 03-5102923]

מגדלנה

בניגוד לרוב החדרים הפרטיים במסעדות, שממוקמים בחלק הפנימי של המסעדה ולרוב הם נטולי חלונות, כאן החדר הפרטי מוקף קירות זכוכית, כך שמרגישים ממש כאילו נמצאים בתוך המסעדה, אבל עדיין נשמרת פרטיות מוחלטת (כמובן שאפשר גם להפריד בעזרת וילונות). קיר זכוכית אחד פונה אל הנוף ובימים טובים רואים את הכנרת. אפשר ליצור שולחן ארוך שמכיל עד 16 איש או מספר שולחנות קטנים עבור 24 איש. מה אוכלים כאן? שישברק, שנקליש, שווארמה טלה, קובה, מסח’אן וקלאסיקות אחרות מהמטבח הערבי, שהשף זוזו חנא מעניק להן את המגע הקסום שלו.
‏[מתחם צומת מגדל, כביש 90, מגדל המושבה, טל’ 04-6730064]

‏1910

המסעדה שוכנת באחד הבתים הראשונים של קיבוץ דגניה ומוקפת חצר ענקית. המטבח של עודד שוורצברד נע בין פיצות ופסטות עשויות היטב למנות מעט יותר מתוחכמות כמו פילה דג ים על קרם ארטישוק ירושלמי עם קולי תרד ופטריות שימג’י. החדר הפרטי אמנם אינו מבודד לגמרי מהמסעדה, אבל יש בו שולחן ל-14 איש ואפשר גם לפרק אותו לכמה שולחנות קטנים יותר. השוס האמיתי הוא המרפסת שפונה אל החצר, ובה אפשר להרכיב שולחן ארוך עבור 30 איש ולהרגיש כאילו אתם במשתה כפרי באיטליה.
‏[חצר ראשונים, קיבוץ דגניה א’, טל’ 04-6608565]

1910
אם תבקשו שיחברו לכם את השולחנות במרפסת תרגישו כמו במשתה בכפר איטלקי. “1910”. צילום: דניאל לילה

עוד חדרים פרטיים

הלנה החדר הפרטי יכול להכיל עד 45 סועדים לארוחת דגים ופירות ים מול הנוף המרשים של נמל קיסריה והים [נמל קיסריה, טל’ 04-6101018]
פופינה כשאין גשם, החצר הפנימית הפתוחה של מסעדת השף בנווה צדק יכולה להכיל עד 40 סועדים (פרטים בעמ’ 211).
המוציא מטבח צפון אפריקאי כשר בתפאורה של בית אבן עתיק עם קשתות ושירותים פרטיים. “חדר מרים” מסוגל להכיל עד 25 אורחים [משיח בורוכוף 4 ירושלים, טל’ 02-6310050]
לומינה במסעדה הבשרית הכשרה של מאיר אדוני יש חדר פרטי ענק, שמסוגל להכיל עד 50 אורחים עם אפשרות לספק כל ציוד טכני שרוצים [אליעזר פרי 10 תל אביב, טל’ 03-5201828]
שיין & שארפ החדר הפרטי מכיל 45 מקומות ישיבה ובר קטן. התפריט מציע מיקס מעניין ומוצלח בין בשרים בחיתוכים נדירים לבין מנות בעלות גוון אסיאתי מובהק כמו פקין דק, דים סאם מצוינים וכו’ [יגאל אלון 65 תל אביב, טל’ 03-5364755]
גוז’ ודניאל בין ביסטרו קלאסי למטבח שף יצירתי במושב בני ציון עם המון נוף פסטורלי. החדר הפרטי מתאים ל-16 אורחים [רח’ אנשי בראשית, מושב בני ציון, טל’ 09-7714122]
טיביס חדר פרטי עבור 25 איש (פרטים למעלה).
מקום של בשר חדר פרטי עד 30 איש (פרטים למעלה).
טרטוריה חבה 50-20 איש (פרטים למעלה).
מונא במרפסת הפסטורלית, תחת עץ הלימון, אפשר לערוך אירועים עם שיק אירופאי ואטיטיוד ירושלמי ל-20 איש [שמואל הנגיד 12 ירושלים, טל’ 02-6222283]
קיצ’ן מרקט החדר הפרטי ממוקם בצמוד לחלל המסעדה והוא מאפשר אינטימיות אבל גם להרגיש חלק מההמולה. החדר מתאים ל-02 סועדים. [האנגר 12, שוק הנמל תל אביב, טל’ 03-5446669].
רביבה וסיליה בסניף רמת השרון יש חדר פרטי לכ-20 סועדים, שחזיתו פונה אל המרפסת. [המייסדים 1 רמת השרון, 03-5400179]

מה שמתחשק לך לשתות — היום תשתה איתי

אחת הדרכים היותר כיפיות לחגוג יומולדת היא כנראה המצאה תל אביבית: אירוע “פריסטייל” – מגדירים פחות או יותר שעת התחלה ולא באמת מגדירים את הסוף. סוגרים עם המסעדה על אזור שמורכב מכמה שולחנות, וכל אחד מגיע כשבא לו, מזמין מה שהוא רוצה ולבסוף סוגר חשבון באופן עצמאי. אירוע כזה מתאים יותר לצעירים ולמי שרוצה להזמין אנשים שהם לא בהכרח מאותו מעגל חברתי (חברים מהעבודה, חברי ילדות ועוד כמה שאספתם בדרך) – בצורה זו כל אחד יכול למצוא את הפינה שלו ובעל האירוע יכול להסתובב בין האורחים ולהעניק לכולם תשומת לב. טיפ למתקדמים: מזמינים כל קבוצה בשעה אחרת וכך מתזמנים את הזרימה של האירוע כולו.
לאירוע כזה מתאימים מקומות שבהם הרעש לא מהווה בעיה ושאפשר להסתובב בחופשיות בלי להפריע למלצרים או לאורחים האחרים. בעל האירוע יכול לסגור מראש פינוק לאורחים על חשבון המארח – בקבוקי יין למרכז השולחן, צ’ייסרים מדי חצי שעה וגם כמה נשנושים.

שישקו

זה כנראה המקום שהכי מתורגל בתנועת אנשים — מגיעים לדרינק, מנשנשים מנות קטנות של אוכל בולגרי מצוין, מסתובבים בין השולחנות ויוצאים עם חשבון סביר לחלוטין. מדי פעם יוצא הבעלים יוסי בוזנח עם מגש של צ’ייסרים ומוודא שאיש לא ייצא מהמקום בלי חיוך.
‏[רחבת בית הכנסת הגדול, הר סיני 2 תל אביב, טל’ 03-5606406]

צ’יקטי

ב”צ’יקטי” יושבים על הבר או סביב שולחן, אבל ליומולדת שכולה של החבר’ה שלכם עדיף שתבקשו את הרחבה שמשמאל לכניסה, המאפשרת אינטימיות ותנועה בין השולחנות. יש כאן תפריט קוקטיילים משגע ואוכל איטלקי טעים. המארחים יכולים לפנק את האורחים שלהם ב”צלחת טעימות מאיטליה” או בקוקטייל “בליני”, שנמזג לקנקנים ישירות מהחבית.
‏[יהודה הלוי 58 תל אביב, טל’ 03-6853499]

האחים

בסופי השבוע המקום עמוס בצורה לא הגיונית, אבל באמצע השבוע אפשר לסגור כמה שולחנות לחבורת אנשים, שתהנה מאלכוהול במחירים הכי אטרקטיביים בתל אביב ומאוכל טרי ומדויק של שיפודייה אורבנית. פנקו את האורחים שלכם עם “פתיחת שולחן” — מקבץ של צלחות קטנות עם מיני סלטים.
‏[אבן גבירול 12 תל אביב, טל’ 03-6917171]

האחים
פנקו את האורחים שלכם עם “פתיחת שולחן”. “האחים”

סושיאל קלאב

זה אולי ה-מקום בתל אביב שיודע להתמודד עם מסות של אנשים בכל הגילאים והצורות. במסעדה יש חדר פרטי (עם שולחן ל-18 איש), גלריה (עד 50 איש) ופיאצה מקסימה בחוץ עם שולחנות גבוהים אידיאליים לאירוע פריסטייל, במיוחד בערבי הקיץ החמים. לאירוע מעל 12 איש ימליצו לכם לסגור תפריט (ומעל 18 איש זו כבר חובה). האופציה הקלאסית מורכבת ממנות ראשונות ומקינוחים שמוגשים למרכז השולחן, כשאת המנות העיקריות כל אחד בוחר לעצמו. ויש גם אופציה פחות קלאסית, שיותר מתאימה לענייננו כאן, והיא כוללת תפריט של מנות ראשונות ויין.
‏[שד’ רוטשילד 45 תל אביב, טל’ 03-5601114]

סושיאל קלאב
אירוע פריסטייל עם המון סטייל. “סושיאל קלאב”

ביסטרו וניה

‏”ביסטרו וניה” חרט על דגלו את הפריסטייל הנונשלנטי, והוא אחד הבודדים באזור חיפה שיאפשרו לכם לחגוג יומולדת בסגנון כזה, כשחביות יין גדולות משמשות כשולחנות. השף שחר סיוון מגיש כאן אוכל שמח — שילוב בין בישול מזרח אירופאי (קבב רומני, צלחת יפה של דגים כבושים, קוסטיצה ועוד) לבין מטבח אירופאי קלאסי ולהיטי ברים יצירתיים כמו קרוק-בורגר.
‏[שער פלמר 1, העיר התחתית בחיפה, טל’ 04-6716272]

מי משלם את החשבון?

אם אתם שייכים לקבוצת גיל מסוימת (וגם לסטטוס כלכלי מסוים), לא יעלה על דעתכם לאפשר לאורחים שלכם לשלם בסוף האירוע. אם אתם קצת יותר צעירים (וקצת יותר עניים), יש דרכים לעקוף את הסוגייה הזו. הפתרון הכי מקובל ואלגנטי הוא לבקש מהאורחים לוותר על המתנה “כי יותר חשוב לי שתבואו לחגוג איתי.” כשמדובר באירוע פריסטייל המלצרים מתורגלים לפתוח חשבון נפרד לכל לקוח, כך שבסוף האירוע כל אחד משלם עבור מה שהזמין. לעומת זאת באירוע שמתקיים בחדר פרטי, עם תפריט שהוסדר מראש על ידי המארח, אין ציפייה מהאורחים לשלם. בכל מקרה מומלץ בחום להבהיר את פורמט התשלום בעת ההזמנה (“בואו לחגוג איתי – היין עלי!”) ובכך להימנע מבעיות בעת קבלת החשבון.

מתוך גיליון 289, מרץ 2015: גיליון האפייה 2015 להזמנת הגיליון
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים